Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δεν θα υπήρχε Νίκη χωρίς τον Πάτση»

Ο Σέρτζιαν Τσέροβιτς δήλωσε ότι η Νίκη Βόλου δεν θα υπήρχε, αν δεν αναλάμβανε ο Ανδρέας Πάτσης.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε ότι ο Ανδρέας Πάτσης από τότε που ανέλαβε έχει «ματώσει» για την ομάδα, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία του με τον τεχνικό του συλλόγου, Παναγιώτη Τζαναβάρα, τους Γκότοβο, Ανιέτε, Γκολόσεβατς, Βασίλιεβιτς, Μασάνα, αλλά και το πλάνο που ακολούθησε η ΠΑΕ. Επίσης, δήλωσε ότι η άνοδος της Νίκης Βόλου στη Super League είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σέρτζιαν Τσέροβιτς στο Blue Star FM 105.1:

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Πάντα η εισήγηση μου ήταν για παίκτες που χρειαζόταν σε συγκεκριμένες θέσεις και πάντα σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πάτση και τον Παναγιώτη Τζαναβάρα αποφασίζαμε για τους ποδοσφαιριστές. Βρέθηκα στην Ισπανία και είχαμε επαφές με διάφορους ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση του μάνατζερ και αποφασίσαμε ποιους παίκτες θα πάρουμε στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι η Νίκη κοίταξε στην Ισπανική αγορά: «Είμαι λάτρης του Ισπανικού ποδοσφαίρου γιατί τα τελευταία χρόνια το Ισπανικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες τους δείχνουν ότι είναι στην κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έχουν γρήγορο ρυθμό και γρήγορη σκέψη και πιστεύω ότι οι Ισπανοί προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στην Ευρώπη».

Για τον Μασάνα, που έδειχνε καλά στοιχεία αλλά έφυγε: «Το πρωτάθλημα το ελληνικό είναι πολύ δύσκολο γιατί έχουμε άλλα στοιχεία και πιο πολλά παιχνίδια παίζονται στη δύναμη. Είναι κλειστά τα ματς, δεν παίζεται ανοιχτό ποδόσφαιρο. Ο Μασάνα ήταν καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν ταίριαζε σε αυτό που θέλαμε εμείς να δημιουργήσουμε».

Για τους τρεις ξένους παίκτες που έφυγαν γενικότερα (Γκολόσεβατς, Μασάνα, Βασίλιεβιτς): «Δεν ήταν μόνο το φιλικό με την ΑΕΚ, που βγάλαμε συμπεράσματα. Είχαν προηγηθεί κι άλλα ματς με Ελευσίνα και Αχαρναϊκό. Είχαμε όλοι στο μυαλό μας, εγώ, ο πρόεδρος και ο προπονητής, τι συγκεκριμένα ζητάμε από την ομάδα και αποφασίσαμε να τους αλλάξουμε. Άμεσα πήραμε τρεις ποδοσφαιριστές και τους αντικαταστήσαμε, τους Ακάσου, Σεϊμάν και Ανιέτε. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν πάρα πολύ καλοί, αλλά δεν ταιριάζανε σε αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε. Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα γιατί η ομάδα έχει ένα δρόμο μπροστά της και το ζητούμενο είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε από τους ποδοσφαιριστές και να πετύχουμε τον στόχο που έχει βάλει η ομάδα, να είναι στη Σούπερ Λίγκα».

Για το ζητούμενο τη φετινή σεζόν: «Έχουμε πει ότι πολλές ομάδες έχουν καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχουν ομάδα. Ζητούμενο είναι να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που ανά πάσα στιγμή να ξέρει τι ζητάει και τι θέλει και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι».

Αν παίζει ρόλο στις αποφάσεις του προπονητή: «Με τον κ. Τζαναβάρα έχουμε άριστη συνεργασία. Δεν επιμένω ποτέ σε επιλογές της ενδεκάδας. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και από τη μία είναι δύσκολο να τους διαχειριστείς, αλλά από την άλλη είναι πολύ καλό να ξέρεις ότι έχεις βάθος και ότι διαθέτεις πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σε ένα τέτοιο μεγάλο πρωτάθλημα, όλοι θα χρειαστούν και όλοι θα μας δώσουν αυτό που θέλουμε. Η Νίκη έχει 27 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους τρεις τερματοφύλακες, υπάρχουν και νεαροί ποδοσφαιριστές που με τη δουλειά που έχουν κάνει έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και τους υπολογίζουμε κανονικά. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέα παιδιά να βελτιώνονται σε καθημερινή βάση».

Για την απόφαση να μη δοθεί κανείς παίκτης δανεικός: «Υπήρχε μια σκέψη να φύγουν δανεικοί ορισμένοι παίκτες, αλλά με τη δουλειά που έχει γίνει και με τη βελτίωση που δείχνουν, αποφασίσαμε να τους κρατήσουμε γιατί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για το τι έλειπε πέρυσι από τη Νίκη και δεν μπόρεσε να κάνει το άλμα: «Σίγουρα δεν υπήρχε βάθος. Υπήρχαν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και η πορεία της ομάδας ήταν πολύ καλή. Δεν ήμουν στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς έφταιγε. Η Νίκη ήταν πολύ κοντά να πετύχει τον στόχο. Φταίνε τα αποτελέσματα με μικρές ομάδες που έχασε βαθμούς. Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για εμάς, ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Όλες οι ομάδες είναι ίδιες για εμάς φέτος. Όταν σε θεωρούν μάλιστα φαβορί, θα κοιτάξουν όλες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό απέναντι σε μια ομάδα όπως η Νίκη Βόλου».

Για το σκοράρισμα κι αν φέτος η ομάδα θα είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα: «Στο σκοράρισμα δεν παίζει ρόλο μόνο ο επιθετικός, όπως νομίζουν εδώ στην Ελλάδα. Αν δεν έχεις λύσεις από μεσοεπιθετική γραμμή, δεν μπορείς να περιμένεις να σκοράρεις και πάνω από μία φορά. Γι αυτό τον λόγο, οι επιλογές μας, βάσει βιογραφικού στους παίκτες που πήραμε στη μεσαία γραμμή, υπάρχει και η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όλα τα παιδιά την περσινή σεζόν έχουν βάλει αρκετά τέρματα. Εύχομαι το ίδιο να κάνουν και φέτος. Πολλές φορές που παίζουμε οικογενειακό διπλό, βλέπεις ότι δεν υπάρχει διαφορά στις δυο ενδεκάδες. Οι παίκτες μας είναι ισάξιοι. Όποιος αξίζει θα παίξει. Αυτό έχουμε περάσει στους παίκτες. Ότι αυτός που αξίζει θα παίξει».

Για τη βελτίωση του Τζιώρα: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήταν από πέρυσι στην ομάδα. Ο πρόεδρος τον πιστεύει πάρα πολύ, όπως κι εγώ, όπως κι ο προπονητής. Εχει πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση. Αυτό προέρχεται και από τη δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία, αλλά και από τους παίκτες που έχεις να συνεργαστείς».

Για τον Πιτταρά: «Μην σας κάνει εντύπωση να δείτε από την αρχή στην ομάδα τον Πιτταρά. Είναι γρήγορος, έχει ωριμάσει, έχει πολύ καλό πόδι και τεχνική και μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερος. Ολοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ».

Για την απόκτηση του Γκότοβου: «Δεν το είχαμε σκεφτεί από την αρχή. Ο Βασίλιεβιτς δεν ήταν αυτό που θέλαμε και εκείνη τη στιγμή έμεινε ελεύθερος ο Βαγγέλης. Έτσι άμεσα συζητήσαμε μαζί του για να έρθει στην ομάδα. Την επόμενη ημέρα ήταν ήδη στην ομάδα. Ο Γκότοβος είναι ένας ποδοσφαιριστής που την περσινή σεζόν έπαιξε αρκετά παιχνίδια, μας ταίριαζε σε αυτό που θέλαμε, είναι αριστεροπόδαρος και μας έλειπε από την ομάδα. Δεν θέλω να μιλάω μόνο για τον Γκότοβο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά υπάρχουν κι άλλοι, όπως ο Γιώτας. Ο Γκότοβος ξέρει την πόλη, ξέρει τις απαιτήσεις της ομάδας, εγώ τον ήξερα εδώ και καιρό και αποφασίσαμε να έρθει στην ομάδα. Και πιστεύω ότι η επιλογή μας ήταν σωστή. Αυτό θα φανεί στο πρωτάθλημα».

Για την αμυντική γραμμή της ομάδας: «Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν παίζουν ρόλο μόνο οι αμυντικοί, αλλά και οι μέσοι και όλη η ομάδα. Η ομάδα έχει ύψος φέτος και είναι σημαντικό για τη Football League, αφού πολλές φορές χρειάζεται να βάλεις γκολ από μία στημένη φάση. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις γιατί μπορείς να πάρεις ένα παιχνίδι από εκεί, αλλά και μπορείς να το χάσεις κιόλας. Η ομάδα είναι πιο γρήγορη από την περσινή και η άμυνα μας είναι έτοιμη. Στα άκρα, Ζουλιώτης, Σοϊλέδης, Παπαδόπουλος, είναι γρήγοροι και έμπειροι παίκτες».

Για το πώς θα παίζουν φέτος τη Νίκη οι ομάδες: «Μας υπολογίζουν πάρα πολύ όλες οι ομάδες. Έχουμε ένα πλεονέκτημα γιατί το Πανθεσσαλικό στάδιο και το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο και μας βολεύει στο ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε. Έχουμε γρήγορους παίκτες και η ομάδα είναι γρήγορη. Στις κλειστές άμυνες θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να βάζουμε γκολ στην αντεπίθεση».

Για τους τερματοφύλακες: «Είναι σημαντικό να έχεις δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες όπως ο Αποστολίδης και ο Ταϊρης. Όπως και ο Ντιμιτρίεβιτς είναι πολύ καλός. Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιάννης Ζαλαώρας όπως φαίνεται μέχρι τώρα κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα. Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα. Το λάθος του φαίνεται αμέσως. Θέλω σταθερότητα σε αυτή τη θέση. Δεν περιμένω να μου πιάσει τα άπιαστα. Είναι θέμα προπονητή ποιος θα παίξει».

Για ορισμένους ποδοσφαιριστές που ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί όπως ο Βούρας και έφυγαν από την ομάδα: «Είναι και αυτός ένας στόχος μας. Να βγάλουμε παίκτες και να κάνουν καριέρα».

Για τις ακαδημίες της ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος είχε τον σχεδιασμό των Ακαδημιών στο μυαλό του. Θέλει χρόνο βέβαια. Αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βγάλουμε παίκτες για να φύγουν για το εξωτερικό, για μεγαλύτερες ομάδες και για τη δική μας πρώτη ομάδα. Αυτό θα είναι μεγάλη επιτυχία. Το να ξεκινάς ακαδημίες δικές σου και να έχεις από πολύ μικρή ηλικία ένα παιδί, ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις στην πορεία. Θα μπορέσουμε σε ένα χρονικό διάστημα να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο στόχος του κ. Πάτση».

Για τα γήπεδα και το πρόβλημα που υπάρχει γενικότερα: «Αυτό το φαινόμενο με τα γήπεδα υπάρχει σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας. Στο εξωτερικό είναι διαφορετικά. Βοηθάει και το κράτος. Εδώ με αυτή την κρίση δεν μπορεί να βοηθήσει το κράτος. Πέφτει το βάρος στην κάθε ομάδα και στον πρόεδρο και είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα: «Έχουμε ένα πλάνο και φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Αν η ομάδα του χρόνου είναι Σούπερ Λίγκα, θα είναι πιο εύκολο για πολλά πράγματα. Η άνοδος είναι μονόδρομος. Είναι μονόδρομος η ομάδα να βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα. Γι αυτό δουλεύουμε όλοι. Είναι αλλιώς μετά. Κινείσαι διαφορετικά. Μπορείς να λειτουργείς εντελώς διαφορετικά. Ο Ανδρέας Πάτσης αυτή τη στιγμή έχει ματώσει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται σε αυτή τη ομάδα. Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε η Νίκη».

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος: «Σε όλα τα ματς θα πηγαίνουμε για τη νίκη. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Τη Νίκη θα την «κυνηγάνε» όλοι φέτος γιατί είναι από τα φαβορί. Έχουμε εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Για το αν μπορεί να προβλέψει άλλα φαβορί: «Η Νίκη πέρυσι στα ντέρμπι ήταν πολύ καλή. Με μικρές ομάδες είχε πάθει ζημιά. Άρα ο στόχος είναι να υπολογίζουμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο. Θεωρητικά τα ντέρμπι είναι με Ηρακλή, Αιγινιακό, Καβάλα».

Για τον αντί-Γκολόσεβατς: «Στη συγκεκριμένη θέση πήραμε τον Ανιέτε. Ξέρει το γήπεδο, ξέρει τη θέση, μας ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή, πολύ καλό επαγγελματία, που έχει κάνει πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουμε πάρει, έχουν κάνει πρωταθλητισμό στην κατηγορία».

Για τα συμβόλαια στη φετινή Νίκη: «Φέτος στην ομάδα έχουμε ισορροπία στα οικονομικά. Δεν υπάρχει διαφορά συμβολαίων μεταξύ παικτών. Το κοιτάξαμε κι αυτό. Μετράει πάρα πολύ γιατί πολλές φορές τα οικονομικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Για εμάς Έλληνες και ξένοι έχουν τα ίδια συμβόλαιο. Αυτό κοιτάξαμε και αυτό καταφέραμε».

Για το τι άλλο κοίταξε στους ποδοσφαιριστές: «Σίγουρα, ψάχνεις και κοιτάς πολλά. Είναι πολλές οι προτάσεις που έχεις από πολλούς μάνατζερ για ποδοσφαιριστές. Κοιτάς πρώτα να πάρεις παίκτες που να αντέχουν στην πίεση του πρωταθλητισμού. Πρέπει σε κάθε παιχνίδι να πας να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Πιστεύω με τους παίκτες που έχουμε θα τα καταφέρουμε».

Για τον αν αγχώθηκε με την πρόταση του Ανδρέα Πάτση: «Ένας λόγος που έχω έρθει στην ομάδα είναι το γεγονός ότι μου άρεσε πάρα πολύ το πλάνο που έχει κάνει ο Ανδρέας Πάτσης. Μου άρεσε πάρα πολύ που είχα πρόταση για να συνεργαστώ μαζί του και θέλω να τον ευχαριστήσω που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω αυτό που θέλει να δημιουργήσει».

Για τον κόσμο: «Θέλω να καλέσω τον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα. Η παρουσία τους θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Την περσινή χρονιά η παρουσία δεν ήταν ανάλογη. Μην ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που ο κ. Πάτσης ανέλαβε την ομάδα, η ομάδα βγήκε στη Β’ και πέρυσι έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει με γεμάτο γήπεδο. Έχει άλλη ψυχολογία».

Για την ψυχολογία και τους παίκτες: «Το κάθε παιδί που είναι στην ομάδα έχει διαφορετικό χαρακτήρα και κρύβει κάτι δικό του. Πρέπει να τον στηρίξεις, να βρεις το κουμπί του. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική. Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα. Μετράει η ομάδα και όχι οι μονάδες. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ορισμένα παιδιά που είναι νέοι και πιστεύω ότι θα έχουν πολύ καλή καριέρα μπροστά τους. Είναι δύο τρία παιδιά που σε μερικά χρόνια θα είναι Σούπερ Λίγκα. Εννοείται με τη Νίκη».

Για το ποιες ομάδες θεωρεί ότι θα είναι στα πλέι οφ από τον Βόρειο Όμιλο: «Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση γιατί θα παίξει ρόλο το ξεκίνημα της κάθε ομάδας. Θεωρητικά είναι η Νίκη Βόλου, η Κέρκυρα, ο Ηρακλής, ο Αιγινιακός, αλλά σίγουρα στην πορεία θα βγουν και άλλες ομάδες. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις. Και η Καρδίτσα έχει καλή ομάδα. Πολύ δυνατή έδρα. Δεν θα είναι εύκολη καμία ομάδα. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά. Αν είμαστε εμείς καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Εθνικό Γαζώρου: «Όπως έχω πει μονόδρομος είναι η πρόκριση. Γι αυτό τον λόγο πάμε στις Σέρρες. Για την πρόκριση. Υπάρχει πίστη ότι είμαστε αυτή ομάδα που θα περάσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και πιστεύω ότι θα το βγάλουν την Κυριακή στο γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος, γιατί αυτός ο θεσμός μας ενδιαφέρει για πολλούς λόγους. Πλέον μπαίνουμε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Την Κυριακή οι παίκτες πρέπει να δείξουν τον καλό τους εαυτό και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Θα είναι καλό και για ψυχολογικούς λόγους και για οικονομικούς».

Για τη φιλική ήττα με τον Πιερικό: «Εγώ πιστεύω ότι ο Πιερικός θα κάνει πολλές ζημιές φέτος. Η Νίκη έχει πολύ καλή ομάδα, ναι μεν δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά ο Πιερικός έδειξε ότι μπορεί να κάνει ζημιές. Μας πείραξε που χάσαμε, αλλά ήταν καλό που χάσαμε για να δούμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να αλλάξουμε».

Για το αν λείπει η Νίκη από τη Σούπερ Λίγκα: «Όταν βλέπεις ορισμένες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα να μην έχουν κόσμο, να μην έχουν γήπεδα και ορισμένες ομάδες από τη Football League, έχουν τις προϋποθέσεις, λες ότι πρέπει να είμαι εκεί. Η Νίκη Βόλου έχει κόσμο, ο Πάτσης είναι ένας πρόεδρος που έχει πλάνο, είναι από τους λίγους προέδρους που ξέρουν μπάλα».

Για τη διαιτησία: «Δεν μας απασχολεί η διαιτησία καθόλου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μόνο να σκέφτονται το παιχνίδι. Ότι και να γίνει, ένα σφύριγμα του διαιτητή δεν αλλάζει. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι κακό στην ομάδα. Καμία φορά μπορεί να μην έχει πρόθεση ο διαιτητής αλλά να κάνει λάθος. Πρέπει να έχεις ψυχολογία εκεί για να το ξεπεράσεις. Και στο εξωτερικό κάνουν λάθη οι διαιτητές αλλά δεν δίνουν εκεί τόσο πολύ σημασία».

Για το γεγονός ότι οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν εκτός έδρας: «Πολλές φορές το να ξεκινάς εκτός έδρας είναι καλύτερο. Γιατί στο γήπεδο σου το άγχος είναι μεγαλύτερο».

Πηγή: sport7.gr

Last modified onΠαρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 14:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep