Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Απόδραση από το καυτό Αλκαζάρ

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη (1-0) στο Αλκαζάρ μπροστά σε 10.000 φίλους της ΑΕΛ και καλείται να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «32» στο άδειο ΕΑΚ.

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης Κυπέλλου, η μεγάλη πίεση που άσκησε στον Ολυμπιακό Βόλου, όμως, δεν της άφησε ενέργεια για τα τελευταία λεπτά και η είσοδος του φρέσκου Αλέξανδρου Νικολιά άλλαξε τις ισορροπίες. Ο 20χρονος αναστάτωσε την άμυνα των «βυσσινί», έκανε προσπάθειες για να «σπάσει» την μπάλα που δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά τελικά ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ στο 86' από φάση που δημιούργησε ο Μπιτάνγκ.

Η υπεροχή της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο δεν έφερε ιδιαίτερες φάσεις, αφού δεν υπήρχαν κενά στην άμυνα της ομάδας του Βόλου και τα πρώτα 45 λεπτά έκλεισαν με κάποια σουτ από την πλευρά των γηπεδούχων και λίγες ουσιαστικές απειλές. Στο δεύτερο μέρος υπήρξε χαμηλότερος ρυθμός, οι επιθετικοί των γηπεδούχων δεν πήραν εύκολα την μπάλα και μετά τα μέσα του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί την αντίπαλη άμυνα. Το γκολ ήρθε στο 86ο λεπτό, όταν σε μια ενέργεια του Μπιτάνγκ, δημιούργησε ρήγμα στα μετόπισθεν της ΑΕΛ, γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και εκεί ακολούθησε τη φάση ο Νικολιάς που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.  

Πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρει προβάδισμα για την πρόκριση που θα κριθεί στο άδειο ΕΑΚ λόγω της τιμωρίας του για όσα έγιναν στην αναμέτρηση του αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης)Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορ (76' Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49' Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67' Δεινόπαπας).

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης)Κολίτσι, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ, Μέζα (92' Ζέρης), Μαρτίνες (55' Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80' Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης.

 

ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

  • Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

τέλος της αναμέτρησης 

94' κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα για φάουλ 

93' κίτρινη κάρτα στον Κορνελλάτο για φάουλ στην μεσαία γραμμή που έκοψε αντεπίθεση. 

92' Ζέρης αντί Μέτσα για τον Ολυμπιακό Βόλου 

90' Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στην αναμέτρηση

89' Αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου, ο Μελισσάς έκοψε το γύρισμα του Νικολιά στην περιοχή της ΑΕΛ. 

86' ΓΚΟΛ 0-1 Ο Μπιτάνγκ πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Νικολιά που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ.

Στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακλουθήσει την αναμέτρηση βρίσκεται και ο Λιαδέλης.

82' Η κούραση έχει βγει κυρίως στην ΑΕΛ που δεν έχει τις αντοχές να πιέσει άλλο στην επίθεση και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρει μέτρα στο γήπεδο.

80' Διαμαντόπουλος αντί Κούτσι για τον Ολυμπιακό Βόλου.

76' Πινδώνης αντί Τζούνιορ για την ΑΕΛ.

75' Προσπάθεια του Νικολιά από δεξιά, μπήκε στην περιοχή από πλάγια και γύρισε στον Μέτσα που έκανε σουτ που πέρασε έξω από την εστία της ΑΕΛ. 

71' σέντρα του Νικολιά από δεξιά, ο Μπιτάνγκ πρόλαβε να γυρίσει και να κάνει το σουτ, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Σαρακατσάνο και έφυγε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Ολυμπιακό Βόλου.

67' Δεινόπαπας αντί Τσιλιγκίρη για την ΑΕΛ. 
63' εκτέλεση φάουλ στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου από τον Νεμπγλέρα, κεφαλιά του Τσιλιγκίρη που η μπάλα πέρασε έξω.

57' Σαφώς χειρότερος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες.

55' Νικολιάς αντί Μαρτίνες για τον Ολυμπιακό Βόλου 

53' κίτρινη κάρτα στο Πινάρες του Ολυμπιακού Βόλου για διαμαρτυρία σε υπόδειξη οφσάιντ για γκολ του Κούτσι που ακυρώθηκε σωστά, αφού όντως ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς όταν δέχθηκε την μπάλα. 

49' Στεφανίδης αντί Αναστασάκου για την ΑΕΛ, με αλλαγή προσώπου στην επίθεση της ομάδας της Λάρισας. 

έναρξη δεύτερου μέρους 

  • Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

τέλος πρώτου ημιχρόνου

40' παραμένει ψηλά η ΑΕΛ και παίζει την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου χωρίς βέβαια να έχει κάνει μέχρι τώρα σημαντική ευκαιρία.

30' συνεχίζεται η πίεση της ΑΕΛ στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου με γεμίσματα, αλλά χωρίς αξιόλογη τελική προσπάθεια.

25' σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή από τον Σουάνη, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού Βόλου.  

23' σέντρα του Κοντοδήμου, προσπάθεια για γυριστό χωρίς επιτυχία από τον Τσιλιγκίρη και τελικά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή του Νεμπεγλέρα που έφυγε άουτ. 

22' κίτρινη κάρτα στον Μαργαρίτη του Ολυμπιακού Βόλου για φάουλ πάνω στον Σουάνη.

18' προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να μπορεί να κάνει κάποιος το τελικό σουτ. 

15' παιχνίδι κέντρου σε αυτά τα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΛ να κρατά περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, αλλά να μην μπορεί ναα μπει στην περιοχή. 

7' οι πρώτες αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων... μετά από σκληρή διεκδίκηση στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου. 

έναρξη της αναμέτρησης μπροστά σε 10.000 φίλους της ΑΕΛ. 

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης)Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορ (76' Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49' Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67' Δεινόπαπας).

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης)Κολίτσι, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ, Μέζα (92' Ζέρης), Μαρτίνες (55' Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (80' Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

* Περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου με συνθήματα και καπνογόνα βρέθηκαν στο ΕΑΚ και ζήτησαν από τους Ερυθρόλευκους τη νίκη στο Αλκαζάρ λίγο πριν η αποστολή αναχωρήσει για τη Λάρισα.

* Το «παρών» στη θύρα 1 του Αλκαζάρ μαζί με τους κατόχους προσκλήσεων για τους φιλοξενούμενους, δίνει και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες από πλευράς των οπαδών της ΑΕΛ.

Last modified onΤρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014 00:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep