«Να γίνετε εσείς προπονητής;»

Η απάντηση του Τάκη Γκώνια στο ερώτημα δημοσιογράφου αν έπρεπε να παίξει πιο αμυντικά η Καλλιθέα.

Η Καλλιθέα γνώρισε βαριά ήττα (5-1) από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο Ελλάδος. Μετά το τέλος, λοιπόν, ο δημοσιογράφος του Cosmote TV ρώτησε τον Τάκη Γκώνια αν έπρεπε να αλλάξει το πλάνο και να παίξει πιο αμυντικά... Η απάντηση του τεχνικού των «κυανόλευκων» αναμενόμενη: «Θέλετε να γίνετε εσείς προπονητής;»! Αρχικά είπε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά που μέχρι το 93' δεν στάματησαν να κυνηγούν το γκολ και ας ήταν πίσω 5-1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την προσπάθεια των παιδιών».

Παίζει ρόλο η απειρία; Θα μπορούσατε εσείς να αλλάξετε το πλάνο σας και να παίξετε πιο αμυντικά, γιατί ήταν ο αντίπαλος πιο ισχυρός;

«Θέλετε να γίνετε εσείς προπονητής; Εγώ, λοιπόν, είμαι προπονητής και αυτό είναι το στιλ ποδοσφαίρου της Καλλιθέας. Με όποιον έχει αντίπαλο αυτό προσπαθεί να κάνει. Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά τα παιχνίδια απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Το ρόστερ του Παναιτωλικού, αν εξαιρέσουμε τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, είναι το ποιοτικότερο».

Last modified onΤετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 22:12

1 comment

  • Ηλίας
    Ηλίας Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2016 13:58 Comment Link

    Μέσα απο αυτό το ποστ θέλω να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφω για δυο πρόσωπα και με τα οποία δεν έχω καμία προσωπική σχέση.Εδώ και αρκετό καιρό έχω γίνει "οπαδός"-ας μου επιτραπεί ο όρος-του Τάκη Γκώνια και του Σπύρου Μαυραγάνη.Είμαι κάτοικος βορείων προαστίων και πραγματικά το τελευταίο διάστημα δεν έχω χάσει αγώνα της Καλλιθέας.Ο λόγος αφορά το προιόν ποδόσφαιρο που ΠΑΡΑΓΕΙ η ομάδα της Καλλιθέας.Είμαι στο γήπεδο και πραγματικά θλίβομαι απο τα απεχθή σχόλια κάποιων για το προπονητικό team και τα παιδιά στον αγωνιστικό χώρο.Δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν σε βάθος το πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο του αθλήματος πράγμα το οποίο εκφράζουν με τον πλέον πειστικό τρόπο και μέσα απο την υπέροχη δουλειά τους ο Τάκης και ο Σπύρος.Δυστυχώς ακόμα όλοι μας (προπονητές,ποδοσφαριστές,διοικήσεις,δημοσιογράφοι,φίλαθλοι,οπαδοί) συγχέουμε τη λέξη ποδόσφαιρο με τη λέξη αποτέλεσμα.Αρνούμαστε μονίμως τα εστιάσουμε στην ουσία η οποία ουσία δεν είναι τίποτα άλλο απο την εφαρμογή(πράξη δηλαδή) της εκάστοτε αγωνιστικής φιλοσοφίας.Το αποτέλεσμα είναι απλά το επακόλουθο.Θυμίζω για τον καθηγητή και καθ ολοκληρίαν υπεύθυνο για το πέρασμα του αθλήματος σε next level Γιοζεπ Γκουαρντιολα τα πρώτα 2 αποτελέσματα του στον πάγκο των Καταλανών.Ήττα εκτός,ισοπαλία εντός.Δεν μπαίνω στη διαδικασία να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους για το τι κάνουν στην προπόνηση..Αρκεί να πω ωστόσο οτι ενώ οι οδηγίες των κοινών προπονητών είναι "κλείσε","πίεσε","ήρθε","γύρνα" και γενικότερα αναμετάδοση αγώνα άκουγα τον Τάκη και τον Σπύρο να λένε στους ποδοσφαιριστές "διάβασε την τοποθέτηση του αντιπάλου","παρατήρησε"..Για να μην αναφέρω την καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα (δυστυχώς) ανάπτυξης-υπεραριθμία- (build up) απο τον τερματοφύλακα απαράβατα.Ειλικρινά βλέπω το Ντούνη και το χαίρομαι το παιδί.Παρατηρούσα χθές την ομάδα του Παναιτωλικού..Ο τερματοφύλακας μόνο βολέ στον Μαρκοφσκι και πλάνο για τις δεύτερες μπάλες με τους Βραζιλιάνους και τον Αιγύπτιο κυριολεκτικά να κεντάνε με τη μπάλα στα πόδια.Σεβαστό και όχι κατακριτέο.Θελκτικό??? Μάλλον όχι..
    Καταλήγοντας απλά αναρωτιέμαι αν πριν πάμε στο γήπεδο έχουμε αποσαφηνίσει τι ακριβώς προσδοκούμε..Τι είναι αυτό που θέλουμε απο την ομάδα μας..Προτιμάμε δηλαδή μια πρόκριση επι του Παναιτωλικού με την ομάδα συνεχώς πίσω απο τη μπάλα και με μισό μηδέν μπροστά ή μια ομάδα που συνεχώς εξελίσσεται ?Γιατί ας μην ξεχνάμε η εξέλιξη σημαίνει θυσίες..Και θυσία είναι πολλές φορές το αποτέλεσμα.

    Τάκη,Σπύρο στην αγωνιστική φιλοσοφία,στο πλάνο,στο όραμα,στην αντίληψη για το ίδιο το άθλημα εκπτώσεις δεν χωράνε....

    Συγχαρητήρια.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep