Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Τριτοκοσμικές συνθήκες στις Σέρρες»

Το μέλος του ΔΣ της Καβάλας, Παντελής Ηλιάδης, θέλησε να συγκρίνει τον Εθνικό Γαζώρου με την Καβάλα.

Δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση έκανε ο Παντελής Ηλιάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Καβάλα. Αναφέρθηκε ότι στο ματυς με τον Εθνικό Γαζώρου οι παίκτες της ομάδας που εκπροσωπεί έδειξαν «μαγκιά» και τόνισε ότι ο ΑΟΚ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Άφησε, μάλιστα, σαφείς αιχμές κατά του Γαζώρου λέγοντας: «Ο Εθνικός Γαζώρου πως είναι δυνατό να αισιοδοξεί; Είχε ούτε 50 φιλάθλους στο πλευρό του. Είδα τα αποδυτήρια και έπαθα πλάκα. Έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα στην παγωνιά, κάτω από τις κερκίδες. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τίποτα. Τριτοκοσμικές καταστάσεις».
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας 93,7:

-Είδατε τον ΑΟΚ μέσα στις Σέρρες, με τον Εθνικό Γαζώρου. Πείτε μας την άποψη σας;

«Αυτό που διέκρινα ήταν η παλικαριά που δείξανε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Είχαν… μαγκιά, που δεν την είδαμε μέχρι τώρα. Ειλικρινά κατερρίφθη ο μύθος που λέγαμε ότι είναι άπειρα τα παιδιά. Εγώ δεν είδα παιδιά. Η παρουσία της ομάδας ήταν εντυπωσιακή. Σ` ένα γήπεδο με πολύ κακές καιρικές συνθήκες, είδα μια ομάδα, η οποία στάθηκε πάνω από τον αντίπαλο. Αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα είμαι πολύ αισιόδοξος. Το γκολ του Καπνίδη, μπήκε σχεδόν από το κέντρο. Ηταν ένα σουτ καλοζυγισμένο που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα».

-Μετά όμως τι έγινε; Γιατί δεχθήκαμε αμέσως το γκολ;

«Εκεί χρειάστηκε η εμπειρία, εδώ συμφωνούμε. Δεν μπόρεσε ο ΑΟΚ αμέσως να διαχειριστεί το γκολ που έβαλε. Συνολικά όμως η εικόνα της ομάδας σε αυτό το γήπεδο, ήταν εντυπωσιακή. Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε σε καμία περίπτωση την εικόνα της ομάδας».

-Ηταν ένας βαθμός ηρεμίας;

«Σίγουρα ήταν ένας βαθμός ηρεμίας. Πήραν τα παιδιά μεγάλη ανάσα και ψυχολογία. Είδαν ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες, οι ίδιοι τους. Θεωρώ ότι το κατανόησαν, αυτό. Ο Ρασίντ δεν έπαιξε, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Απλά πιστεύω ότι είναι καλό μηχανάκι, που θα βοηθήσει στη λειτουργία της ομάδας. Μέσα στο βούρκο έβλεπα παίκτες που μπορούσαν να περάσουν μια μπαλιά. Ηταν πολύ μεγάλη η εμφάνιση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα».

-Άλλαξε τη ψυχολογία ο Ιορδανίδης;

«Αυτό πιστεύω. Η παρουσία μιας προσωπικότητας όπως είναι ο Μιχάλης Ιορδανίδης, θεωρώ ότι βοήθησε και ψυχολογικά. Πέρα από το ότι έστησε την ομάδα πάρα πολύ καλά, ιδανικά θα έλεγα. Εύχομαι να μην διαψευστώ την άλλη εβδομάδα. Αν διαψευστώ, μάλλον θα συμβαίνει κάτι άλλο. Είδα τις πραγματικότητες της ομάδας. Ήμουν και εγώ από αυτούς που γκρίνιαζαν, εδώ και 3 μήνες».

-Τι γίνεται στα διοικητικά; Τι γίνεται με τον Φάνη Ελευθεριάδη; Τι γίνεται με τον Κώστα Νάνο;

«Δεν συναντήθηκα με τον κ. Νάνο. Σίγουρα η παραίτησή του, μου προκάλεσε απορία. Είχαμε μιλήσει για συνένωση και συντροφικότητα, αλλά και ομαδικότητα. Μέσα στο Δ.Σ αλλά και σε όλους τους κόλπους της ομάδας. Πραγματικά αυτή η ομάδα θέλει στήριξη. Δε μπορεί να πηγαίνει ούτε με έναν, ούτε με μισό. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Εγώ έχω την πολύ καλή διάθεση από την πρώτη στιγμή, να συνεργαστώ με οποιοδήποτε θέλει το καλό του ΑΟΚ».

-Θα αλλάξει ο πρόεδρος;

«Εάν υπάρξουν τέτοιες εξελίξεις, επειδή λείπει ο κ. Τσάκας, φαντάζομαι ότι θα ενημερωθείτε άμεσα. Η αγωνία μου η μεγάλη, είναι να ξεφύγουμε από τη διαδικασία της ενημερότητας. Εάν καταφέρουμε και ξεπεράσουμε κάποιους σκοπέλους, περισσότερο γραφειοκρατικούς, παρακολουθώντας και τι γίνεται στις άλλες ομάδες, από εκεί και πέρα η Καβάλα έχει μια καλή θέση στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως και να το κάνουμε έχουν γίνει λάθη στο σχεδιασμό από την αρχή. Πιστεύω ότι μπορεί να αντεπεξέλθει άνετα, μέχρι να βγει η χρονιά και του χρόνου να μπουν οι βάσεις με κάποιους άλλους ή τους ίδιους ανθρώπους».

- Ο ΑΟΚ ζήτησε ισονομία και ισοτιμία.

«Αυτό δεν είναι το σωστό; Κάποιες άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν μεταγραφές. Εμείς γιατί όχι; Το ποδόσφαιρο παίζετε στο γήπεδο, δεν παίζετε σε κανένα γραφείο. Εάν δεν το αντιληφθούμε και δεν αποβάλουμε αυτή την μικροπρέπεια, τότε δεν πάμε μπροστά. Κάποιες εξελίξεις θα τρέξουν μετά το γυρισμό του κ. Τσάκα, από το εξωτερικό. Να ξεπεράσουμε το πρόβλημα με την ενημερότητα. Να κάνουμε μια- δυο προσθήκες για να μπορέσει η ομάδα να πατήσει στο γήπεδο πιο σταθερά. Ο Εθνικός Γαζώρου πως είναι δυνατό να αισιοδοξεί;
Είχε ούτε 50 φιλάθλους στο πλευρό του. Αυτή η ομάδα είναι δυνατό να σκέφτεται παραπάνω; Είδα τα αποδυτήρια και έπαθα πλάκα. Έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μέσα στην παγωνιά, κάτω από τις κερκίδες. Χωρίς θέρμανση, χωρίς τίποτα. Τριτοκοσμικές καταστάσεις. Από εκεί έπρεπε να ξεκινάει ένας διαιτητής για να δει τις συνθήκες που πάει να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Ηταν τρομερό, αυτό που είδα. Επιμένω ότι αν δεν υπάρξει συντροφικότητα, μια συνένωση από όλους που εμπλέκονται σε αυτό που λέγεται ΑΟΚ, δεν υπάρχει προοπτική. Αυτή η μιζέρια, πρέπει να την αποβάλουμε. Είναι σιχαμερό πράγμα. Ένας να λέει κάτι και ο άλλος να θάβει από πίσω. Αυτό είναι τραγικό. Μας χαρακτηρίζει ως Καβαλιώτες».

Last modified onΤρίτη, 28 Ιανουάριος 2014 16:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep