Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Παντελίδης: «Χάνεται η ταυτότητα»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάββας Παντελίδης μίλησε για τα προβλήματα που έχει διαπιστώσει στους «ερυθρόλευκους».

Ο Παντελίδης φιλοξενήθηκε στον Sport-FM 89.5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εμπόδια που έχει συναντήσει μέχρι τώρα και δεν είναι άλλο από την αδυναμία των «ερυθρόλευκων» να παίξει ένας κορμός ποδοσφαιριστών σε διαδοχικά ματς. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τα σημάδια κόπωσης στο ματς με τον Ηρακλή: «Είχαμε δυο μέρες λιγότερη ξεκούραση από τον αντίπαλό μας. Ανάσες που να βρούμε; Στο α' ημίχρονο που ήμασταν φρέσκοι. ήμασταν καλύτεροι. Στο β' μέρος κουραστήκαμε φυσιολογικά. Μια ομάδα για να αποκτήσει συνοχή χρειάζεται 7-8 φιλικά στην περίοδο της προετοιμασίας. Είμαστε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Δεν προλαβαίνουμε να δουλέψουμε στην προπόνηση και παίζουν τουλάχιστον πέντε καινούργιοι παίκτες στην ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι. Άρα, για να αποκτήσει ο Ολυμπιακός ένα συμπαγές σύνολο και να δείξει κάποια συγκεκριμένα πράγματα, ως ομάδα, χρειάζεται χρόνο. Όταν σταματήσεις να "πεινάς" κάνεις λάθη. Θέλουμε να δείξουμε πως πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Ζητάμε πάντα περισσότερα».

Για το αν κρατά επίτηδες χαμηλούς τόνους: «Πάντα προσπαθώ να κρατήσω χαμηλούς τόνους, γιατί στην Ελλάδα ένα μεγάλο αποτέλεσμα, μπορεί να χαλάσει δουλειά μηνών. Δεν έχουμε την ηρεμία ως Έλληνες να διαχειριστούμε μεγάλες επιτυχίες».

Για τον αν ο Ολυμπιακός είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θέλει: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος. Πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι για να υποχρεώνουμε τον αντίπαλο σε ήττα και να επιβάλλουμε αυτό που θέλουμε συνεχόμενα.
Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, άρα είναι εκτός ρυθμού. Άλλοι δεν είχαν κάνει την προετοιμασία που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα κόπωσης».

Για το αν ξεχωρίζει τα παιχνίδια σε εύκολα και δύσκολα: «Όλα τα παιχνίδια είναι ακριβώς το ίδιο. Σε όλα η νίκη δίνει τρεις βαθμούς. Το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλλονή, είναι πιο σημαντικό απ' αυτό με τον Ηρακλή. Με τον Ηρακλή δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, ενώ την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε μια πολύ καλή ομάδα μέσα στην έδρα μας».

Για το αν υπάρχουν προβλήματα, ενόψει του αγώνα με την Καλλονή: «Υπάρχουν προβλήματα από το παιχνίδι με τον Ηρακλή και προβλήματα που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Θα δούμε μέχρι το Σάββατο».

Για το αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις: Υπάρχει ρόστερ με βάθος, αλλά όταν από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιάζονται 4-5 αλλαγές, η ομάδα χάνει την ταυτότητά της. Μια ομάδα για να παίξει καλά, θα πρέπει να έχει ένα κορμό που να παίζει τέσσερα-πέντε ματς μαζί. Αυτό, με τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και με το ότι δεν έχουμε τις βάσεις για να παίξουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, είτε λόγω κόπωσης, είτε λόγω τραυματισμών, μπορεί να σε κάνει να χάσεις την ταυτότητά σου. Μπορεί να κερδίζεις, αλλά χάνεις σε ταυτότητα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία των φιλάθλων: «Η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε τον κόσμο, όταν φεύγει από το γήπεδο, να είναι ευχαριστημένος, είτε από την απόδοση της ομάδας, είτε από τη νίκη, είτε και με τα δύο.
Θέλουμε ο κόσμος να μη δυσανασχετεί γι' αυτό που πλήρωσε και που ήρθε να δει. Εύχομαι να κρατάμε τον κόσμο που έρχεται και να τον κάνουμε μόνιμο. Από κει και πέρα, αν η ομάδα συνεχίσει να παίρνει αποτελέσματα, θα έρθει και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο».

Για το αν θα υπάρξουν συνεχείς ανακατατάξεις στη βαθμολογία και το πότε θα ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση: «Θα περάσει και η 10η αγωνιστική του β' γύρου για να έχουμε σαφή εικόνα. Νομίζω από τη 13η-16η αγωνιστική η εικόνα θα γίνει σαφέστερη.
Μέχρι την 5η αγωνιστική του β' γύρου, θα έχουν ξεκαθαρίσει τα γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για άνοδο και ποιες ομάδες θα μείνουν πίσω στη βαθμολογία. Από κει και πέρα και μέχρι την 15η-16η αγωνιστική θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Θα έχουμε μπει άλλωστε στην τελική ευθεία».

Πηγή: www.goalpost.gr

Last modified onΠέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 21:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep