Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«150 χιλιάδες για πρωταθλητισμό»

Ο Ξενοφών Κροκίδης μίλησε για την επόμενη μέρα της Καβάλας.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό 93,7 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ξενοφών Κροκίδης και αναφέρθηκε στο πώς θα πορευτεί η Καβάλα εάν τελικά υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική. Μάλιστα, όπως ανέφερε, για να κάνει πρωταθλητισμό θα απαιτηθούν περίπου 150 χιλιάδες ευρώ. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι γίνεται με την επόμενη μέρα; Ο Τσάκας λέει ότι είναι διοίκηση μέχρι τον Αύγουστο.

«Ο ΑΟΚ μας ενώνει. Ο ΑΟΚ της Α’ Εθνικής, ο ΑΟΚ των επιτυχιών, ο ΑΟΚ των αγνών Κυριακών. Δεν μας ενώνουν παρανομίες, παρατυπίες και άλλες συμπεριφορές. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Μπορεί να το λέει ο κ. Τσάκας, όμως άλλα μου λένε τα μάτια σου και άλλα η καρδιά σου, λέει το λαϊκό άσμα. Εδώ πάμε στη νομική πλευρά.

Περιμένουμε να δούμε την κοινοποίηση της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου της Β` Εθνικής. Ξεκίνησαν τα παιχνίδια για την άνοδο, χωρίς να γίνει επικύρωση. Η ΕΠΟ είναι μαγαζί γωνιακό, με καλές επιτυχίες ως ομοσπονδία, αλλά οργανωτικά έχει άλλα προβλήματα. Η βαθμολογία δεν έχει επικυρωθεί ακόμη. Μάλλον θα οδηγήσει η επικύρωση τον αγαπημένος μας ΑΟΚ, στη Γ` Εθνική».

Αν υπάρχει αυτή η εξέλιξη αναλαμβάνει δράση ο Ερασιτέχνης;

«Ναι. Αυτό είναι μάλλον το σενάριο. Το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι γύρω από την ομάδα, βλέποντας όλες τις παραμέτρους. Ο πρόεδρος κ. Κανάκης έκανε ένα περίγραμμα των όσων πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Τσάκας μπορεί να λέει ότι θα μείνει διοίκηση, αλλά αν επικυρωθεί η βαθμολογία και πέσει η ομάδα, αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης».

Έχει χρήματα ο Ερασιτέχνης να την τρέξει την ομάδα;

«Θα βρει χρήματα και θα την τρέξει την ομάδα. Θα προσπαθήσει να βρει επενδυτές. Είναι ένα ζητούμενο. Θα γίνουν διαπραγματεύσεις, θα κληθούν αυτοί που ενδιαφέρονται να «επενδύσουν». Υπάρχουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, μέσα από την Καβάλα αλλά και έξω από την Καβάλα, που έχουν ενδιαφερθεί, προκειμένου να αναλάβουν αποκλειστικά, να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό υπάρχει ως πληροφόρηση. Δε θα ξεκινήσει τίποτα αν δεν οριστικοποιηθούν τα πράγματα.

Έγινε μια συζήτηση για τι ποσά μιλάμε. Εκείνο που ειπώθηκε και είναι άποψη όλων μας, είναι ότι ο ΑΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να πάει για πρωταθλητισμό. Τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι περίπου 150.000. Αυτό το ποσό ακούστηκε. Λαμβάνοντας υπόψη τον Ακροπόταμο και τις άλλες ομάδες, ο ΑΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Αν δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε αυτό το πράγμα, τότε θα πάμε σπίτια μας. Απλά πράγματα. Ο κ. Τσάκας περιμένει τον Ιούνιο. Περιμένει χρήματα από τα τηλεοπτικά, γι` αυτό πλήρωσε και χθες. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν καθαρές λύσεις».

Οι λύσεις είναι καθαρές όταν υπάρχουν χρήματα, όταν δεν υπάρχει εκεί τα πράγματα μπερδεύουν.

«Όλοι αυτοί οι νεόκοποι επενδυτές φυσικά θα περάσουν από ιερά εξέταση. Επίσης θα ελέγξουμε αυτούς που θα πάνε να κάνουν το εφέ τους. Αυτό υπήρχε πάντοτε, διαχρονικά. Όπως υπάρχουν σε όλο τον αθλητισμό και κάποιοι εργάτες. Κάποιοι εργάτες που δίνουν τη ψυχή τους, κάθε μέρα στο γήπεδο. Βάζουν το χέρι στην τσέπη και παίρνουν λίγο από το εφέ που αναφέρατε. Το παν είναι να υπάρχουν καθαρές λύσεις, σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ομάδας. Να φτιαχτεί μια ομάδα, κάποιων αξιώσεων, κυρίως με Καβαλιώτες παίκτες. Να παρθεί ένας προπονητής που θα έχει εμπειρία στην κατηγορία. Να είναι εξελίξιμος και να μπορεί να δουλέψει με αυτούς τους νέους παίκτες.

Η μέριμνα του διοικητικού συμβουλίου είναι να φροντίσει το περίγραμμα, το οποίο αφορά το οικονομικό σκέλος. Κάποιοι μέλη του συμβουλίου, τους έχει γίνει αναφορά, ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές. Αυτό όμως σας είπα και πριν, ότι θα περάσει από ιερά εξέταση. Πρέπει να δούμε αν έχουν τα εχέγγυα να οδηγήσουν μια ιστορική ομάδα, εκεί που αξίζει, όχι μόνο στη Β` Εθνική. Το κυρίαρχο θέμα δεν ήταν αυτό στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης, αφού δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη σε ποια κατηγορία θα παίξει ο ΑΟΚ. Ο ΑΟΚ συνεχίζει να υπάρχει, έχει Ακαδημίες, διοργανώνουμε ένα τουρνουά στις 3-4 Μαΐου.

Αν συμβεί η αρνητική εξέλιξη με την πτώση στη Γ` Εθνική, θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης. Το νέο 15μελες έχει την αρμοδιότητα, την ευθύνη, να περπατήσει όλο αυτό το πλάνο στη νέα κατηγορία. Μέσα σε αυτό το πλάνο, θα είναι η ανεύρεση ενός η περισσοτέρων επενδυτών. Παρά το γεγονός ότι εμένα η λέξη επενδυτής, δεν μου αρέσει».

Last modified onΠαρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 13:29

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep