«Αποχωρώ οριστικά»

Αποχώρηση με καταγγελίες και διδακτικό ανένδοτο από τον Νίκο Σαλευρή.

Εξαντλήθηκα, απογοητεύθηκα και καταστράφηκα οικονομικά. Ξέρω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα με χλευάσουν, λόγω του ότι έχω υπαναχωρήσει πολλές φορές από την τελική μου απόφαση, διότι αγαπώ την ομάδα της καρδιάς μου. Εάν δεν βρεθεί συνεχιστής, η ομάδα θα οδεύσει στο Πρωτοδικείο.

Με την απογοήτευση έκδηλη σε κάθε πρόταση του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕΚαλλιθέας Νίκος Σαλευρής, ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 4 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι, την απόφαση του να αποχωρήσει οριστικά από τη διοίκηση της ομάδας και γενικά από το ποδόσφαιρο.

Ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου, που συνέδεσε το όνομά του με την μεγάλη άνοδο στην Α' Εθνική για πρώτη φορά το 2002, αποχωρεί για δεύτερη φορά και, απ' ότι φαίνεται, οριστικά, δηλώνοντας: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αποσύρομαι από την Καλλιθέα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξαντλήθηκα, απογοητεύθηκα και καταστράφηκα οικονομικά. Ξέρω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα με χλευάσουν, λόγω του ότι έχω υπαναχωρήσει πολλές φορές από την τελική μου απόφαση, διότι αγαπώ την ομάδα της καρδιάς μου. Δεν αντέχω άλλο οικονομικά και ψυχολογικά. Εάν δεν βρεθεί συνεχιστής, η ομάδα θα οδεύσει στο Πρωτοδικείο».

Μέσα από έναν απίστευτο προσωπικό αγώνα, που σημαδεύτηκε ακόμη και από απειλές κατά του προσώπου μου και της οικογένειας μου, αλλά και από «ραντεβού θανάτου» με επαγγελματίες μπράβους, κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες μου να αποκαλύψω το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Σαλευρής ανέλαβε την Καλλιθέα από τα χρόνια που η ομάδα βολόδερνε μεταξύ Β' και Γ' Εθνικής. Αποχώρησε για πρώτη φορά το 2008, για να επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα, προκειμένου να σώσει την ομάδα από την καταστροφή: «Παρέλαβα εκ νέου την Καλλιθέα το 2009, όταν η ομάδα κινδύνευε με απόλυτη διάλυση, έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα των αδερφών Μπιτούνη και τον κίνδυνο του υποβιβασμού στη Δ' Εθνική. Πιστέψαμε στα νέα παιδιά και καταφέραμε το ακατόρθωτο. Την άνοδο στη Β' Εθνική».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καλλιθέα, μετά από μία σύντομη αναδρομή, αναφέρθηκε στην...αρχή του κακού. Τον αγώνα που έδωσε και που τελικά οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των πλαστών πιστοποιητικών και ενημεροτήτων: «Ακολούθησε μια δύσκολη χρονιά. Τότε ξεκίνησε η προσπάθεια μου να φέρω την ισονομία στο πρωτάθλημα.

Οι ίδιοι κύκλοι ήταν εκείνοι που δεν μας ήθελαν στη Σούπερ Λίγκα. Ενώ είχαμε κερδίσει πανηγυρικά μέσα στα Χανιά τον Πλατανιά, παράγοντες της κρητικής ομάδας μας έλεγαν πως «δεν θα πάρετε άλλο βαθμό, εμείς θα ανεβούμε

Μέσα από έναν απίστευτο προσωπικό αγώνα, που σημαδεύτηκε ακόμη και από απειλές κατά του προσώπου μου και της οικογένειας μου, αλλά και από «ραντεβού θανάτου» με επαγγελματίες μπράβους, κατάφερα μαζί με τους συνεργάτες μου να αποκαλύψω το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την προσπάθεια μας ωφελήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πλατανιάς, η Καλλονή και ο Ηρακλής Ψαχνών, που ανέβηκαν χωρίς μπαράζ, επειδή η Καλλιθέα ήταν εκείνη που αγωνίστηκε για να αποβληθούν από τα πρωταθλήματα οι εμπλεκόμενες ομάδες».

Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν αναφέρθηκαν τυχαία από τον Σαλευρή. Ο Πλατανιάς και η Καλλονή συμμετείχαν στα φετινά πλέι οφ που προκάλεσαν μεγάλες συζητήσεις, ενώ ο Ηρακλής Ψαχνών ήταν η ομάδα με την οποία ενεπλάκη η ΠΑΕ Καλλιθέα στην καταγγελία περί «στημένου», με τον πρώην ισχυρό άνδρα της αθηναϊκής ΠΑΕ, να τονίζει: «Ουδείς, όμως, πιο αχάριστος από τους ευεργετηθέντες» και αναφερόμενος στη φετινή σεζόν, αρχικά μίλησε για την υπόθεση που οδήγησε στην αναβολή των μπαράζ ανόδου: «Αρχικά θέλησαν να μας σπιλώσουν για δήθεν στημένο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών, βάσει καταγγελίας ανώνυμου «συνεργάτη» της UEFA, η οποία είχε μείνει στα συρτάρια των υπευθύνων επί ένα μήνα και δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής σεζόν. Αντιμετωπίσαμε τη λάσπη στα δικαστήρια και αθωωθήκαμε πανηγυρικά».

Είχα ζητήσει από την ΚΕΔ να οριστούν οι καλύτεροι διαιτητές και αντί αυτών στα δύο προτελευταία ματς, ορίστηκαν οι Βελιώτης, Καπαξής και Κοτσιαύτης, που ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη ομάδα που έφτανε να παίζει στα 4 (από τα 6) ματς των πλέι οφ με παίκτη παραπάνω.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε όσα διαδραματίστηκαν στα πλέι οφ και που αποτέλεσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι  της οργής και της απογοήτευσης: «Οι ίδιοι κύκλοι ήταν εκείνοι που δεν μας ήθελαν στη Σούπερ Λίγκα. Ενώ είχαμε κερδίσει πανηγυρικά μέσα στα Χανιά τον Πλατανιά, παράγοντες της κρητικής ομάδας μας έλεγαν πως «δεν θα πάρετε άλλο βαθμό, εμείς θα ανεβούμε». Η προφητεία τους ήταν εύκολη. Στις επόμενες αγωνιστικές η Καλλιθέα έπεσε θύμα διαιτησιών με Καλλονή και Παναχαϊκή, ενώ ο Πλατανιάς εξασφάλισε απίστευτη διαιτητική εύνοια. Οι διαιτησίες όλων των αγώνων, υπήρξαν κατώτερες των περιστάσεων. Αλλοτε προκλητικές, σφαγιαστικές και όχι μόνο σε βάρος της Καλλιθέας, άλλοτε ύποπτα ετεροβαρείς, πάντοτε όμως με έναν στόχο. Τη  βαθμολογική προώθηση της συγκεκριμένης ομάδας. Είχα ζητήσει από την ΚΕΔ να οριστούν οι καλύτεροι διαιτητές και αντί αυτών στα δύο προτελευταία ματς, ορίστηκαν οι Βελιώτης, Καπαξής και Κοτσιαύτης, που ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη ομάδα που έφτανε να παίζει στα 4 (από τα 6) ματς των πλέι οφ με παίκτη παραπάνω».

Η απάθεια των αστυνομικών δυνάμεων, εξηγήθηκε από τον διάλογο μεταξύ του επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και τον αστυνομικό διευθυντή. Όταν ο πρώτος φώναζε: «Εχω παιδιά σε αυτή την ηλικία και αυτά που γίνονται είναι αθλιότητες», με τον δεύτερο να τον θέτει εκτός υπηρεσίας

Για το τέλος ο Σαλευρής προχώρησε σε καταγγελίες κατά πάντων: «Πέρυσι καταγγείλαμε την πλαστογράφηση των ενημεροτήτων, φέτος καταγγέλλουμε την πλαστογράφηση του πρωταθλήματος!». Αρχικά επιτέθηκε κατά της Αστυνομίας και συγκεκριμένα εναντίον του αστυνομικού διευθυντή Πάτρας, για τη στάση του στην αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στις 27 Ιουνίου, στην Πάτρα: «Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ επικοινώνησε δύο φορές με τον αστυνομικό διευθυντή Πατρών και συμφώνησαν να υπάρχουν ΜΑΤ στη φυσούνα και την είσοδο, προκειμένου να προστατεύσει την ομάδα. Αντ' αυτών ήρθαμε αντιμέτωποι με δέκα «φουσκωτούς», οι οποίοι επιτέθηκαν άνανδρα μαζί με ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Πρωτεργάτες ήταν οι τιμωρημένοι παίκτες των πατρινών Λαμπρόπουλος και Ντίνας. Το σκηνικό βίας επαναλήφθηκε στο ημίχρονο, με θύμα τον ποδοσφαιριστή μας Ηλία Μιχαλόπουλο, ενώ ο παρατηρητής κατέφθασε στο γήπεδο μισή ώρα αργότερα. Η απάθεια των αστυνομικών δυνάμεων, εξηγήθηκε από τον διάλογο μεταξύ του επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και τον αστυνομικό διευθυντή. Όταν ο πρώτος φώναζε: «Εχω παιδιά σε αυτή την ηλικία και αυτά που γίνονται είναι αθλιότητες», με τον δεύτερο να τον θέτει εκτός υπηρεσίας».

Τέλος, ο Σαλευρής υπονόησε πως δεν θα τελειώσει ο αγώνας για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα: «Η υπόθεση άνοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θα παρακολουθούμε καθημερινά όλη τη διαδικασία αδειοδότησης και δεν θα επιτρέψουμε καμία παρατυπία».

Last modified onΤετάρτη, 04 Ιούλιος 2012 17:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep