«Η αστυνομία πυροδοτεί ένταση»

Πέρασε το μήνυμα της συμφιλίωσης ο Ανδρέας Πάτσης.

Δεξίωση παρέθεσε η ΠΑΕ Νίκη πριν τον αγώνα Νίκη Β.-ΑΕΛ στην αίθουσα VIP του Πανθεσσαλικού προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε του Βόλου και της Λάρισας. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Νίκης θέλησε μ’ αυτήν την κίνηση να περάσει το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα είναι γιορτή και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο πόλεις και στις δύο ομάδες. Παράλληλα, ευχήθηκε να γίνει κάτι αντίστοιχο από την ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 στο δεύτερο γύρο.

«Σε όλη αυτή τη φρενίτιδα μπαίνει φρένο, γιατί η πλειοψηφία των φιλάθλων των δύο ομάδων και κρίση έχει και κουλτούρα και παιδεία. Βλέπει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με ανταγωνιστικότητα, με πάθος, με αντιπαλότητα, αλλά δεν το βλέπουν ούτε με μίσος, ούτε με έχθρα. Βεβαίως θέλει να κερδίσει, παθιάζεται, αλλά από εκεί και πέρα σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει ένας πυρήνας ανθρώπων που ζουν για την βία. Δεν ζουν ούτε για την ομάδα, ούτε για το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά η ομάδα είναι όχημα για να εκφράσουν βία. Αν οι ΠΑΕ ξεκινήσουν μια σωστή τοποθέτηση απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα και οι υγιείς φίλαθλοι προστατέψουν τις ομάδες τους νομίζω πως είναι πάρα πολύ εύκολο, σε βάθος χρόνου να σβήσουν τέτοια φαινόμενα» είπε ο Πάτσης.

Μάλιστα αναφέρθηκε στη στάση της αστυνομίας: «Νομίζω ότι η στάση της πυροδοτεί την ένταση διότι δεν ζούμε μια κατάσταση δημοκρατίας αλλά μια κατάσταση αστυνομοκρατούμενη. Σε ποιο καθεστώς σταματάνε ανθρώπους στο τρένο ή στην εθνική οδό γιατί είναι από τη Λάρισα. Η αστυνομία με την πολιτική της αντί να κατευνάσει τα πνεύματα ουσιαστικά πυροδοτεί αυτή την ένταση. Νομίζω ότι δεν παίζει καλά τον ρόλο της, δεν κάνει σωστή πολιτική, όπως δεν κάνει και ο υπουργός. Ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρεί μεγάλης επικινδυνότητας το ματς αυτό και δεν θεώρησε αυτό με τον Ηρακλή, όταν μάλιστα ήξερε πως θα δοθούν εισιτήρια, αφού έκανε ο ίδιος παρέμβαση».

Last modified onΚυριακή, 18 Νοέμβριος 2012 22:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep