Ο Ερασιτέχνης αποφασίζει…

Οριστική είναι η αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου από τη Football League και πλέον ο Ερασιτέχνης καλείται να αποφασίσει για το μέλλον.

Η επόμενη χρονιά θα βρει τους «ερυθρόλευκους» είτε στη Γ’ Εθνική, είτε στην Α’ Θεσσαλίας, απόφαση που καλείται να πάρει ο Ερασιτέχνης, μιας και αυτός είναι υπεύθυνος πλέον. Τα σενάρια για τις επιλογές που έχει η ομάδα για τη νέα σεζόν είναι δύο, ωστόσο απαιτείται να γίνει μια ερώτηση στην ΕΠΟ για να ξεκαθαρίσουν οι συνέπειες του υποβιβασμού. Ο ανανεωμένος ΚΑΠ αναφέρει πως όταν μια επαγγελματική ομάδα αποχωρεί από το πρωτάθλημα πριν αυτό ολοκληρωθεί, έχει τις εξής συνέπειες: συμμετοχή στη Γ’ Εθνική με -6 βαθμούς, πρόστιμο 50.000 ευρώ, απαγόρευση συμμετοχής των μετόχων και των μελών της ΠΑΕ για 5 χρόνια σε διοίκηση ή μετοχική σύνθεση ΠΑΕ. Όμως, υπάρχει μια σημείωση, ότι το παρόν άρθρο θα ισχύσει από το 2016-17, αφήνοντας ένα παράθυρο ανοιχτό για το αν αφορά ή όχι τον Ολυμπιακό Βόλου.

Με δεδομένο ότι η βολιώτικη ΠΑΕ θα υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να προβιβαστεί άμεσα σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά θα πρέπει να μείνει στη Γ’ Εθνική για δύο σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι επιλογές που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και να ζητηθούν διευκρινήσεις από την ΕΠΟ για να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep