Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πλασματική... ισοπαλία

Ο Απόλλων απέσπασε 1-1 στα Περιβόλια απέναντι στον ΑΟΧ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στους «4» του Κυπέλλου.

Κοντά στους «4» του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια βρίσκεται ο Απόλλων Σμύρνης έπειτα από το 1-1 στα Περιβόλια απέναντι στον ΑΟ Χανιά. Οι Κρητικοί είχαν υπερ... τριπλάσιες τελικές (18 - 5) στον προημιτελικό της Πέμπτης (12/02), όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε αυτό που ήθελε και έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Ριζούπολη.

Η αθηναϊκή ομάδα παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στα Χανιά και κράτησε σχετικά εύκολα το μηδέν παθητικό στο πρώτο 45λεπτο, όμως και η ίδια δεν απείλησε. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και ειδικά στο πρώτο τέταρτο είχαν την πλήρη υπεροχή. O Πίτκας, ωστόσο, βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και μέσα σε δύο λεπτά (56',57') έκανε τέσσερις αποκρούσεις σε προσπάθειες των Πάγκαλου, Ν' Γκουέμ. Η πίεση του ΑΟΧ συνεχίστηκε, αλλά κόντρα στη ροή του ματς ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι. Ο Βάντερσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σικαλιά και ο Σουάνης από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα και συγκινημένος για το γκολ στο ντεμπούτο του έβαλε τα κλάματα.

Το τέρμα αυτό δεν πτόησε τους Κρητικούς. Ο Πίτκας παραχώρησε κόρνερ στο 78' σε εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες, στη συνέχεια της φάσης ο Γκότοβος αστόχησε με κεφαλιά και τρία λεπτά από στημένη φάση ήρθε η ισοφάριση. Ο Γκονζάλες εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Κρητικός στην καρδιά της άμυνας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και με κεφαλιά σημείωσε το 4ο γκολ του στον θεσμό.

Έπειτα από την ισοπαλία αυτή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε προβάδισμα (λόγω του εκτός έδρας γκολ) για την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου είχε φτάσει ξανά την αγωνιστική περίοδο 2000-01.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46' Γανωτής), Εσόνο (73' Σακελλαρίου), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ν' Γκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80' Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.

Πάγκος: Μακρυωνίτης, Ρένια, Πάτας, Σιλιγαρδάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89' Χατζής), Πινιέιρο, Άρσιτς (62' Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53' Σουάνης), Τζιώρας.

Πάγκος: Ταΐρης, Λίτσης, Φουκαράς, Ανγκούλο.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Ελευθερίου (Αθηνών)

Last modified onΠέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 18:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep