Φρένο... κρητικής ψυχής

Ο Εργοτέλης έβαλε... φρένο (1-1) στον ΑΟ Τρίκαλα παρότι δεν ξέρει αν θα υπάρχει αύριο.

Ξεκάθαρο φαβορί είχε η αναμέτρηση της Δευτέρας (18/01) στο Παγκρήτιο μεταξύ του Εργοτέλη και του ΑΟ Τρίκαλα. Οι Κρητικοί, άλλωστε, δεν ξέρουν αν θα υπάρχουν αύριο και ελπίζουν το παιχνίδι αυτό να μην ήταν το τελευταίο τους στη Football League. Αντίθετα, οι Θεσσαλοί του πολλαπλάσιου μπάτζετ έδειχναν ότι είχαν την απαραίτητη ηρεμία για να κάνουν το καθήκον τους και να μείνουν σε απόσταση αναπνοής από τη 2η θέση. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με... κρητική ψυχή βρήκαν απάντηση στο γκολ του Ναβάρο (45') και με «χρυσή» αλλαγή τον Ζάνι Κούτρι έφτασαν στο 1-1 και έδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν!

Το ματς ξεκίνησε κάτω από ισχυρή χαλαζόπτωση, όμως είχε ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Μόλις στο 5', μάλιστα, ο ΑΟ Τρίκαλα απείλησε για πρώτη φορά με τον Γουάτο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Η απάντηση των Κρητικών ήρθε πέντε λεπτά μετά. Ο Μάνος έκανε το γέμισμα από δεξιά και ο Δωματάς με πλασέ ανάγκασε τον Χιώτη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανακτούσαν τον έλεγχο, με τον Κυριακόπουλο σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί σε «χτύπησαν» σε αντεπίθεση. Ο Στεφάνοβιτς πάσαρε αριστερά στον Ναβάρο και ο Ισπανός με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή σκόραρε, αφού προηγουμένως η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Γιαλούση.

Το χρονικό σημείο που επετεύχθη το τέρμα «έκοψε» τα πόδια των «κιτρινόμαυρων», αλλά το τελευταίο σφύριγμα τους βρήκε να διαμαρτύρονται έντονα για το ακυρωθέν γκολ του Μάνου. Βέβαια, από το replay φάνηκε ότι ο επιθετικός του Εργοτέλη ήταν, έστω και οριακά, σε αντικανονική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα. Παράλληλα, όμως δεν απείλησαν ούτε και οι ίδιοι, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης, που δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια, να φέρει το ματς στα ίσα στο 71' με τη «χρυσή» αλλαγή του Σταύρου Λαμπράκη, τον Κούρτι. Ο Μπουρσέλης εκτέλεσε, λοιπόν, το κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί του ΑΟΤ δεν απομάκρυναν και ο Αλβανός μέσος από κοντά νίκησε τον Χιώτη. Όσο για την πρώτη τελική προσπάθεια των Θεσσαλών στο δεύτερο ημίχρονο; Στο 80' μία άστοχη κεφαλιά του Κουσκουνά, ενώ στις καθυστερήσεις ο Αθανασίου έσωσε την εστία του σε διαδοχική σουτ των Κουσκουνά, Γκμπαλέ. 

Με την ισοπαλία αυτή ο ΑΟ Τρίκαλα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και να έμπαινε σε τροχιά ανόδου με πιθανή νίκη στο προσεχές ματς με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η απόστασή του από τη 2η θέση είναι πλέον στο τρίποντο. Όσο για τον Εργοτέλη; «Εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει αυτά που περνάμε εμείς», δήλωσε ο Λευτέρης Γιαλούσης μετά το φινάλε και αυτό τα λέει όλα...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 71' Κούρτι - 45' Ναβάρο

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Άλμπι, Γιαλούσης, Κούτρης (83' Α. Καμαρά), Αυγενικού, Μπουρσέλης, Φουκαράκης (60' Κούρτι), Μάνος, Δωματάς (69' Γαρεφαλάκης), Κυριακόπουλος.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Ντόικιτς, Κοντοδήμος, Γουάτο (76' Δουκάκης), Ριζογιάννης, Γκμπαλέ, Στεφάνοβιτς (67' Μουμίν), Ναβάρο (86' Χαροντάκης), Κουσκουνάς.

Διαιτητής: Κακριδής (Κορινθίας)
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

Last modified onΔευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 21:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep