Ιστορική νίκη Ολυμπιακού Β

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 του Παναθηναϊκού στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ των Β' ομάδων.

Το πρώτο - ιστορικά - ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ των Β ΠΑΕ διεξήχθη την Παρασκευή (20/10) στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Και την ιστορική νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός Β με 3-1, που ήταν και η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους -5β. και συνεχίζουν να «σβήνουν» την ποινή των -10β.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Μαρίνο (11', 18') και στο πρώτο ημίχρονο από βαθιά μπαλιά του Μπαγκαλιάνη ο Τσέλιος που είχε περάσει λίγα λεπτά πριν στο ματς, νίκησε στη μονομαχία τον Λάμψια και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός Β μπήκε ιδανικά στο δεύτερο 45λεπτο και το 2-0 ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Χ. Κωστούλας πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από το ημικύκλιο της σέντρας, πέρασε στο σπριντ τον Αθανασακόπουλο και με σουτ εκτός περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Ξενόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός Β μπήκε εκ νέου στο ματς στο 52' με πολύ ωραίο σουτ του Σαρδέλη και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 64'. Δύο λεπτά πριν ο Καράκουτης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σιδερά, αλλά στην εκτέλεση πέναλτι ο Μπιλάλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το τρίποντο για τους γηπεδούχους «κλείδωσε» ο Αποστολόπουλος στο 78' και αφού προηγουμένως η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ξενόπουλου, που έδειχνε να ελέγχει τη φάση. Χαμένη ευκαιρία είχαν οι Πράσινοι στο 84', με τον Κουτσίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β 3-1
Σκόρερ: 26' σουτ Τσέλιος, 49' σουτ Χ. Κωστούλας, 78' σουτ Αποστολόπουλος - 52' σουτ Σαρδέλης
Χαμ. πέν.: 64' Μπιλάλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β (Αριέλ Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης, Σγουρός (69' Μουζακίτης), Κουτσίδης, Μαρίνος (81' Αργυρίου), Ι. Ιμπαγάσα (16' λ.τρ. Τσέλιος), Κωστή, Χ. Κωστούλας (81' Πινακάς), Καράκουτης (69' Αποστολόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β (Σωτήρης Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Φικάι (25' λ.τρ. Προδρομίτης), Βουτσάς (70' Καλοσκάμης), Αθανασακόπουλος (56' Μαντσίνι), Μαρτίνης, Φουρτάδο (70' Ρόμπι), Κρυπαράκος, Λάμψιας, Καραμπάς (46' Σαρδέλης), Μπιλάλ.

Διαιτητής: Στάμος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τζιουβάρας (Κοζάνης), Νίκζας (Λάρισας)

Last modified onΠαρασκευή, 20 Οκτώβριος 2023 18:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep