ΑΕΛ σε αρένα... ανόδου

Η ΑΕΛ μπροστά σε 12.000 οπαδούς έσπασε (1-0) το εκτός έδρας αήττητο του Απόλλωνα και πάτησε ξανά στην κορυφή.

Ηχηρό μήνυμα ανόδου έστειλε η ΑΕΛ το απόγευμα του Σαββάτου (05/03) στο AEL FC Arena. Οι «βυσσινί» με τη συμπαράσταση περίπου 12.000 οπαδών και τον Σάκη Τσιώλη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο έψαχναν ένα νέο ξεκίνημα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης που ήταν αήττητος εκτός έδρας.

Η εξέδρα έδωσε τον απαραίτητο παλμό, το ντέρμπι κορυφής είχε πάθος (13 κίτρινες) και, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, έτσι ο νικητής αναδείχτηκε στις λεπτομέρειες. Στο 72', λοιπόν, ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Αποστολίδης έκανε πέναλτι στον Μπόγιοβιτς και ο Σέρβος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα για πρώτη φορά φέτος! Έτσι, η ΑΕΛ πέρασε - έστω προσωρινά - στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από δύο αγωνιστικές, ενώ με την επικράτησή της υπερτερεί πλέον σε πιθανή ισοβαθμία με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

To πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τον Απόλλωνα να απειλεί στο 13' και το 21' με τους Κονέ, Σουνά. Οι «βυσσινί», πάντως, έκλεισαν το πρώτο 45λεπτο με 8 τελικές, αλλά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» χάρη στην καλή αμυντική της λειτουργία πήγε το ματς όπως ήθελε. Ο Τσιώλης στα μέσα του αγώνα άλλαξε σχηματισμό, στην ανάπαυλα πέρασε τον Βαρέλα και οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί, απειλώντας με τους Μονιάκη (63') και Βαρέλα (69'). Στο 73', τελικά, ο Αποστολίδης ανέτρεψε με το σώμα τον Μπόγιοβιτς και ο Σέρβος επιθετικός με πέναλτι διαμόρφωσε το 1-0. Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, ο Μαρουκάκης που έκλεψε τη μπάλα θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά δεν βρήκε στόχο από πολύ πλάγια θέση σε κενή εστία.

Στα τελευταία λεπτά τα αίματα άναψαν όταν ένας ανεγκέφαλος πέταξε μπουκάλι προς τον γενικό αρχηγό του Απόλλωνα, Αντώνη Λεβεντογιάννη. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά και τελικά στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν το τρίποντο χρυσάφι. Έκλεισαν το ματς με περισσότερες τελικές (12 - 9) και με του φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή (53% - 47%), αλλά και πολλά παράπονα για τη διαιτησία και για το πέναλτι που καταλογίστησε σε βάρος τους.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 73' (πέν.) Μπόγιοβιτς

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μονιάκης, Μπανούσης (64' Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο, Αναστασόπουλος, Πάτο (46' Βαρέλα), Μπόγιοβιτς (86' Λαμπρόπουλος), Μαρουκάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Δεληζήσης, Πάνος, Κύργιας, Ψιάνος, Φατιόν, Στεργίδης (52' Φαρινόλα), Σουνάς (81' Μπουντόπουλος), Κονέ, Βάντερσον, Τζιώρας (65' Καμαρά).

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Τζαφόλιας (Αν. Αττικής)

Last modified onΚυριακή, 06 Μάρτιος 2016 03:15

1 comment

  • rasputin-jr
    rasputin-jr Σάββατο, 05 Μάρτιος 2016 21:54 Comment Link

    ναι ρε παιδια ωραια, τον ανεγκεφαλο που πεταξε το μπουκαλι τον ειδατε, που να μη ξαναπατησει το ποδι του στο γηπεδο, για τον ''λεβεντη'' τον λεβεντογιαννη που εβριζε τον κοσμο και τους προκαλουσε να μπουνε ολοι μεσα στο γηπεδο '' να τα πουνε'', γαργαρα?
    δε τα ειδατε η δε σας τα μεταφερανε?
    νταξ, οι ανεγκεφαλοι ανεγκεφαλοι αλλα και οι παραγοντες, επιστημονες.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep