Το κάστρο δεν έπεσε...

Η Λαμία έπαιζε για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, αλλά... φρέναρε (1-1) την Κέρκυρα σε μία επεισοδιακή ισοπαλία.

Το κάστρο της Λαμίας δεν έπεσε ούτε με αντίπαλο την Κέρκυρα. Το μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής δεν έβγαλε νικητή (1-1), αποτέλεσμα που μάλλον δεν βολεύει τους γηπεδούχους, αν και βάσει της εξέλιξης, θα πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι. Προηγήθηκαν, είχαν δύο δοκάρια, οι Φαίακες βρήκαν απάντηση, όμως από την άλλη πλευρά δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από το 54'.

Η αναμέτρηση είχε πολλά κοινά στοιχεία με τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν η Λαμία είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά ηττήθηκε 3-2 με πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Παράπονα εξέφρασε και τη Δευτέρα (11/04), κυρίως για το γκολ των φιλοξενούμενων και την αποβολή του Καραλή. Παρόλα αυτά η ομάδα της Φθιώτιδας διατήρησε το... κάστρο αλώβητο και το σερί της κρατά 27 μήνες (τελευταία ήττα στις 5 Ιανουαρίου 2014 από τα Τρίκαλα). Οι γηπεδούχοι με την ισοπαλία αυτή πήγαν στους 42 βαθμούς και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τον Απόλλωνα (50 με την αφαίρεση 6 βαθμών), αλλά η ομάδα του Ιονίου έφυγε αλώβητη από μία δύσκολη έδρα και ουσιαστικά ξεφύγε 9 πόντους από την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν για ένα γρήγορο γκολ. Οι Φαίακες έψαχναν τα πατήματά τους και έτσι οι «κυανόλευκοι» στο 4' είδαν τον Μίλιεβιτς να έχει σουτ στο δοκάρι, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η Λαμία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας. Ο Σιατραβάνης έβγαλε την ασίστ από δεξιά και ο Γιόνε Πίντο που πρόλαβε τον Κουτζαβασίλη στην έξοδο σκόραρε με προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 10' ο Ζορμπάς πραγματοποίησε άστοχο σουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Μίλιεβιτς είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με εκτέλεση κόρνερ. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 29', αλλά το τέρμα αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από τη Λαμία. Ο Ζορμπάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Νίκιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής και από την κόντρα επωφελήθηκε ο Αρναρέλλης, ο οποίος με σουτ βρήκε δίχτυα. Νωρίτερα, όμως είχε τραβήξει από το χέρι τον Καραλή και τον είχε ρίξει κάτω. Ο ρέφερι Φουκάκης δεν είδε παράβαση, αφού ο επιθετικός των γηπεδούχων έπεσε εντυπωσιακά, αλλά δεν του έδειξε και κίτρινη για θέατρο...

Η φάση αυτή έφερε εκνευρισμό σε εξέδρες και αγωνιστικό χώρο, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που δημιούργησε δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 39' και στις καθυστερήσεις ο Σιατραβάνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και ο γκολκίπερ της Κέρκυρας βγήκε νικητής από τη μεταξύ τους μονομαχία. Το πρώτο 45λεπτο έληξε με τους Φαίακες να έχουν 6 τελικές έναντι 5 των γηπεδούχων, αλλά την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει την κατοχή (53% - 47%).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, επίσης, με πολύ καλό ρυθμό και μία μεγάλη ευκαιρία για τη Λαμία. Συγκεκριμένα, στο 51' ο Μίλιεβιτς σέντραρε από δεξιά και ο Πίντο από κοντά αστόχησε. Τρία λεπτά μετά άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες με μία αυστηρή αποβολή. Ο Καραλής προσπάθησε να διεκδικήσει τη μπάλα πλάγια αριστερά με τον Γκόμεζ, φάνηκε να απλώνει το χέρι, ο Γάλλος μπακ έπεσε στο έδαφος και ο Φουκάκης έδειξε δεύτερη κίτρινη στον ποδοσφαιριστή των «κυανόλευκων».

Με παίκτη λιγότερο ήταν λογικό η Λαμία να προσέξει περισσότερο τα μετόπισθεν και είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το μειονέκτημα, δέχτηκε την πρώτη φάση στο 81' με σουτ του Παμλίδη. Στο 68' έχασε τραυματία τον Τζόκιτς, όμως και η Κέρκυρα είδε τον Ζορμπά να αποχωρεί τραυματίας στο 78'.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΑΜΙΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ 1-1
Σκόρερ: 8' Γιόνε Πίντο - 29' Αρναρέλλης
Κόκκινη: 54' Καραλής
Δοκάρι: 4',15' Μίλιεβιτς

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Μπαλού, Τζόκιτς (68' Σιλιγαρδάκης), Σιατραβάνης (90'+1' Μπουλούλης), Μίλιεβιτς (82' Νεόφυτος), Καραλής, Πίντο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασιλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Κόντος (46' Καρντόσο), Ντουαλά (67' Μπαλντοβαλίεφ), Νίκιτς, Παμλίδης, Ζορμπάς (78' Σουάνης), Αρναρέλλης.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Σινιοράκης (Χανίων)

Last modified onΔευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 17:59

2 comments

  • ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 18:11 Comment Link

    Υπάρχει περίπτωαη, για να μην πώ ότι είμαι σίγουρος, ότι τη νέα σεζόν ο διαιτητής καρατόμος Φουκάκης που ¨εκτέλεσε" σήμερα την ομάδα της Λαμίας εν ψυχρώ, να τον δούμε να ανεβαίνει και να διευθύνει αγώνες της Super league, γιατί απλούσατε έφερε "σε αίσιο πέρας" τον αγώνα τησ ΛΑΜΙΑΣ με τη ΚΑΣΣΙΟΠΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ. Θερμά συγχαρητήρια στη ΚΕΔ και στο "σύστημα". Αυτό θα πεί αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

  • ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ.
    ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ. Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 17:54 Comment Link

    ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤV, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΟΝ Α΄ ΓΥΡΟ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΟΥΚΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΦΟΥΚΑ[ΡΑ]ΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝO ΟΤΙ EINAI DYNATON ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΜΑΔΩΝ NA ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ FOOTBALL, TOTE ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΚΥΛΟΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ; ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ SUPER LEAGUE, ΤΟΤΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ. ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΣΙΕΥΣΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ [ΕΠΟ, FOOTBALL ΚΑΙ ΚΕΔ]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep