Χαμένη ευκαιρία για Ζάκυνθο

Στο 0-0 «κόλλησε» η Ζάκυνθος κόντρα στον Αχαρναϊκό, με τον Σταματή να είναι μοιραίος για τους νησιώτες.

Βελτιώνοντας την εικόνα της στο δεύτερο μέρος, η Ζάκυνθος δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε τη νίκη κόντρα σε έναν μαχητικό Αχαρναϊκό. Το άγχος ήταν εμφανές στα πόδια των νησιωτών, με τον Σταματή να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρει. Στην επανεμφάνισή του μετά από έναν μήνα στην ενδεκάδα της Ζακύνθου, λόγω του προβλήματος με τα δελτία, ο νεαρός επιθετικός πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο 59’ και στο 80’ από καλή θέση. Ο Πέττας στο φινάλε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας ακόμα μια κλασική ευκαιρία.

Πλέον, η Ζάκυνθος βρίσκεται στους 31 βαθμούς και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο Αχαρναϊκός νιώθει άνετα με 38 βαθμούς.

Η Ζάκυνθος «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη και στα πρώτα λεπτά του αγώνα προσπαθούσε να βρει τα βήματά της για να απειλήσει την εστία του Αχαρναϊκού. Οι νησιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για την περιοχή των «πρασίνων». Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα του Μενιδίου άρχισε να βγαίνει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, έχοντας καλές στιγμές με τους Ομπράντοβιτς και Μαρή, που όμως δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν κατάφερναν να διασπάσουν την άμυνα του Αχαρναϊκού, γεγονός που τους γέμισε εκνευρισμό. Το ημίχρονο τέλειωσε χωρίς οι «κυανοκίτρινοι» να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ομάδα του Ιονίου να μπαίνει πιο ορεξάτη και με τον δυνατό αέρα να την ευνοεί. Στο 47’ ο Κρολ δεν έκανε καλά την προβολή μετά από ασίστ του Σταματή, αλλά ο Αχαρναϊκός απάντησε στο 51’ με το σουτ του Ματσούκα. Στο 59’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν, με τον Σταματή να περνά και τον Παγούδη, αλλά από πλάγια θέση πλάσαρε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, οι «κυανοκίτρινοι» προσπαθούσαν να πιέσουν για το γκολ, με τον Αχαρναϊκό ωστόσο να είναι πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Το καθαρό μυαλό έλειπε από την ομάδα του Βάνια Ραντίνοβιτς και αυτό φάνηκε και στο 80’, με τον Σταματή να πλασάρει άουτ προ κενής εστίας. Στο 87’ ο Ραφαήλ Πέττας εξ επαφής κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, καθώς κανένας παίκτης της Ζακύνθου δεν βρέθηκε κοντά να τη στείλει στα δίχτυα. Και το 0-0 διατηρήθηκε ως το τέλος, με τους νησιώτες να χάνουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 0-0

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Κυριακίδης, Καμπούρης, Γραικός (46’ Ορφανίδης), Κουρέλλας (80’ Κάρδαρης), Ζαϊρί, Πεχλιβανόπουλος, Βοσνακίδης (69’ Ρ. Πέττας), Κρολ, Σταματής.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Μαρής, Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Πολίμος, Όμο, Ματσούκας (74’ Ταμπάκης), Ομπράντοβιτς (64’ Μπέλιτς), Παβίσεβιτς (90’ Παπατόλιος).

ΔΙΑΙΤΗΤΉΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κοκμοτός (Ρεθύμνου), Μεϊντάνας (Αχαΐας)

Last modified onΤετάρτη, 27 Απρίλιος 2016 17:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep