Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πάτσης: «Βήμα, βήμα...»

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε ξανά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Βόλου.

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο 1 (102,5 Fm) και αναφέρθηκε ακόμα στις σχέσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο θέμα της αναδιάρθρωσης, αλλά και στην αλλαγή προπόνητή στη Νίκη Βόλου.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Πάτση:

 

Για τo αν είναι εφικτός ο στόχος της ανόδου και τα οικονομικά προβλήματα:

«Ποιος σου είπε ότι η Νίκη Βόλου έχει ξεπεράσει τα προβλήματά της και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου; Πώς βάζεις στόχο τη Σούπερ Λίγκα όταν δεν ξέρεις ότι το Γενάρη θα υπάρχει η ομάδα; Άρα βήμα, βήμα»

«Τίποτα δεν είναι δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πάμε ανάποδα. Γιατί πάντα ξεκινάνε όλοι με τον στόχο. Εγώ ξεκινάω να βλέπω τη διαδρομή. Αν η διαδρομή είναι καλή ο στόχος θα έρθει. Αν κυνηγάς τον στόχο, δεν θα έρθει ποτέ. Ο στόχος έρχεται μόνος του σε βρίσκει. Ποιος σου είπε ότι η Νίκη Βόλου έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της και θα υπάρχει μέχρι το τέλος του χρόνου; Πώς βάζεις στόχο τη Σούπερ Λίγκα όταν δεν ξέρεις ότι το Γενάρη θα υπάρχει η ομάδα; Άρα βήμα, βήμα.

Εγώ πρώτα είμαι υποχρεωμένος αυτή τη στιγμή να την κάνω υγιή την ομάδα και βιώσιμη, να μπορεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, να δούμε το πλεόνασμα για να δούμε τις μεταγραφές και αν μπορούμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε, κι από κει και πέρα βλέπεις πως προχωράς. Αν όλα αυτά τα πράγματα πάνε σωστά γιατί να μην έρθει το καλό αποτέλεσμα στο τέλος;

«Πήρα ένα μαγαζί το οποίο είναι σε κωματώδη κατάσταση και φέρνει εμένα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για να προστατέψω τα δικά μου τα συμφέροντα θα πρέπει να το βάλω σε μια σειρά και σε μια τάξη»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι απίστευτα πιεστικά. Εμάς λοιπόν το μέλημα μας πρώτα απ’ όλα είναι να γίνει βιώσιμη. Αν την κάνουμε βιώσιμη γίνεται και ανταγωνιστική τότε θα έρθει και το αποτέλεσμα. Αν τα δομήσεις όλα αυτά σωστά με υπομονή, το αποτέλεσμα θα έρθει».

Πήρα ένα μαγαζί το οποίο είναι σε κωματώδη κατάσταση και φέρνει εμένα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Για να προστατέψω τα δικά μου τα συμφέροντα θα πρέπει να το βάλω σε μια σειρά και σε μια τάξη. Επειδή αυτό το μαγαζί απευθύνεται στον κόσμο και ανήκει στον κόσμο, πρέπει να δώσω αυτό που ζητάει ο κόσμος. Η ομάδα πέρυσι ήταν στα πρόθυρα να πέσει.

«Ήρθα εδώ λοιπόν να δημιουργήσω. Δεν μου αρέσει να πάρω κάτι και να το πουλήσω και να το παρατήσω»

Όταν ήρθα ήταν στην 6η θέση, με πολύ κόπο την φέραμε στα πλέι οφ και την ανεβάσαμε. Έγινε μια τεράστια μεταστροφή. Που την παρέλαβα την ομάδα τον Απρίλιο και που είναι τώρα το Νοέμβριο. Ποιες είναι οι προοπτικές της, οι υποδομές της, οι άνθρωποι της. Φύγαμε από το Παντελής Μαγουλάς πήγαμε στο Πανθεσσαλικό. Το Πανθεσσαλικό έχει μια σύμβαση 100.000 ευρώ ετησίως. Αυτό είναι κόστος. Δείχνεις ότι κάτι κάνεις. Πήραμε παίκτες με κάποιες προδιαγραφές. Αυτό απαιτεί κάτι διαφορετικό. Οι προπονητές, το επιτελείο, τα σπίτια οι φυσιοθεραπευτές. Ο κόσμος πρέπει να βλέπει τις πράξεις και τη σοβαρότητα των πράξεων και την προοπτική αυτών».

 

Για αν του αρέσει στο Βόλο: «Θα είναι μακρύς ο δρόμος. Εγώ δεν ήρθα εδώ πέρα για να φύγω. Εγώ το κάνω με κέφι, με μεράκι, με όραμα, με όνειρα. Ήρθα εδώ λοιπόν να δημιουργήσω. Δεν μου αρέσει να πάρω κάτι και να το πουλήσω και να το παρατήσω».

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα συγχώνευσης. Τελεία και παύλα. Η Νίκη δεν μπορεί να συγχωνευτεί με τον Ολυμπιακό διότι εκπροσωπεί την προσφυγιά, έχει πολιτισμική ταυτότητα που δεν μπορώ εγώ να την αλλοιώσω, να τη διαγράψω»

Για τις σχέσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον κ. Μποτσιβάλη, μιλάμε για θέματα που αφορούν όπως για παράδειγμα η χρήση του Πανθεσσαλικού».

Για το θέμα της συγχώνευσης: «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα. Τελεία και παύλα. Η Νίκη δεν μπορεί να συγχωνευτεί με τον Ολυμπιακό διότι εκπροσωπεί την προσφυγιά, έχει πολιτισμική ταυτότητα που δεν μπορώ εγώ να την αλλοιώσω, να τη διαγράψω».

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών Β’ και Γ’ Εθνικής: «Η αναδιάρθρωση θα υποβαθμίσει το προϊόν. Θα παίζουν μεταξύ τους διάφορα χωριά. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διοικείται από ανθρώπους με νοοτροπία των δεκαετιών του 70 και του 80».

«Άψογοι οι οργανωμένοι. Τους σέβομαι. Με έχουν βοηθήσει αφού όποτε τους χρειάζεται η ομάδα είναι για την ομάδα. Δεν δημιουργούν επεισόδια, δεν κάνουν φασαρίες, έχουν σεβαστεί τον χώρο απόλυτα και τον σεβάστηκαν πάρα πολύ στον πολύ επικίνδυνο αγώνα με την Τσαριτσάνη πέρυσι»

Για την αλλαγή προπονητή: «Θα ήταν ανήθικο να μην έδινε τη δυνατότητα στον κ. Αμανατίδη να καθοδηγήσει την ομάδα στη Β’ Εθνική μετά την άνοδο που κέρδισε. Ο κ. Αμανατίδης «θυσιάστηκε» για να προστατεύσω τους παίκτες μου. Δεν ήθελα να έχω έναν προπονητή που να έχει γυρίσει όλες τις ομάδες, ούτε να έχει νοοτροπία παλιών προπονητών. Επέλεξα τον κ. Μανωλά για το χαρακτήρα, το ήθος του και τις γνώσεις του. Ήταν σημαία σε μια ομάδα και δεν την πρόδωσε όταν θα μπορούσε. Είναι προπονητής με αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο του 2012».

Για τις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες στο τελευταίο ματς: «Είναι απαράδεκτο στον αγώνα με τον Φωκικό να υπάρχουν αποδοκιμασίες».

 

Για τους οργανωμένους: «Άψογοι. Τους σέβομαι. Δεν με στεναχώρησε η ήττα από τον Βύζαντα. Με πλήγωσαν τα πρόσωπα των παιδιών που έκαναν 400 χλμ. και πλήρωσαν 40 ευρώ για να φωνάξουν για την ομάδα. Γι αυτούς τους ανθρώπους θέλω να αντέξω και να κάνω και την υπέρβαση. Γιατί είναι άνθρωποι χωρίς καμία ιδιοτέλεια, άνθρωποι που από το υστέρημα τους προσφέρουν, που αγωνίζονται παθιασμένα για την ομάδα και είναι εκεί για την ομάδα ανιδιοτελώς.

«Δεν πρόκειται τώρα να πληρώσω το 10% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων προς τον ερασιτέχνη. Δεν θα πληρώσω διότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τόσα χρόνια οι παράγοντες του ερασιτέχνη δεν ζήτησαν τίποτα από τον κ. Γιδόπουλο. Τώρα θυμήθηκαν να το κάνουν διότι βλέπουν κάποιον να πληρώνει»

Με έχουν βοηθήσει αφού όποτε τους χρειάζεται η ομάδα είναι για την ομάδα. Δεν δημιουργούν επεισόδια, δεν κάνουν φασαρίες, έχουν σεβαστεί τον χώρο απόλυτα και τον σεβάστηκαν πάρα πολύ στον πολύ επικίνδυνο αγώνα με την Τσαριτσάνη πέρυσι. Δίνουν μια ασφάλεια στην ΠΑΕ. Αυτή την αγνότητα και την υπέρβαση και την αγάπη που δίνουν αυτά τα παιδιά για την ομάδα θέλω να την ανταποδώσω».

Για τον ΓΣΒ Νίκη: «Δεν πρόκειται τώρα να πληρώσω το 10% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων προς τον ερασιτέχνη. Δεν θα πληρώσω διότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τόσα χρόνια οι παράγοντες του ερασιτέχνη δεν ζήτησαν τίποτα από τον κ. Γιδόπουλο. Τώρα θυμήθηκαν να το κάνουν διότι βλέπουν κάποιον να πληρώνει. Ήταν άφαντοι . Στην παρούσα φάση δεν θα πληρώσω τίποτα γιατί προτεραιότητά μου είναι το καράβι που λέγεται ΠΑΕ Νίκη Βόλου και μετά θα κοιτάξω τις βάρκες. Θα τα δώσω τα χρήματα όταν κρίνω εγώ».

Για το Πανθεσσαλικό: «Το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχει οικονομικό κόστος για την ΠΑΕ. Αλλά η ομάδα μετακόμισε σε αυτό από σεβασμό προς τους φιλάθλους μας. Σέβομαι τον κόσμο και πλήρωσα το κόστος ώστε να απολαμβάνει τα παιχνίδια με καλύτερες προϋποθέσεις».

Για τον σταθμό Blue Star: «Δεν υπάρχει κανένας σταθμός της Νίκης, πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση που δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ. Η ιδιοκτήτρια της συχνότητας του σταθμού ζήτησε από εμένα χρήματα που της οφείλονται. Είναι πρωτοφανές να λέει μια ιδιωτική εταιρεία ότι είναι σταθμός της Νίκης».

Για τη νοοτροπία των φιλάθλων: «Νίκη Βόλου δεν είναι η οδός Μαιάνδρου. Είναι λάθος να έχει ταυτιστεί η ομάδα με 120 μέτρα δρόμου. Η Νίκη είναι του Βόλου, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδος και όχι περιτριγυρισμένη από τέσσερα στενά».

Last modified onΠέμπτη, 15 Νοέμβριος 2012 18:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep