Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Αθωώνομαι και επιστρέφω»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για την επιθυμία επιστροφής του, τους παίκτες που θα ήθελε να… μαστιγώσει, τα σενάρια συγχώνευσης και τον Πάτση.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89,5 και τόνισε ότι αν κάποιος αδικήθηκε στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου, αυτοί ήταν οι «ερυθρόλευκοι». Αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαιτησία, υποστήριξε ότι αν μπορούσε θα… μαστίγωνε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου που μπήκαν αλλαγή, εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία να επιστρέφει και τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ συγχώνευση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Το σχόλιό του για το ματς Νίκη Βόλου- Ολυμπιακός Βόλου:

«Ήταν πραγματικά ένα ντέρμπι και μάλιστα σημασίας. Κάθισα και είδα ξανά το παιχνίδι και καλό θα ήταν να το δουν και μερικοί άρρωστοι δημοσιογράφοι και φίλαθλοι. Να καθίσουν να δουν ήρεμα το παιχνίδι και να δουν αν πραγματικά θεωρούν ότι αδικήθηκαν. Στρεφόμαστε εναντίον κάποιου διαιτητή, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που σφυρίζει αυτό που βλέπει σε κλάσματα δευτερολέπτου και παίρνει μία απόφαση και κρίνεται από εμάς αν είναι σωστή ή λάθος. Ας ξεκινήσω με το πέναλτι που δίνει στη Νίκη Βόλου, που είναι παράβαση, είναι κόκκινη, αλλά δεν είναι πέναλτι. Ας κάτσουν να το σχολιάσουν 1.000 καθηγητές διαιτησίας και αν κάποιος πει ότι είναι πέναλτι εγώ δεν θα ξαναδώ ποδόσφαιρο.

Δεν είχε καμία πρόθεση να ευνοήσει ή να αδικήσει μία ομάδα. Ο διαιτητής δέχεται τη γνώμη το βοηθού του, δείχνει ότι θέλει να παίξει ένα παιχνίδι 50-50. Εκεί δείχνει ότι αδικεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Έναν διαιτητή τον κρίνεις, όταν εκ των αποφάσεων κρίνει ένα παιχνίδι.

Η Νίκη Βόλου κέρδισε πέναλτι και το αξιοποίησε. Εμείς κερδίζουμε ένα πέναλτι, που θέλετε να είναι αμφισβητούμενο, αν και για εμένα δεν είναι. Το πέναλτι αυτό λοιπόν ο Ολυμπιακός το αξιοποίησε; Όχι. Άλλαξε την έκβαση του αγώνα; Παραμένει το 1-0. Αντίθετα με ένα πέτσινο πέναλτι η Νίκη Βόλου κερδίζει. Μέχρι το 62’-63’, που Ολυμπιακός Βόλου παίζει και ο Μπρέσκα βάζει το γκολ και ισοφαρίζει, δεν ξέρω αν παίζουμε με ομάδα Α΄ τοπικού ή ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Μετρημένα. Έχει κάνει ένα σουτ, του Κυριακού έξω από την περιοχή.

Στο 80’-81’ η Νίκη μένει με 8 παίκτες. Μετά το 80’ που ο Ολυμπιακός είχε πλεονέκτημα και δεν μπόρεσε να κερδίσει ήταν ένας αρκετός χρόνος για μία ώριμη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Τα παιδιά μέχρι το 65-70 έκαναν υπερπροσπάθεια. Και όταν έμειναν με 10 και 11 η Νίκη δημιουργούσαν ευκαιρίες, έπαιξαν τη Νίκη σαν το ποντίκι με τη γάτα. Ο δε τερματοφύλακας ήταν ο ήρωας του αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που τον χειροκρότησαν αναγνωρίζοντας την ποδοσφαιρική αξία. Τον χειροκρότησε ο κόσμος με την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Δείχνουν την ποιότητα του κόσμου. Οι μισοί παίκτες της Νίκης είναι τυχεροί που φοράνε τη φανέλα της, ορισμένοι δεν θα έπαιζαν ούτε στη Δ’ Εθνική. Έχει βέβαια κάποιες μονάδες πολύ σημαντικές. Τι έκαναν οι παίκτες της, όταν έπαιζαν με 11 παίκτες; Οι κάρτες ήταν 100% κίτρινες. Θέλετε μάγκες να έδωσε και 5 ανύπαρκτα φάουλ ή 5 φάουλ λάθος; Ο διαιτητής δεν μπορεί να κάνει ανθρώπινα λάθη σε μία έκρυθμη κατάσταση και σε μία ατμόσφαιρα και να πάρει 5 λάθος αποφάσεις; Ο διαιτητής δεν έκρινε το αποτέλεσμα, αντίθετα το αποτέλεσμα κρίθηκε υπέρ της Νίκης με το πέναλτι που δεν ήταν».

Για τις αλλαγές που δεν βοήθησαν:

«Αυτοί οι 3 παίκτες που μπήκαν, αν είχα τη δυνατότητα να είχα ένα μαστίγιο από την εξέδρα, θα τους μαστίγωνα και τους τρεις. Ήταν για να γελάμε, ήταν για καρναβάλι, δεν υπήρχε βοήθεια. Ίσως εκεί κρίθηκε το παιχνίδι.

Δεν γίνεται να κάθονται και να πωρώνουν τον κόσμο και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να καλύψουν δικές τους αδυναμίες. Δεν ξέρω ποιος καραγκιόζης ήταν στα μεγάφωνα; Άκουγα τοπικά ραδιόφωνα και άκουγα αδέλφια και νόμιζα ότι θα άκουγα το τραγούδι «αδέλφια, αλήτες πουλιά». Τι σε πόλεμο πάμε; Για αυτό στο Βόλο δεν υπήρξε μία ομάδα που θα μπορέσει να κάνει περήφανο το βολιώτικο λαό; Γιατί υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι που πυροδοτούν το κλίμα.

Έχεις και 50-100 ανεγκέφαλους από τις δύο πλευρές. Άκουγα ότι ήταν φτιαγμένο το παιχνίδι ισοπαλία, άλλος έλεγε χαθήκαν λεφτά, εκατομμύρια στο διπλό. Ας μας πουν. Και εγώ έπαιζα στοίχημα. Έπαιξα χθες τον άσο του Ατρομήτου και κέρδισα 580 ευρώ. Να μας πουν, όμως, σε ποια εταιρεία παιζόταν το Νίκη Βόλου- Ολυμπιακός Βόλου; Πού; Όχι ηλιθιότητες, αυτά είναι κακίες. Προσπαθούν να διαμορφώσουν μία εικόνα κατινίστικα, ξεφτίλα. Όποιος κέρδιζε ήταν με το ένα πόδι στην Α’ Εθνική. Στους 72 βαθμούς θα κριθεί. Ποιος έδωσε την εντολή να φτιαχτεί το παιχνίδι στο Χ; Να βγουν και να πουν ονόματα».

Για το ότι ο κ. Πάτσης κατηγορήθηκε για τις παρέες του:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ανήλικος, δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμη και παρασύρεται. Είναι 16-17 χρόνων ο κ. Πάτσης και καλό είναι να κάνει παρέες της ηλικίας του. Επειδή εγώ είμαι 54-55 χρόνων δεν έχει καμία δουλειά με μένα. Καλό είναι να ρωτάει τους χαπάκηδες εκεί στα κλαμπ με ποιους θα κάνει παρέα. Έχουν δίκιο. Είναι μικρός, θέλει συμβουλή με ποιον θα κάνει παρέα και πότε.

Με τον κ. Πάτση αν έχω βρεθεί 5-6 φορές μαζί του είναι ζήτημα. Τις 6 ήταν συμπτωματικά βρεθήκαμε στο Ξενία. Βρεθήκαμε και φάγαμε πρωινό. Αν είναι κακό, να τους ρωτήσουμε. Λέμε καλημέρα με τον Πάτση. Τι θέλετε; Θέλετε να είμαι τσακωμένος με κάποιον; Αν τσακωθώ εγώ θα το αποφασίσω, όχι εσείς».

Για το αν θεωρεί άδικη την επίθεση που δέχεται ο Πάτσης από την ανακοίνωση των οργανωμένων:

«Τι είμαι εγώ να σχολιάσω; Δεν με ενδιαφέρει. Σέβομαι και αγαπάω τους αγνούς φιλάθλους της Νίκης, που είναι πολλοί. Τώρα 30 αλήτες που έβγαλαν ανακοίνωση τι να σχολιάσω; Στην Ελλάδα, αν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα, αυτά τα κοπρόσκυλα θα μπαίνανε μέσα ισόβια».

Είχατε πει ότι αν ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιρνε τα παιχνίδια έδρας και κάποια εκτός, θα ήταν σίγουρα Super League:

«Ναι, αλλά δεν τα έχει πάρει. Είπα ότι πρέπει να πάρει 4 διπλά και θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου με 72 βαθμούς θα ανέβει. Ψάχνει για δύο διπλά και αυτή η ομάδα έχει τη δυνατότητα να τα πάρει. Είναι καβάλα στο άλογο. Όλοι την κυνηγάνε. Από τις ομάδες που κυνηγούν την 7αδα και είναι ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα, θα γίνει μεγάλη μάχη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το ειδικό βάρος της φανέλας, του κόσμου και τη δυνατότητα να πάρει τους 12 βαθμούς και να πάρει την απευθείας άνοδο. Διαφορετικά, στα πλέι οφ θα υπάρχουν και οι δυο ομάδες του Βόλου. Όταν ανέλαβε ο κ. Καραγιάννης ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν στη 13η θέση και κάλυψε αυτή τη διαφορά με σοβαρούς αντιπάλους».

Για τον Πάτση:

«Γίνονται περίεργα πράγματα σε αυτή την πόλη. Βγαίνουν 2-3-5-10 άνθρωποι και μιλάνε για τον Πάτση. Αυτοί όμως που επί 12-13 χρόνια κάλυπταν τους απατεώνες, που καίγανε τα βιβλία, που δεν πλήρωναν εφορία... Άκουγα στο ραδιόφωνο, που έλεγαν ότι δεν είχαν λεφτά να σταματήσουν να πάρουν σάντουιτς στους παίκτες. Αυτοί βγαίνουν να κάνουν κριτική, σε ένα νέο άνθρωπο, επενδυτή, ο οποίος μπορεί να έχει κάνει λάθη. Αυτός ο άνθρωπος τους έβγαλε από την ανυποληψία».

Επίσης προανήγγειλε επιστροφή στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία προανάκρισης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει και χρόνια. Όταν όμως αποδειχτεί ότι είμαι αθώος, τότε θα επιστρέψω στον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί έχω αφήσει ένα ημιτελές έργο. Δίνω όρκο τιμής ότι αυτό θα το τελειώσω. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν ασχολούμαι ξανά».

Για το σενάριο μίας ομάδας:

«Να ρωτήσετε αυτούς που έχουν τις τύχες των ομάδων, τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Πάτση. Συγχώνευση δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Το να γίνει μία ομάδα μπορεί. Έχω κάνει δημόσια τοποθέτηση και έχω πει. Αν υπάρξει μία ποδοσφαιρική ομάδα, μιλάμε για μία νέα ανερχόμενη δύναμη, η οποία μπορεί όχι μόνο να έχει μόνιμη έξοδο στην Ευρώπη, αλλά να έχει και τη δυνατότητα να διεκδικεί τίτλους. Με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, ο Βόλος μπορεί να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση, όμως αυτό δεν μπορεί να το αποφασίσει ο Αχιλλέα Μπέος, ούτε οι 200 αλήτες.

Μπορούν να το αποφασίσουν με την θετική αύρα, οι δύο πλευρές και με τη σύμφωνη γνώμη των Καραγιάννη και Πάτση. Δεν εννοούμε όμως πλειοψηφία το 55%. Μιλάμε για το 80 %. Αν αυτό θέλει να υπάρξει μία ομάδα, τότε δεν βλέπω το λόγο να μη γίνει. Αλλά για συγχώνευση δεν μιλάμε. Τι να συγχωνεύσεις; Τα καμένα βιβλία, τα πρόστιμα ή τα χρέη; Στον Ολυμπιακό ναι μεν μπορεί να υπάρχουν χρέη, αλλά δεν υπερβαίνουν τα 700.000-800.000 ευρώ, εκτός αν ο Μποτσιβάλης δημιούργησε περισσότερα χρέη. Δεν είναι τόσο απλό, αλλά δεν είναι και δύσκολο».

Πηγή: www.sport7.gr

Last modified onΔευτέρα, 22 Απρίλιος 2013 15:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep