Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Συναίσθημα η Νίκη»

Ο Αντόνιο Ανιέτε αναφέρθηκε στο διπλό επί του Ηρακλή και την απόφασή του να μεταπηδήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου στη Νίκη.

Ο Ισπανός μέσος με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «goalpost», αφού ευχαρίστησε τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου για την αντιμετώπισή τους προς το πρόσωπό του, μίλησε για τους λόγους που αποφάσισε να αγωνισθεί στη Νίκη Βόλου, τον Αλέκο Βοσνιάδη, το πρωτάθλημα της Football League, την επιθυμία του να παίξει στη Super League, αλλά και το παιδί που έκλαιγε μετά το «διπλό» επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντόνιο Ανιέτε:

Για την απόφασή του να αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου

«Τον Ιούλιο μετά τη λήξη της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό Βόλου γύρισα στην Ισπανία, όπου έκανα προετοιμασία με ομάδες της περιοχής μου. Είχα προσφορές από ομάδες τόσο της Ισπανίας, όσο και της Ελλάδας. Όταν όμως ο Τσέροβιτς μου πρότεινε να έρθω στη Νίκη Βόλου, δεν το σκέφτηκα και πολύ και πήρα αμέσως την απόφαση να δεχθώ, αφού είχα "δεθεί" με την πόλη και με ανθρώπους αυτής της πόλης. Ότι η Νίκη Βόλου είχε στόχο πρωταγωνιστικό στο νέο πρωτάθλημα ήταν επίσης ένας σημαντικός λόγος να πω  το "ναι" στην πρότασή της».

-Σκέφτηκες τι θα σήμαινε αυτή η μεταγραφή σου στη Νίκη για τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου;

«Ναι, ήξερα από τους περσινούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων ότι υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών. Όμως είμαι επαγγελματίας και εφόσον είχα μία πρόταση που με ικανοποιούσε… Δεν με επηρέασε αρνητικά αυτό το γεγονός».

-Ποια είναι η αντιμετώπιση που έχεις από τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου όταν σε συναντάνε στο δρόμο;

«Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει κανέναν άσχημο λόγο από κανέναν τους. Επειδή τιμώ και δίνω τα πάντα για την ομάδα που αγωνίζομαι οι φίλαθλοι το εκτιμούν και γι' αυτό φέτος υπάρχει μεγάλη αγάπη από τους φίλους της Νίκης Βόλου».

-Δύο χρόνια στην Ελλάδα, έξι προπονητές. Εξαιρώντας τον τωρινό (για ευνόητους λόγους) ποιον ξεχωρίζεις;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, γιατί από κάθε προπονητή έχω μάθει πράγματα. Όμως αν έπρεπε να επιλέξω, θα επέλεγα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν...»

-Αλέκος Βοσνιάδης...

«Αν στην προηγούμενη ερώτηση δεν υπήρχε η παράμετρος της εξαίρεσής του, θα τον έβαζα σίγουρα στην κορυφή. Δεν το λέω γιατί είναι ο τωρινός προπονητής της ομάδας μου, αλλά γιατί αυτός ο άνθρωπος μας έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει. Επειδή παρακολουθώ ποδόσφαιρο και σαν θεατής, σ' αυτόν τον άνθρωπο διαπιστώνω πάρα πολλά πράγματα.

Δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι "τακτική". O Βοσνιάδης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και επιμένει στην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Αυτό που μου αρέσει επίσης πολύ, είναι πως μελετά πολύ τον αντίπαλο και πάντα παίζουμε μ' ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο είναι διαφορετικό σε κάθε αγώνα».

-Όταν σας είπε στο ημίχρονο με τον Ηρακλή πως βγαίνουμε και πιέζουμε ψηλά, παρά το γεγονός πως παίζατε με δέκα παίκτες τι σκέφτηκες;

«Στην αρχή τον κοιτάξαμε όλοι πολύ περίεργα και πιστέψαμε πως θα είναι αποστολή "αυτοκτονίας". Μετά όμως συνειδητοποιήσαμε πως θα ήταν πολύ χειρότερο να παίζαμε πίσω αφού κι αυτό θα ήταν "αυτοκτονία". Επομένως η τακτική του ήταν πολύ σωστή και στο τέλος πετύχαμε. Να σημειώσω πως σε κάθε αγώνα σκεφτόμαστε πάντα τη νίκη είτε παίζουμε με έντεκα, είτε με εννέα. Το ίδιο κάναμε και στον αγώνα με τον Ηρακλή».

-Ποια είναι η θέση που προτιμάς να αγωνίζεσαι;

«Σίγουρα η θέση που μου αρέσει να αγωνίζομαι είναι 10άρι. Βέβαια μπορώ να παίξω και ως επιθετικός ή και στις δύο πτέρυγες».

Για το περιστατικό με τον μικρό φίλο της Νίκης που έκλαιγε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή και το μήνυμα που έγραψες για τα συναισθήματα που ένιωσε...

«Επειδή είμαι οπαδός της Ρεάλ Μπέτις, βλέποντας αυτό το περιστατικό κατάλαβα πως η Νίκη Βόλου δεν απλά μία ομάδα που οι φίλαθλοί της πάνε κάθε Κυριακή στο γήπεδο να την παρακολουθήσουν. Κατάλαβα πως για τους φίλους της Νίκης, η ομάδα είναι ένας τρόπος ζωής, είναι ένα συναίσθημα και αυτό εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αφού και στη Ρεάλ Μπέτις ισχύει το ίδιο πράγμα.

Όταν είδα αυτό το παιδάκι να κλαίει με λυγμούς, όχι απλά να είναι δακρυσμένο, αλλά να κλαίει πραγματικά, τότε συγκινήθηκα πάρα πολύ και συνειδητοποίησα πως η Νίκη Βόλου δεν είναι απλά μία ομάδα αλλά είναι "συναίσθημα"».

-Είσαι περισσότερο συναισθηματικός παίκτης παρά επαγγελματίας;

«Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή μου. Η ομάδα, ο κόσμος, η πόλη όλα παίζουν ρόλο στην απόδοση ενός ποδοσφαιριστή και περισσότερο σ' εμένα».

-Ποια είναι η προσωπική σου φιλοδοξία;

«Θέλω να παίξω στη Super League και θέλω να το κάνω με τη Νίκη Βόλου».

-Προλαβαίνει η Νίκη την Κέρκυρα;

«Αν με ρωτούσες την προηγούμενη εβδομάδα θα σου έλεγα σίγουρα όχι. Όμως, τώρα λέω πως είναι πολύ δύσκολο αλλά μπορούμε να το πετύχουμε».

-Ποια ομάδα του βορείου ομίλου έχεις ξεχωρίσει;

«Μου αρέσει πολύ ο Αιγινιακός. Κι αυτή η άποψη δεν έχει δημιουργηθεί μετά την ήττα μας αλλά πολύ πριν. Έχει ενισχυθεί και είναι πολύ δυνατή ομάδα. Κέρκυρα και Ηρακλής είναι επίσης δυνατές ομάδες».

-Ποιο γκολ απ' αυτά που έχεις πετύχει ξεχωρίζεις;

«Από πλευράς ομορφιάς αυτό που πέτυχα στο Κύπελλο με τον Πανθρακικό και αυτό με τη Ζάκυνθο. Από πλευράς σπουδαιότητας, το γκολ με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο».

-Ποιες άμυνες σε έχουν δυσκολέψει πολύ;

«Αυτό που μας δυσκολεύει είναι όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας και οι αντίπαλες ομάδες παίζουν μαζική άμυνα. Τύρναβος, Αναγέννηση Καρδίτσας και Πιερικός μας δυσκόλεψαν πολύ».

-Πέρυσι δύο αγώνες μεταξύ της Νίκης και του Ολυμπιακού έγιναν με κόσμο και των δύο ομάδων και δύο με φιλάθλους μόνο της γηπεδούχου. Τι θα επέλεγες για φέτος;

«Σίγουρα να υπάρχει κόσμος και από τις δύο πλευρές. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας είναι ένα θέαμα. Θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να τον χαρεί. Να τον χαίρονται και έτσι να το χαιρόμαστε και εμείς ακόμα πιο πολύ».

-Σκέφτεσαι καθόλου τη στιγμή που θα βγεις στον αγωνιστικό χώρο ως αντίπαλος της παλιάς σου ομάδας;

«Όχι. Αυτή τη στιγμή δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η σκέψη. Σκέφτομαι μόνο τη Νίκη Βόλου και πως θα κατακτήσουμε το στόχο που έχουμε θέσει. Όταν θα φτάσει εκείνη η στιγμή θα δούμε».

-Διανύεις την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου με τη Νίκη Βόλου;

«Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Αν δεν είναι η καλύτερη, σίγουρα είναι από τις καλύτερες».

-Ποιοι είναι οι λόγοι που έχουν συντελέσει σ' αυτό;

«Ο βασικότερος λόγος είναι το πώς αισθάνομαι εγώ μέσα στο γήπεδο. Αυτό που εισπράττω από την αρχή είναι η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλοι, είτε αυτή είναι η διοίκηση, είτε ο κόσμος, είτε είναι οι προπονητές μου, είτε είναι οι συμπαίκτες μου. Όλο αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να αποδίδω πολύ καλύτερα».

-Αγωνίζεσαι σε μία ομάδα με πολύ κόσμο. Σου δημιουργεί πίεση ο κόσμος;

«Είμαι πολύ περήφανος που αγωνίζομαι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη λαϊκή βάση. Όταν νιώθεις όλη αυτή την αγάπη και τη στήριξη σε βοηθάει να αγωνιστείς με όλες τις δυνάμεις σου. Πίεση υπάρχει πάντα, όμως σε εμένα αυτό μόνο σε καλό μπορεί να συντελέσει».

Last modified onΤετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2014 11:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep