«Ποιος να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου;»

Για το όραμα της συγχώνευσης των δυο ομάδων του Βόλου μίλησε ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος

Σχεδόν απίθανο θεωρεί το ενδεχόμενο να βρεθεί επενδυτής για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος που τόνισε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της συγχώνευσης με τη Νίκη.

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του δημάρχου του Βόλου στον «sportfm 89,5»:

Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή αν θέλουν να έχουν όλοι άποψη, ας έρθουν να πάρουν την ομάδα και να την οδηγήσουν εκεί που την οδήγησα εγώ πριν μερικά χρόνια. Αυτοί που λένε για τα κόκκαλα του Συνετόπουλου, πήγαιναν κάθε εβδομάδα στη Χαλκιδική για να σφραγίσουν εισιτήρια. Τότε δηλαδή δεν είχαν περηφάνια; Εγώ δεν έχω καμία μα καμία σχέση με τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Εγώ εκφράζω μία άποψη και στη συγκέντρωση στο "Ξενία" εξέφρασα μία πρόταση ως Δήμαρχος. Για να φύγει αυτή η μιζέρια. Δεν έχει να κάνει αυτή η πρόταση με τη διάλυση μίας ομάδας και τη συγχώνευση με κάποια άλλη. Έχει να κάνει με όραμα. Αν δεν έχετε λάβει το μήνυμα και το όραμα που θα είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα ξεκινήσει από μηδενικές βάσεις. Θα ξεκινήσει από τη Football League. Δεν διοικείτε εσείς! Ποιοι είστε εσείς; Αυτοί που θέλουν να εμπλακούν στα διοικητικά θα τα μάθουν και θα επενδύσουν αν θέλουν. Αυτά είναι τα εσωτερικά μίας Ανώνυμης ΠΑΕ. Αυτός που θέλει να επενδύσει θα ενημερωθεί. Στον αέρα δεν βγαίνουν τα του οίκου σου».

Για το πώς θα αγωνιστεί αυτή η ομάδα στη Football League: «Διαβάστε τον αθλητικό νόμο. Δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που είναι από την ίδια Περιφέρεια από τον ίδιο νομό να σχηματίσουν μία νέα ομάδα. Και συμμετέχει στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρέη σβήνονται. Δεν με νοιάζει ποιος θα πάρει την απόφαση. Μακάρι να μπορούσα να την πάρω εγώ. Εγώ έκανα μία πρόταση. Ας την πάρει αυτός που έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Ο Πύρασος, το Διμήνι, παίρνουν απόφαση και κάνουν τη συγχώνευση πχ. Θα πρέπει να δώσουν το όραμα στον φίλαθλο της Νίκης, του Ολυμπιακού που δεν πείθεται… Ο Ολυμπιακός θα υπάρχει σε ερασιτεχνικό επίπεδο αφού θα χρησιμοποιηθεί. Στη Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουν πως θα λέγεται η ομάδα. Γιατί να υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο Ολυμπιακός και Νίκη, όταν δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε μισή ομάδα; Εγώ έκανα την πρόταση. Αν αποφάσιζα θα είχε γίνει ήδη. Γιατί αυτή η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να έχει μέσο όρο 5.000 εισιτήρια. Μια ομάδα ενωμένη αποδεκτή από όλο το Νομό, υπάρχει η δυνατότητα να δώσει ένα όραμα και να το πιστέψουν χιλιάδες κόσμου».

Για το αν μπορεί να βρεθεί το άτομο που θα δώσει πνοή στον τωρινό Ολυμπιακό: «Βρέστε τον κύριε. Με τα 180 άτομα κόντρα στην Παναχαϊκή. Έβριζαν τον Καραγιάννη μετά το μπαράζ με την Ξάνθη γιατί είχαν κάνει τρίφυλλα στο πούλμαν και τον έκαναν να μην ξαναπατήσει στο γήπεδο. Ποιος να έρθει στον Ολυμπιακό; Για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να βάλεις ένα εκατομμύριο… Ποιος μα...ας θα βάλει αυτό το εκατομμύριο και μετά να τον βρίζουν; Πρέπει να αγκαλιάσουμε προσπάθειες όπως του κ. Βαρούτσικου, του κ. Τόρη, του κ. Καραγιάννη. Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις ανθρώπους που υπηρέτησαν αυτό τον σύλλογο. Αν βρεθεί ένας άνθρωπος εγώ θα τη χαιρετήσω αυτή την προσπάθεια με όλη μου την καρδιά. Με σταματούν στον Βόλο και μου λένε για τον Ολυμπιακό. Εγώ είμαι Δήμαρχος, έχω φύγει από το ποδόσφαιρο».

Για το πώς θα λυθεί το θέμα: «Τα προβλήματα του Ολυμπιακού Βόλου θα λυθούν με συσπείρωση. Αν το όνομα αυτής της ομάδας το ακολουθούν χιλιάδες οπαδοί τότε θα λυθεί το πρόβλημα. Η δουλειά του φιλάθλου δεν είναι να έχει άποψη, είναι να στηρίζει την ομάδα. Ήταν ποτέ δυνατό να πει σε μένα κάποιος κάτι όταν ήμουν πρόεδρος στον Ολυμπιακό;»

Για τη μία ομάδα: «Κάντε μία δημοσκόπηση για να δείτε τι θα πει κόσμος για τη μία ομάδα. Αν δεν βγει αποτέλεσμα ένα 80% για μία ομάδα τότε εγώ χάνω ό,τι θέλετε. Τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνουν οι μεγάλοι άνδρες. Και εγώ είμαι από αυτούς. Δεν με νοιάζει τι θα πει ο Γιάννης που πουλάει τα λαχεία. Εγώ αυτούς δεν τους βλέπω. Μπορεί να έκανα λάθος, αλλά θα κρινόμουν πάλι από τον κόσμο και θα είχα την κατακραυγή του κόσμου. Δεν κατηγορώ ούτε τη Νίκη ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα αποφασίσουν αυτοί».

Για την ΕΠΣΘ και την αλλαγή της απόφασης της για την ΕΠΟ: «Υπήρχε μία απόφαση 10-0 και τώρα τις τελευταίες μέρες επτά άτομα το γύρισαν. Γελάει ο κάθε πικραμένος. Μέσα σε δέκα μέρες δεν στηρίζετε την απόφαση σας; Πάρτε μία θέση. Πάρτε την απόφαση και στηρίξτε την μέχρι τέλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δέκα σύμβουλοι της ΕΠΣΘ έχουν υποχρέωση να λογοδοτήσουν. Γιατί πριν 20 μέρες πήραν αυτή την απόφαση και τώρα την παίρνουν πίσω; Για ποια ΕΠΣΘ μιλάμε και ερασιτεχνικά σωματεία;  Τα ερασιτεχνικά σωματεία ήταν ένα γρανάζι της διαπλοκής αυτής της πόλης. Αυτό ήταν. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν γήπεδο, φανέλες, αποδυτήρια. Μόνο σφραγίδα. Όπως ο κ. Γαρμπής. Έχει καμιά ομάδα; Ως τι βγήκε να μιλήσει. Τέλος πάντων όλοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν. Διαφωνείται ή έχετε άλλη εικόνα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο; Έχει εξαθλιωθεί; Συμφωνείται όπως όλη η Ελλάδα όπως πριν από έναν μήνα που πήρε αυτή την απόφαση η ΕΠΣΘ, ότι το 90% είπε μπράβο γιατί η ΕΠΣΘ πήρε αυτή την απόφαση; Πείτε μου λοιπόν, ξεκινάμε έναν αγώνα έναν πόλεμο. Ο κ. Μπατζιάκας με τους συνεργάτες του, τους συμβούλους. Σε αυτό τον πόλεμο χάθηκε η πρώτη μάχη. Υπάρχει μία σειρά από ένδικα μέσα που δεν έχει ολοκληρωθεί. Το ζητούμενο ήταν τα υπόλοιπα ένδικα μέσα και ολοκληρώνονται μέχρι τέλος Ιουνίου. Ένα από αυτά να κερδίσουν είναι καβάλα στο άλογο. Κάποιοι να μην τους ονοματίσω, με ιδιοτέλεια μεθοδεύουν αυτά τα πράγματα. Πείτε μου που κινδυνεύει το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Πείτε μου που διαγράφηκε η ΕΠΣΘ; Κάνετε μεγάλο λάθος. Διαγράφετε μόνο από τη Γενική Συνέλευση η ΕΠΣΘ. Η παραπληροφόρηση είναι λάθος να κάνεις.  Υπάρχει μόνο μία αναστολή λειτουργίας από μία κατάπτυστη διοίκηση της ΕΠΟ. Αν έχουν.... ας τη διαγράψουν. Μέσα στον Ιούνιο υπάρχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα. Γιατί εσείς οι δέκα δεν στηρίζετε την απόφαση σας, έστω μέχρι 30/6, να δώσετε τον αγώνα σας έντιμα και αν στο τέλος δούμε οτι δεν τα καταφέρουμε εκεί θα παραιτήσουμε τον Μπατζιάκα και θα κάνουμε αυτό και το άλλο. Εμείς είμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Πήραν μία απόφαση και μετά από δέκα μέρες, μαμά κακά, μπείμπιλίνο! Άντρες μεγάληςη ηλικίας! Δεν ντρέπονται λίγο. Δείτε μέχρι που θα πάει και μετά κάντε τη λεγόμενη κωλοτούμπα. Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια δεν έχει τιμή. Αν αυτοί προσπάθησαν να το κάνουν, δικαίωμα τους. Αν θέλετε μία ΕΠΣΘ που θα μπορεί να δώσει, που θα έχει ρόλο στα κέντρα αποφάσεων, θα πρέπει να μην ενδώσει. Αυτή η συγκεκριμένη ΕΠΟ δεν θα συνεχίσει. Έρχονται αλλαγές. Αν σε αυτές τις εξελίξεις η ΕΠΣΘ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αυτό θα το κρίνουν οι άνθρωποι της. Αν θέλει να ακολουθεί την άμαξα και να τρώει συνέχεια χαστούκια να το κάνει. Δεν μπορεί να μας κάνετε περήφανους πριν δέκα μέρες και τώρα ξαφνικά όχι κωλοτούμπες, αλλά φουστανέλες».

Για την αναδιάρθρωση της ΕΠΣΘ και την επιστολή των επτά ατόμων: «Οι υπογραφές παρθήκαν υπό την πίεση εκβιασμού, η αλήθεια δεν είναι έτσι. Θέλει να βγει πρόεδρος ο Πάσχος να πάει στην Αθήνα να γλύψει... Αν αυτή την ΕΠΣΘ θέλετε να την έχετε. Αν θέλουν να γελάει ο κόσμος μαζί τους ας το κάνουν. Οι εξελίξεις δεν είναι έτσι πάντως. Οι επτά μπορεί να μην είναι επτά. Να είναι πέντε να είναι τέσσερις»!

Πηγή: magnesiasports.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep