Παραιτήθηκε ο Γιαννόπουλος!

Ο τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού Βόλου, Τάκης Γιαννόπουλος παραιτήθηκε!

Λίγες ημέρες μετά την απόλυση του Γιώργου Βαζάκα από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων», ένα ακόμα στέλεχος που είχε εργαστεί στον Ολυμπιακό Βόλου και στο παρελθόν, ο Τάκης Γιαννόπουλος, βρίσκεται στην έξοδο!

Στη συνέντευξη Τύπου του Σούλη Παπαδόπουλου, μία υπάλληλος της ΠΑΕ μοίρασε στους εκπροσώπους μία γραπτή δήλωση παραίτησης του ίδιου και λίγη ώρα μετά η διοίκηση έκανε γνωστό ότι δεν την κάνει αποδεκτή, αλλά δεν έκλεισε τελείως το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΑΕ καταλήγει ως εξής: «Η παραίτηση δεν γίνεται αποδεκτή και ευχόμαστε το διάστημα των επόμενων ημερών να λειτουργήσει ως περίοδος διακοπών για τον Τάκη Γιαννόπουλο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και το ποδοσφαιρικό τμήμα περιμένουν τον Τάκη Γιαννόπουλο να αναθεωρήσει την απόφασή του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Για μας ο Τάκης Γιαννόπουλος παραμένει ο γενικός αρχηγός μας»! 

Η ανακοίνωση του Τάκη Γιαννόπουλου

«Είναι πολύ εύκολο να ξεκινάς κάτι στη ζωή σου, επειδή υπάρχει όραμα και όνειρα για να πετύχεις πολλά και σημαντικά πράγματα. Είναι όμως πολύ δύσκολο να έρχεται η στιγμή να κλείσεις ένα ωραίο και πετυχημένο κεφάλαιο στην καριέρα σου. Για τέσσερα χρόνια, στάθηκα απέναντι σε όσους με εμπιστεύθηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου και θεωρώντας ότι έκανα το σωστό για την ομάδα. Σκοπός μου ήταν ερχόμενος το καλοκαίρι του 2008 στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου να βάλω ένα λιθαράκι, σ’ αυτό το σπουδαίο που τελικά δημιουργήθηκε.

Στάθηκα όρθιος το καλοκαίρι του 2011, όταν οι περισσότεροι επαγγελματίες της ομάδας αναζήτησαν αλλού στέγη, μένοντας δεκατρείς μήνες άνεργος, αλλά πάντα ενεργός για την ομάδα. Αγνόησα επαγγελματικές προτάσεις, γιατί πίστεψα και εγώ, όπως και χιλιάδες των πιστών οπαδών και φιλάθλων του Ολυμπιακού, πως άξιζε για την ιδέα αυτή να διεκδικήσουμε μαχητικά την αποκατάσταση και τη νέα αρχή. Ήμουν στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις, στα συλλαλητήρια παρών, ανάμεσα στους αγνούς φιλάθλους της ομάδας.

Παρά την επαγγελματική μου ιδιότητα και τον τυπικό μου ρόλο, βλέποντας την ανοδική πορεία και την αλματώδη εξέλιξη του Ολυμπιακού Βόλου, ως άνθρωπος με αισθήματα, ήταν αδύνατον να μη νιώθω και να μην αισθάνομαι την ομάδα μας και δικό μου δημιούργημα και σπίτι μου και φυσικά σημαντικό κομμάτι της έως τώρα διαδρομής μου στα γήπεδα και της πορείας μου στη ζωή.

Όμως δεν έρχονται πάντοτε όλα, όπως τα θέλουμε ή όπως τα σχεδιάζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που εμφανίζονται μπροστά μας τεράστια διλήμματα. Ανάμεσα σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, πάντοτε ακολουθούσα τη συνείδησή μου. Βρίσκομαι, λοιπόν, στη δύσκολη θέση, να κοινοποιώ την παραίτησή μου από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937.

«Δεν είναι απόφαση στιγμής»

Ο Τάκης Γιαννόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι η παραίτησή του δεν ήταν απόφαση στιγμής, αλλά έγινε έπειτα από πολύ σκέψη:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχοντας επωμιστεί από τα μέσα του καλοκαιριού λόγω των ειδικών συνθηκών πρόσθετα βάρη και ευθύνες για τη συγκρότηση της ομάδας, κουράστηκα ψυχικά και σωματικά, πράγμα που με οδήγησε στην απόφαση της παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Αρχηγού.

Η απόφαση δεν είναι στιγμής. Πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη τις τελευταίες ημέρες και πιστεύω πως ανακοινώνεται την κατάλληλη στιγμή, αφενός γιατί η ομάδα βρήκε πλέον τον δρόμο της, αφετέρου γιατί μέχρι την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, έχει τον απαραίτητο χρόνο να καλύψει τη θέση μου. Τερματίζοντας την παρουσία μου στον Ολυμπιακό, έχω υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν και με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας, έτσι ώστε να κάνω σωστά τη δουλειά μου και να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τις διοικήσεις, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τους φροντιστές, τους υπαλλήλους, μα πάνω από όλα τον κόσμο του Ολυμπιακού, που με την εμπιστοσύνη του και την αναγνώριση στο πρόσωπό μου, μου έδινε δύναμη να συνεχίζω όλα αυτά τα χρόνια και στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα.

Ξεχωριστά και ιδιαίτερα, ευχαριστώ δημόσια έναν προς έναν, τους τωρινούς ποδοσφαιριστές και τον πρώην προπονητή κύριο Γιώργο Βαζάκα, γιατί στάθηκαν πλάι μου και δέχθηκαν να πουν το “ναι” στον Ολυμπιακό Βόλου, μέσα στην αβεβαιότητα του πιο κρίσιμου καλοκαιριού στην ιστορία της ομάδας. Εγώ κι αυτοί, γνωρίζουμε τις συνθήκες και τις σκέψεις με τις οποίες ξεκινήσαμε.

Επίσης, εύχομαι στον φίλο μου Σούλη Παπαδόπουλο, όπως και σε όλη την ομάδα, καλή συνέχεια, εκπλήρωση των προσδοκιών και υλοποίηση των στόχων, που αξίζει η πόλη του Βόλου και ο Ολυμπιακός, ελπίζοντας πως οι δρόμοι μας ίσως ξανασυναντηθούν. Τέλος, ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Πάντα να υποστηρίζουν την ΙΔΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ , γιατί είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Πρόεδροι, προπονητές, ποδοσφαιριστές και γενικοί αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται. 

Αυτό που μένει είναι ο Ολυμπιακός Βόλου».

Last modified onΠαρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012 15:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep