Δάμασε τα «λιοντάρια»

Ο ΑΟ Χανιά απέδρασε με τη νίκη από τις Σέρρες, επικρατώντας 2-1 του Πανσερραϊκού.

Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη για τον ΑΟ Χανιά, που πέρασε νικηφόρα από τις Σέρρες, καθώς νίκησε 2-1 τον Πανσερραϊκό. Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ, στο 3’ με τον Μάνιας και στο 10’ με τον Τσουκάνη. Ο Πανσερραϊκός έχασε πέναλτι στο 21’ με τον Αθανασίου να αποκρούει την εκτέλεση του Ιωαννίδη, αλλά τελικά ο Μαφουτά στο 62’ από την άσπρη βούλα μείωσε σε 1-2, που έμεινε ως το τέλος.

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο ΑΟ Χανιά στις Σέρρες, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 3’ ο Μάνιας μετά από ασίστ του Λύρα έκανε το 0-1 και στο 10’ ο Τσουκάνης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Μέλκα. Ο Πανσερραϊκός έδειξε να μην μπορεί να συνέλθει από τα γκολ του ΑΟΧ και αυτό φάνηκε και στο 21’ όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσουκάνη μέσα στην περιοχή. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 23’ τα Χανιά άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά ο Γκεμίσης αστόχησε από κοντά. Ο Πανσερραϊκός πίεσε στη συνέχεια για το γκολ, έχοντας την κατοχή της μπάλας, με καλύτερη στιγμή του στο 45’, όταν ο Κάκκο πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, με την είσοδο του Κανούλα να μετατρέπει τον σχηματισμό σε 4-4-2. Ο Πανσερραϊκός πολιόρκησε τα καρέ του Αθανασίου και στο 61’ κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαφουτά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Αυτό το γκολ έδωσε στα «λιοντάρια» την ώθηση που χρειάζονταν και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ, με τον ΑΟΧ να προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμα.

Τα τελευταία λεπτά είχαν δραματικό χαρακτήρα, με τον Πανσερραϊκό να πιέζει και τον ΑΟ Χανιά να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 89’ ο Σταματής έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μέλκας με αυτοθυσία έδιωξε σε κόρνερ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του ΑΟ Χανιά να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

ΣΚΟΡΕΡ: 62’ πέν. Μαφουτά - 3’ Μάνιας, 10’ Τσουκάνης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Ιωαννίδης, Στέβιτς (74’ Τσουβαλτσίδης), Καψάλης, Βοσκόπουλος, Σιάκκας (46’ Κανούλας), Ρούτσης, Τσούτσης, Χατζηδημητρίου, Κάκκο (86’ Παπατζίκος), Μαφουτά

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Νικολόπουλος, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Ντούμος (56’ Σταματής), Μάνιας (88’ Αποστολόπουλος), Γκεμίσης, Λύρας (69’ Σιάννης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βρέσκας (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κελεσίδης (Ημαθίας), Κεσίσογλου (Πέλλας)

Last modified onΤρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 01:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep