Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Ο Γρηγορίου και ο... διχασμός

Ο προπονητής της Κέρκυρας αναφέρθηκε στο «7 στα 7», αλλά και στον διχασμό του νησιού εξαιτίας της συγχώνευσης με την Κασσιώπη.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» παραχώρησε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο προπονητής της Κέρκυρας αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Football League, εξηγώντας ότι σημασία έχει πώς ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα και όχι πώς αυτό ξεκινά. Σχολιάζει την κόντρα που ξέσπασε με τον κόσμο αναφορικά με τη συγχώνευση με την Κασσιώπη, ενώ κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα: «Να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα».
-Η Κέρκυρα επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί μέχρι στιγμής, αλλά περιμένατε τέτοιο εντυπωσιακό ξεκίνημα;

«Αυτό που είχαμε πει από την αρχή μέσα στα αποδυτήρια, ήταν να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είτε ήταν αρνητικό το αποτέλεσμα είτε θετικό και έτσι να πορευτούμε όλη τη χρονιά. Η προπονητική διαδικασία που ακολουθούμε είναι με σκοπό ένα και μόνο παιχνίδι, τον επόμενο αντίπαλο. Το ότι ήρθαν οι νίκες βεβαίως μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί. Αλλά σημασία δεν έχει πως ξεκινάς αλλά πως τελειώνεις κάτι. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό το νικηφόρο σερί. Επίσης αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι και στις επτά νίκες οι αντίπαλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν δίκαιη η επικράτησή μας ότι την αξίζαμε οπότε αυτό μας δίνει μια επιπρόσθετη χρονιά. Όμως η διαχείριση της νίκης καμία φορά είναι πιο δύσκολη από τη διαχείριση μιας ήττας».

-Η καλύτερη επίθεση με τα 17 γκολ υπέρ και η δεύτερη καλύτερη άμυνα με 3 παθητικό είναι από τα στοιχεία που σε ικανοποιούν ως τεχνικό;

«Βέβαια με ικανοποιούν αφού μας αρέσει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Με 2,5 γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι ικανοποιούν όχι μόνο εμένα αλλά και τον κόσμο που έχει δει τα παιχνίδια μας μέχρι τώρα. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν σε αυτό και φαίνεται η ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε αξιοπρεπή εικόνα και να φέρουμε τον κόσμο δίπλα μας. Το ότι ξεκινήσαμε καλά δεν σημαίνει κάτι…».

-Στη νέα σου ομάδα τι συνθήκες έχεις συναντήσει;

«Από την αρχή οι πρόεδροι της ομάδας ήταν ξεκάθαροι ότι στόχος είναι η άνοδος και έτσι ήρθαμε σε συμφωνία αφού και εγώ ήθελα να αναλάβω μια ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Ερχόμενος στην Κέρκυρα είχα συζητήσει με τους διοικούντες ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε γηπεδικά και οικονομικά προβλήματα που είναι το πλέον βασικό. Μέχρι τώρα με μηδαμινά έσοδα έχουν καταφέρει να μην υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενδεχομένως άλλες ομάδες τις κατηγορίας. Διαθέτουμε δυο πάρα πολύ καλά γήπεδα που μετά από χρόνια μπορεί να αξιοποιήσει η Κέρκυρα και αυτό που συνάντησα εγώ σαν προπονητής είναι εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Επίσης υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που βοηθούν σε καθημερινή βάση και σαν υπάλληλοι και σαν διοικούντες από την αγάπη τους οπότε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν δημιουργηθεί λύνεται εν τη γενέσει του. Αυτό μας βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στη δουλειά μας και να την κάνουμε όσο το δυνατό καλύτερα».

-Ο κόσμος αγκαλιάζει σιγά σιγά αυτή την καινούργια προσπάθεια αφού στην αρχή υπήρξαν αντιδράσεις;

«Ναι! Στο νησί υπήρχε μεγάλος διχασμός το καλοκαίρι που έγινε αυτή η καινούργια προσπάθεια. Υπήρξαν αντίθετες γνώμες για το αν θα έπρεπε να γίνει ή όχι και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης με την Κασσιόπη. Μάλιστα κάποιοι υποστήριζαν ότι θα έρθει ο αφανισμός της Κέρκυρας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πλέον μέρα με τη μέρα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι υποστηρικτές μας και βλέπουμε πιο ένθερμο το κοινό αφού ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η λύση αυτή ήταν μονόδρομος για να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα στο νησί. Ελπίζουμε ότι όλοι μέχρι το τέλος της σεζόν θα το έχουν αποδεχτεί».

-Πόσο δύσκολο είναι να κρατάει ένας προπονητής την ισορροπία στα αποδυτήρια;

«Ο προπονητής σε καθημερινή βάση ασχολείται με χίλια δυο πράγματα. Έχει να διαχειριστεί τον κόσμο της ομάδας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να εξελίσσεται μελετώντας. Εγώ θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου δουλεύοντας κάθε μέρα. Μαθαίνοντας νέα πράγματα και μελετώντας καινούργια θέματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και είναι κάτι το οποίο όσο το ψάχνεις τόσο ανακαλύπτεις.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θετικό είναι ότι η διοίκηση από το καλοκαίρι μου ανέθεσε εν λευκώ τις μεταγραφικές κινήσεις. Έτσι όταν έρχεται εδώ ο κάθε παίκτης γνωρίζει ότι αποτελεί επιλογή προπονητή. Επομένως και για μένα είναι πολύ πιο εύκολο να μπορέσω να διαχειριστώ τα αποδυτήρια αφού οι παίκτες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπάθεια από τον προπονητή. Για μένα σε μια ομάδα οι 16 παίκτες που μένουν εκτός είναι πιο σημαντικοί από τους 11 που παίζουν».

-Το μήνυμα σου ενόψει της συνέχειας;

«Να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Το πρωτάθλημα έχει άλλες 33 αγωνιστικές, 26 κανονικής διάρκειας και 14 για τα πλέι οφ. Σημασία έχει να τελειώσουμε έτσι όπως αρχίσαμε και να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε προσγειωμένοι».

Last modified onΠέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 15:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep