«Δεν είμαστε ένας, είμαστε πολλοί»

Ο Ανδρέας Πάτσης τόνισε πως η διοίκηση είναι στα «κόκκινα» σε αντίθεση με την ομάδα που είναι άριστα οργανωμένη.

Στην παρουσίαση της Νίκης Βόλου ο μεγαλομέτοχός, Ανδρέας Πάτσης, είπε: «Το διοικητικό κομμάτι θα τραβήξει πολύ. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι προς τον κόσμο της ομάδας. Στην αρχή, ήμασταν όπως η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου, όταν φτάνει στο 1% και σβήνει. Τώρα είμαστε στην κόκκινη γραμμή, δεν έχουμε ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους. Στα οικονομικά προβλήματα που έχει κληρονομήσει από το παρελθόν η διοίκηση και προσπαθεί να τα λύσει στάθηκε ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης».

 

Υποστήριξε πως ξεκίνησαν με χαμηλή ενέργεια στην «μπαταρία» του κινητού και τώρα έφτασαν στα «κόκκινα» και προσπαθούν να φτάσουν το αγωνιστικό τμήμα που είναι σε πολύ καλό επίπεδο. «Αν αναλογιστεί κανείς τι είδα, τι παρέλαβα πριν από πέντε μήνες και τι έχει γίνει, τότε θα πει ότι τώρα έχει γίνει ένα τεράστιο άλμα. Ούτε ο πιο ευφάνταστος δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί. Η ομάδα ήταν στα όρια της κατάρρευσης λόγω των διοικητικών προβλημάτων και έπειτα από συντονισμένες ενέργειες έγινε ένας άθλος, μία αναγέννηση στην ομάδα, που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί στα όνειρά του. Μέσα σε ενάμιση μήνα, είμαστε στην Football League και η ομάδα έχει κάνει ένα βηματισμό. Κατόρθωσε να ξαναδείξει τα δόντια της, να αγωνίζεται στην Football League και να ατενίζει το μέλλον της. Υπάρχουν δύο πράγματα, όμως, που δεν πηγαίνουν παράλληλα. Σήμερα, είμαστε δύο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο είναι «μαραθώνιος», αφού θα γίνουν μίνιμουμ 43 παιχνίδια και μάξιμουμ 49. Θα έχει ένταση, πάθος και θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. ευχαρίστηση κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ένα άριστο αγωνιστικό τμήμα στην ομάδα μας, με ένα προπονητή, που εκτός από το πολύ καλό βιογραφικό του, είναι σοβαρός, μετρημένος και γνώστης. Πλαισιώνεται από ένα άξιο τεχνικό επιτελείο και οι επιλογές παικτών έγιναν με γνώμονα την ποιότητα, το ήθος και την αγωνιστική αξία σε συνδυασμό με την εμπειρία, τη συνέχεια και το μέλλον. Κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία που αρμόζει σε σοβαρή, μεγάλη ομάδα και διεξήχθησαν κάποια φιλικά μέσα από τα οποία μοντάρεται η ομάδα. Σήμερα, είμαστε δύο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο είναι «μαραθώνιος», αφού θα γίνουν μίνιμουμ 43 παιχνίδια και μάξιμουμ 49. Θα έχει ένταση, πάθος και θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα.

 

Εμείς δεν φοβόμαστε, πιστεύουμε στην ομάδα μας και θέλουμε να παρουσιάσουμε καλό ποδόσφαιρο. Για εμάς προτεραιότητα είναι το θέαμα, να το ευχαριστιέται ο κόσμος και καλό θα είναι μέσα από αυτό να πανηγυρίζουμε μαζί τις νίκες. Θέλουμε να βγούμε πρωταθλητές και να αγωνιστούμε με πάθος, να είμαστε σοβαροί. Θέλουμε ποιότητα και ανταγωνισμό. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε αγωνιστικά, οικογενειακά. Να είναι σίγουρος ο κόσμος της Νίκης ότι θα είναι περήφανος για αυτή την ομάδα. Από την άλλη, το διοικητικό κομμάτι θα τραβήξει πολύ. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι προς τον κόσμο της ομάδας. Στην αρχή, ήμασταν όπως η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου, όταν φτάνει στο 1% και σβήνει. Τώρα είμαστε στην κόκκινη γραμμή, δεν έχουμε ξεπεράσει πολλούς σκοπέλους. Ο χώρος τους ποδοσφαίρου δεν έχει παιδεία. Επικρατεί η λογική της ζούγκλας. Δεν θα κατηγορήσω κανέναν. Ας ήσουν συνεπής με ΙΚΑ, εφορία. Όμως, ναι δεν υπάρχει παιδεία, κουλτούρα στο ποδόσφαιρο. Δώσαμε αγώνα για το πιστοποιητικό και το πήραμε. Δεν κρυφτήκαμε. Το πήραμε υπό αίρεση. Μέχρι τον Οκτώβρη θα τα τελειώσουμε και θα είμαστε πλήρεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσφυγές, δεν εξαρτάται από εμάς. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου, σε 4-6 μήνες, θα έχει ξεπεραστεί ο σκόπελος. Αν ξεπεραστεί, τότε τα πράγματα θα βαδίσουν σε διαφορετική τροχιά. Μέχρι σήμερα ανταποκρινόμαστε. Τα εισιτήρια διαρκείας κινήθηκαν ικανοποιητικά. Θέλουμε την υποστήριξη του κόσμου και ταυτόχρονα την κατανόηση, γιατί αγαπά την ομάδα και θα εισφέρει σε αυτήν, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσους θεωρούμε αντιπάλους. Τότε θα είμαι ήσυχος για την πορεία της ομάδας. Με ενδιαφέρει να φτιάξουμε κάτι μεγάλο. Να καταλάβουμε ότι αυτό που θα χτίσουμε θα ακολουθεί τη Νίκη Βόλου. Το διοικητικό αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, από την άλλη το αγωνιστικό, πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις.

 

 

Το τρίτο θέμα είναι ότι αν μία ομάδα δεν πάει καλά, δεν φταίνε οι τρίτοι, οι διαιτητές. Πάντα ψάχνουμε ένα άλλοθι. Εγώ ξεκινάω από το ότι φταίω εγώ για όλα. Αν δεν μπορώ να κερδίσω, αν, αν… Δεν θέλω να τροφοδοτείται η βία. Κανείς δεν σε βάζει στο «μάτι», όταν είσαι δυνατός αγωνιστικά. Δεν θα δεχθώ εκνευρισμούς, εντάσεις τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τους ποδοσφαιριστές. Η Νίκη Βόλου θα διδάξει πολιτισμό. Αν θέλουν να κάνουν κάποιοι πόλεμο, το δικό μου το «μαγαζί» δεν θα το πειράξει κανείς. Γιατί κάποιος θέλει να κάνει κάτι στην πλάτη τη δική μου; Θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ιδιωτική ασφάλεια από εμένα. Επίσης, είναι ανήθικο και απαράδεκτο να προσπαθεί να μπει κάποιος τζάμπα στο γήπεδο. Θα πρέπει να το σέβονται. Δεν θα επιτραπούν επεισόδια καθ’ οποιονδήποτε τρόπο.

 

Όχι μόνο λόγω της πίστης μας στη μη βία, αλλά είναι και θέμα συμφερόντων. Επειδή η αθλητική δικαιοσύνη έχει αυστηροποιήσει τις ποινές (έχουν γίνει προσαυξήσεις), δεν θα δεχθώ οικονομικές ζημιές. Δεν θέλω να χάσω τα περί ρήτρας από τον ΟΠΑΠ για τη μη βία. Δεν θέλω να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας για να μοιάζω με τους άλλους. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο, έχω άλλη κουλτούρα, άλλη διαδρομή. Θα αφήσω το στίγμα μου, όπως το μπορώ και το θέλω εγώ, απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις. Διαφάνεια, ουδέν κρυπτόν. Είναι μία επιχείρηση. Μέχρι την Τρίτη θα ανακοινώσουμε τα τελευταία διαρκείας. Έχουν πωληθεί περίπου 1.050 διαρκείας. Το ταμείο γίνεται στο τέλος. Η πορεία να είναι αξιοπρεπής και αντάξια της προσπάθειας και να έχει η ομάδα ποιότητα και να δείξουμε ότι τα παιχνίδια θα αποτελέσουν πολιτιστικό γεγονός. Δεν είμαστε «γιάφκες», δεν θέλουμε να είμαστε η ομάδα της γειτονιάς. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες πρέπει να επεκτείνονται. Αυτά είναι τα τρία προσωπικά στοιχήματα και αγωνίζομαι για την υλοποίησή τους. Δεν είμαι ένας, είμαστε πολλοί, δεν είμαι μόνος μου, είμαστε μαζί».

 

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

 

Για το γεγονός ότι έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία κόντρα στο «κατεστημένο» και αν ανησυχεί: «Δεν έχω μάθει να ανησυχώ. Προβληματίζομαι για ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν τηρούνται οι νόμοι. Δεν φοβάμαι τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα κ.ά, φοβάμαι μόνο τη δική μου ομάδα. Δεν θα υπήρχε πρόβλημα προς το πρόσωπό μου, αν δεν ήταν συμπολίτης ο Ολυμπιακός Βόλου. Μπροστά σε σκοπιμότητες ποδοπατήθηκαν όλοι οι νόμοι, πράγματα τα οποία δεν υπήρχαν. Η αθλητική ηγεσία, το αυτοδιοίκητο είναι έρμαιο σε επίπεδο συναλλαγών. Ναι, αυτό με ανησυχεί, τι είδους πρωτάθλημα θα γίνει. Ομάδες μπορεί να μην συνεχίσουν και να μην τελειώσουν και έτσι να αλλοιωθεί το πρωτάθλημα. Στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως είναι δομημένος, αλλά και στην πολιτική όσον αφορά το ποδόσφαιρο, επικρατεί αταξία, ανομία και ωχαδερφισμός. Αυτό με προβληματίζει. Δεν θα ασχοληθώ και ούτε θα επιτρέψω να ασχοληθεί κανείς με τη διαιτησία. Μία καλή ομάδα, κερδίζει και με μία κακή διαιτησία.

 

Επίσης, δεν θα επιτρέψω να χρησιμοποιεί κανείς το σήμα της Νίκης. Αυτό το χρησιμοποιεί μόνο η ΠΑΕ. Για το που θα προμηθεύονται τις νέες φανέλες οι φίλοι της Νίκης και αν υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία μπουτίκ: «Η οργάνωση και όλα τα θέματα, που είχαμε να ασχοληθούμε, δεν μας επέτρεψαν ακόμη στο ασχοληθούμε και με το θέμα της μπουτίκ. Θα φτιάξουμε μπουτίκ. Μέσα στον Οκτώβριο, οι φίλαθλοί μας θα μπορούν να προμηθεύονται τις φανέλες. Χορηγός στις φανέλες θα είναι ο ΟΠΑΠ». Για τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, το οποία θα χρησιμοποιεί και ο Ολυμπιακός Βόλου: «Είμαστε σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Θα οριστικοποιήσουμε τη συμφωνία μας. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου. Επίσης, έχουμε βρει που θα προπονείται η ομάδα». Για την αξιοποίηση του «Παντελής Μαγουλάς»: «Χρειάζεται να γίνει επένδυση. Όμως το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Για να επενδύσει η ΠΑΕ, πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον Ερασιτέχνη. Αν εξυπηρετεί προπονητικά, θα ενεργήσουμε στις περαιτέρω ενέργειες”.

 

Η παρουσίαση της φανέλας

 

Η μία είναι με διαγώνιες ψιλές ρίγες και έχει μπλε και θαλασσί. Η δεύτερη είναι κυανόλευκη με κάθετη ρίγα λίγο σβησμένη, άσπρο μπλε και η τρίτη με μαύρη μπλε διαγώνια ρίγα. Οι τρεις παίκτες που παρουσίασαν τις νέες φανέλες ήταν ο Τάσος Κυριάκος, ο Παντελής Ριζογιάννης και ο Άγγελος Αργύρης. Ο Ανδρέας Πάτσης τους κάλεσε στο βήμα τονίζοντας: «Επιλέξαμε τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν τη συνέχεια, την εμπειρία και το μέλλον. Είναι μία επιλογή παικτών χωρίς να σημαίνει ότι ξεχωρίζει από τους άλλους. Είμαστε μία ομάδα.

 

Τάσος Κυριάκος: «Εύχομαι να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα, να είμαστε υγιέστατοι και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Στο τέλος να είμαστε εδώ και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί». Παντελής Ριζογιάννης «Ελπίζω να έχουμε μία καλή χρονιά και να είμαστε υγιείς. Με δουλειά και με προσγείωση να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας».

 

 

* Πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου από τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της Νίκης Βόλου, Ανδρέα Πάτση, προβλήθηκε βίντεο με την ιστορία του συλλόγου από το 1924 έως το 2012. Έγινε αναφορά στις ρίζες της ομάδας, στο πάθος, την κερκίδα, τον κόσμο. Επίσης, παίχτηκαν στιγμιότυπα από τους φετινούς φιλικούς αγώνες.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 15:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep