Ισοπαλία σαν ήττα

Στο ντεμπούτο του Κωσταντίνου Παναγόπουλου ο Απόλλων Σμύρνης απέσπασε 0-0 στο Μάλεμε απέναντι στον Κισσαμικό.

Νέα αρχή ήθελε να κάνει ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς της Παρασκευής (08/04) απέναντι στον Κισσαμικό. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» λόγω της επικείμενης ήττας στα χαρτιά από τον Πανελευσινιακό και της αφαίρεσης τριών ακόμα βαθμών δεν είχε περιθώρια για απώλειες. Πόνταρε στην αλλαγή ψυχολογίας μετά την έλευση του Κώνσταντίνου Παναγόπουλου, αλλά οι Κρητικοί την κράτησαν στο μηδέν και έβαλαν φρένο (0-0) στην προσπάθειά της να προλάβει την πρώτη δυάδα.

Ο Απόλλων δεν ικανοποίησε με την αποδοσή του σε ένα μέτριο ματς και εάν η ΑΕΛ επικρατήσει της Παναχαϊκής, τότε η διαφορά του από την 1η θέση (ενόψει και της αφαίρεσης) θα πάει στους 12 πόντους. Όσο για τους Κρητικούς; Ο στόχος τους έχει επιτευχθεί και χωρίς άγχος πήραν τον πόντο, παραμένοντας στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Αν για κάτι στενοχωριούνται είναι το γεγονός ότι απέναντι σε ομάδες της πρώτης πεντάδας δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν. Παραχώρησαν ισοπαλίες σε ΑΕΛ, Απόλλωνα, Τρίκαλα, Λαμία και έχασαν από την Κέρκυρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο και απόλυτα μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να απειλούν αποκλειστικά από στημένες φάσεις. Ο Κισσαμικός δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές με τον Αυγενικού και στο 9' από δική του εκτέλεση και κεφαλιά του Σελινιωτάκη ο Αποστολίδης απέκρουσε σωτήρια. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από την άλλη πλευρά δεν πήρε βοήθειες από τους Παρπέξ, Βάντερσον. Οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από τα στημένα του Κονέ με κυριότερη αυτή του 33' όταν ο Τζιώρας δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την κατοχή απόλυτα μοιρασμένη (50% - 50%) και τον Απόλλωνα να έχει δύο επιπλέον τελικές προσπάθειες (7-5).

Με ευκαιρία για την κρητική ομάδα ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο. Συγκεκριμένα, από εκτέλεση φάουλ του Αυγενικού στο 51' και κακή απομάκρυνση της άμυνας ο Τζημογιάννης έπιασε την κεφαλιά υπό πίεση στη μικρή περιοχή, αλλά ο Αποστολίδης είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Ο Παναγόπουλος είδε τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερη κατοχή και έτσι στο 60' πέρασε στο ματς τον Σουνά στη θέση του κακού Παρπέξ και τον Φομίν λίγο αργότερα αντί του Τζιώρα. Από συνεργασία του Ουκρανού με τον Κονέ στο 69' ήρθε μία καλή στιγμή, αλλά ο Λαζαρίδης είπε «όχι» στον Αφρικανό.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, πέτυχαν τον στόχο τους και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα στη συνέχεια. Στα αξιοσημείωτα του ματς η χρησιμοποίηση του Στέλιου Κρητικού για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν 10 τελικές έναντι 9 του Κισσαμικού και τους Κρητικούς να έχουν την κατοχή (53% - 47%).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Τζημογιάννης, Κουρτεσιώτης, Ν' Γκουέμ, Σελινιωτάκης, Αυγενικού (81' Λώττας), Ποκόνγκ (68' Βλάχος), Ποσίνκοβιτς, Μάντζης (80' Σαπαλίδης).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Κώστας Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Πιπίνης, Μπουντόπουλος, Κονέ (84' Κρητικός), Παρπέξ (60' Σουνάς), Φατιόν, Βάντερσον, Τζιώρας (66' Φομίν).

Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Βοηθοί: Κοντιζάς (Πειραιά), Δασκαλάκης (Ηρακλείου)

Last modified onΠαρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 20:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep