Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Του κλώτσου και του μπάτσου» (video)

Ο Ανδρέας Πάτσης αναφέρθηκε στη φετινή Football League και τον στόχο της πρωτιάς που έχει θέσει η Νίκη Βόλου στα play off.

Το αφεντικό της Νίκης Βόλου μίλησε για την απόφαση για το 2+1 των ομάδων που θα ανέβουν στη Super League, μία απόφαση που όπως τόνισε καθιστά το πρωτάθλημα της Football League αναξιόπιστο και του «κλώτσου και του μπάτσου». Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος της Νίκης είναι η πρωτιά στα play off, ενώ έκανε αναφορά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης στη Θεσσαλία TV:

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Το φετινό πρωτάθλημα της Football League με άλλες προοπτικές ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε. Όταν από την ΕΠΟ πάρθηκε η απόφαση να γίνουν 28 οι ομάδες, σ' αυτές συμπεριλαμβάνονταν ομάδες όπως η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ο Πανσερραϊκός, ομάδες με βαριές φανέλες που θα έκαναν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον όπως το περσινό. Με την απόσυρση αυτών των ομάδων, άρχισε ένα πανηγυράκι και να μπαίνουν οι 3οι, 4οι, 5οι της Γ' Εθνικής.

Εμείς ήμασταν με την άποψη πως εφόσον αποσύρθηκαν κάποιες ομάδες να μικρύνει ο αριθμός των ομάδων και να γίνει ένα πρωτάθλημα με 22-23 ομάδες που θα είχε τα ίδια χαρακτηριστικά μ' αυτό της προηγούμενης περιόδου. Όμως προφανώς για να εξυπηρετηθούν κάποιες Ενώσεις και με την ΕΠΟ να αποφασίζει να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 30 Μαρτίου με όλες τις συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης. Είναι σαν να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας. Φταίμε όμως και εμείς που δεν αντιπαρατάσσουμε μία ενιαία φωνή».

Για την απόφαση των εκπροσώπων των ομάδων της Football League για το «2+1»: «Το πιο ακραίο απ' όλα ήταν αυτό που έγινε με τη γνωστή απόφαση για το «2+1». Παρασκευή αποφασίσαμε ομόφωνα να πάμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και τη Δευτέρα αλλάζουν την απόφασή τους αναιρώντας τους ίδιους τους, τους εαυτούς. Αυτό σε καθιστά αναξιόπιστο ομιλητή και σου αφαιρεί διαπραγματευτικό χαρτί. Και γι' αυτό σε θεωρεί ανυπόληπτο και σε έχουν του κλώτσου και του μπάτσου».

Για τις 36 ομάδες: «Όταν φτάνεις στο σημείο να κάνεις τη συνείδησή σου λάστιχο και παρακαλάς για ψίχουλα, τότε είναι επόμενο κάποια στιγμή να φτάσεις να παρακαλάς για πράγματα τα οποία εκ των πραγμάτων δεν γίνονται. Για να γίνουν 36 οι ομάδες της Football League θα πρέπει να παρθεί απόφαση από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ κάτι που αποκλείεται να γίνει. Έτσι κι αλλιώς η τύχη αυτών των ομάδων δεν ενδιαφέρει κανέναν. Αυτοί που ήταν να κάνουν τη δουλειά τους την κάνανε».

Για το αν έχει ...πληρώσει η Νίκη τα όσα υποστηρίζει και εκφράζει ο Ανδρέας Πάτσης: «Βγαίνουν πάρα πολλοί και το παίζουν σκληροί, και άτεγκτοι, ενάντια στο σύστημα και στέλνουν εξώδικα και φωνάζουν και τελευταία στιγμή όταν πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα εξαφανίζονται. Πολλοί σ' αυτή τη χώρα πιστεύουν πως όσο πιο πολύ σκύβεις, τόσο μεγαλύτερη συμπάθεια σου δείχνουν. Εγώ έχω άλλη άποψη. Εγώ πιστεύω πως όσο πιο πολύ σκύβεις τόσο πιο πολύ θα πονέσεις.

Εγώ δεν θα κάνω τα χατίρια κανενός και θα πάω ως το τέλος. Υπάρχει ένα ρητό που το είπε ένας σπουδαίος άντρας, που όταν του είπαν πως "είσαι πολύ μικρός να βάζεις μ' αυτούς", αυτός τους απάντησε "θα είμαι πιο μικρός αν δεν το κάνω".

Εγώ δεν κάνω εκπτώσεις. Εγώ δεν μπήκα να κάνω καριέρα. Δεν θα γίνω ποτέ παράγοντας του ποδοσφαίρου. Εγώ θα προσφέρω σ' αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο με τους δικούς μου κανόνες. Δεν θα μπω σε κατάσταση ομηρίας».

Για την ΑΕΛ και το θέμα της εγγυητικής: «Αυτό που έβλεπα πριν λίγο με το θέμα της εγγυητικής της ΑΕΛ είναι αστείο. Για να εκδώσεις μία εγγυητική είναι υπόθεση 15 λεπτών, άντε το πολύ μίας ώρας. Βάζω χρήματα σ' ένα τραπεζικό λογαριασμό τα οποία δεσμεύει η τράπεζα και σου εκδίδει την εγγυητική. Εναλλακτικά μπορείς να καταθέσεις χρεόγραφα αντίστοιχης αξίας. Δεν χρειάζεται να είναι στις Κανάριες Νήσους, ούτε στους φορολογικούς παραδείσους. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, αρκεί να καταθέσεις τα χρήματα. Κάτι δείχνει όλο αυτό το σκηνικό στην ΑΕΛ. Δεν δείχνει σοβαρότητα. Τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΛ είναι ιστορική ομάδα. Αν έχεις το ειδικό βάρος μπαίνεις. Ποια ερασιτεχνική... Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό. Τα άλλα είναι για να είχαμε να λέγαμε...».

Για τον αγωνιστικό απολογισμό της Νίκης και τον στόχο στα play off: «Το βαθμολογικό ντεζαβαντάζ με το οποίο μπαίνουμε στα play off μπορεί να εκμηδενιστεί τις πρώτες δύο αγωνιστικές. Άρα δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία αυτή η βαθμολογική διαφορά για το εύρος των αγωνιστικών του μίνι πρωταθλήματος. Μπορεί να γίνουν πολλές ανατροπές.

Η ομάδα μου έχει προβλήματα. Και σ' αυτό φταίει το γεγονός πως οι θεσμοί δεν λειτουργούν. Αν οι θεσμοί λειτουργούσαν δεν θα συσσωρεύονταν αυτά τα προβλήματα στη Νίκη Βόλου. Αν τα προβλήματα έβγαιναν στην επιφάνεια πριν πέντε χρόνια θα υπήρχαν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις από τις υπάρχουσες. Όμως δεν αφήνουμε τα προβλήματα να μας λυγίσουν. Κινούμαστε με στρατηγική και έχουμε χωρίσει το παρελθόν με το μέλλον.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας καθώς ο πήχης ήταν η πρώτη θέση. Θα μπορούσαμε να την κατακτήσουμε. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα η Νίκη έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα, έχει έναν έμπειρο προπονητή και μπαίνει στα play off με μοναδικό στόχο την πρώτη θέση. Είναι μία ποιοτική, πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα και πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τον κόσμο και την Α.Μ.Κ.: «Η απαξίωση αυτή των 50 τελευταίων ετών, σου δημιουργεί και το συναίσθημα της αμφισβήτησης και πολλοί φίλαθλοι της Νίκης ακόμα δεν πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να ανέβει στη Σούπερ λιγκ. Είναι όμως πολύ σημαντικό γεγονός πως αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο να στέκονται δίπλα σου 950 άνθρωποι, χωρίς να έχει σημασία τόσο με το πόσες μετοχές ο καθένας. Και είναι σημαντικό όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον της ομάδας. Δημιουργούμε μία ομάδα που θα παρουσιάζει πλεόνασμα γιατί όπως έχει αποδειχθεί, ομάδες που είναι ζημιογόνες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή».

πηγή: goalpost

Media

Last modified onΔευτέρα, 07 Απρίλιος 2014 19:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep