Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Χαμένοι στη γραφειοκρατία

Χαμένοι στη γραφειοκρατία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΒΑΣ

Η Καλλιθέα ψάχνει τρόπο να μπει στο γήπεδό της και συνεννόηση με τον Δήμο που τελικά της έχει κάνει και μήνυση!

Τα έργα της ολικής ανακατασκευής που γίνονται στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» είναι έργο του Δήμου με την χρηματοδότηση, όμως, να έρχεται από την Περιφέρεια. Δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ευρώ και ουσιαστικά ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει προχωρήσει χωρίς χρήματα επειδή δεν έχει συσταθεί η επιτροπή παρακολούθησης του έργου από την Περιφέρεια.

Σε μια απίστευτη περιπέτεια έχει μπει η ομάδα της Καλλιθέας τους τελευταίους μήνες με την υπόθεση του «Ελ Πάσο», αλλά και του γηπέδου που κάνει τις προπονήσεις της στις Τζιτζιφιές. Τα έργα της ολικής ανακατασκευής που γίνονται στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» είναι έργο του Δήμου με την χρηματοδότηση, όμως, να έρχεται από την Περιφέρεια. Αυτό μπλέκει αρκετά τα δεδομένα ανάμεσα στις υπηρεσίες και ένα από τα βασικά αγκάθια είναι πως ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ευρώ και ουσιαστικά ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει προχωρήσει χωρίς χρήματα. Αυτό έχει συμβεί επειδή δεν έχει συσταθεί η επιτροπή παρακολούθησης του έργου από την Περιφέρεια Αττικής ώστε να προχωρήσει η έγκριση των κονδυλίων.

Ο Δήμος μπορεί να πιέζει τον εργολάβο να παραδώσει το έργο πριν από το τέλος Ιανουαρίου, αλλά παράλληλα δεν μπορούν οι δικές του υπηρεσίες να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να πάρει η Καλλιθέα έστω τον αγωνιστικό χώρο για να κάνει τις προπονήσεις της.

Αυτή η παράμετρος δείχνει την προχειρότητα με την οποία προχωρά το έργο και φυσικά ακόμη και από την μελέτη. Σε αυτή δεν τηρήθηκαν βασικές παρατηρήσεις που έγιναν από την πλευρά των ανθρώπων της ΠΑΕ που ζητούσαν μελέτες στατικότητας για τα έργα που αφορούσαν τους βράχους, οι οποίες δεν κρίθηκαν απαραίτητες στην αρχική μελέτη και έγιναν στη πορεία με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες η διαδικασία. Ο Δήμος μπορεί να πιέζει τον εργολάβο να παραδώσει το έργο πριν από το τέλος Ιανουαρίου, αλλά παράλληλα δεν μπορούν οι δικές του υπηρεσίες να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να πάρει η Καλλιθέα έστω τον αγωνιστικό χώρο για να κάνει τις προπονήσεις της.

Η διοίκηση της ομάδας έχει εκφράσει την θέληση να δαπανήσει 4.500 ευρώ που είναι απαραίτητα για την επανασπορά του χλοοτάπητα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά δεν μπορεί να πάρει έγκριση από την τεχνική υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή απλά υποστηρίζει πως θα υπάρξει συνεννόηση και θα προχωρήσει.

Η διοίκηση της ομάδας έχει εκφράσει την θέληση να δαπανήσει 4.500 ευρώ που είναι απαραίτητα για την επανασπορά του χλοοτάπητα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, δεν μπορεί να πάρει έγκριση από την τεχνική υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή απλά υποστηρίζει πως θα υπάρξει συνεννόηση και θα προχωρήσει. Το σημαντικό είναι πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, η Καλλιθέα δεν έχει γήπεδο να κάνει τις προπονήσεις της και πως κάθε μέρα που περνάει είναι χαμένη, αφού πρέπει να υπολογιστούν και οι 40 μέρες που χρειάζονται για να μπορεί να πατηθεί το χορτάρι.

Οι δύσκολες συνθήκες για την Καλλιθέα σίγουρα εμποδίζουν την ομάδα να βρει τον ρυθμό της, αφού το γήπεδο στις Τζιτζιφιές που κάνει προπονήσεις εκτός του ότι είναι για αγώνες 8χ8 έχει πλαστικό χλοοτάπητα και οι φύλακες δεν αφήνουν ούτε δευτερόλεπτο την ομάδα να παραμείνει στον χώρο πέρα από το δίωρο της προπόνησης.

Οι δύσκολες συνθήκες για την Καλλιθέα σίγουρα εμποδίζουν την ομάδα να βρει τον ρυθμό της, αφού το γήπεδο στις Τζιτζιφιές που κάνει προπονήσεις εκτός του ότι είναι για αγώνες 8Χ8, έχει πλαστικό χλοοτάπητα και οι φύλακες δεν αφήνουν ούτε δευτερόλεπτο την ομάδα να παραμείνει στον χώρο πέρα από το δίωρο της προπόνησης χωρίς να υπάρχει κάποιος που το χρησιμοποιεί μετά. Στο κενό έμειναν και οι προσπάθειες της ομάδας να κάνει προπονήσεις στην Καισαριανή, αφού η δικαίωση της ένστασης για την εκλογή του νέου Δημάρχου και οι εκλογές που θα γίνουν στις 30 Νοεμβρίου ακύρωσαν κάθε συμφωνία.

Η περιπέτεια της Καλλιθέας, πάντως, ξεκίνησε από το 2001 με την απόφαση να αποχωρήσει από τα γήπεδα της Παραλίας ώστε να γίνουν τα Ολυμπιακά έργα. Σε συμφωνία τότε του Δήμου με την Εταιρία Ολυμπιακών Ακινήτων αποφασίστηκε να καλυφθούν όλα τα έξοδα για τον χώρο που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα στο διάστημα μέχρι την επιστροφή της στις Τζιτζιφιές.

Η περιπέτεια της Καλλιθέας, πάντως, ξεκίνησε από το 2001 με την απόφαση να αποχωρήσει από τα γήπεδα της Παραλίας ώστε να γίνουν τα Ολυμπιακά έργα. Σε συμφωνία τότε του Δήμου με την Εταιρία Ολυμπιακών Ακινήτων αποφασίστηκε να καλυφθούν όλα τα έξοδα για τον χώρο που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα στο διάστημα μέχρι την επιστροφή της στις Τζιτζιφιές. Το γήπεδο δεν επανήλθε ποτέ στην κατάσταση που ήταν, η Καλλιθέα παρέμεινε στο προπονητικό της κέντρο μέχρι την εποχή της κρίσης που σταμάτησε ο Δήμος να δίνει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες του προπονητικού στην Βάρη. Ο τότε Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης για να καθυστερήσει τις διαδικασίες και να πάρει την ευθύνη από τις πλάτες του Δήμου έκανε μήνυση στην ΠΑΕ Καλλιθέα υποστηρίζοντας πως έπρεπε εκείνη να καλύπτει το μίσθωμα για το προπονητικό κέντρο. Σε αυτή την κίνηση τακτικής δεν απάντησε η ομάδα της Καλλιθέας, παρότι οι νομικοί της σύμβουλοι υποστήριζαν πως έπρεπε να γίνει αντιμήνυση.

Το γήπεδο δεν επανήλθε ποτέ στην κατάσταση που ήταν, η Καλλιθέα παρέμεινε στο προπονητικό της κέντρο μέχρι την εποχή της κρίσης που σταμάτησε ο Δήμος να δίνει τα χρήματα στους ιδιοκτήτες του προπονητικού κέντρου στην Βάρη. Ο τότε Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης για να καθυστερήσει τις διαδικασίες και να πάρει την ευθύνη από τις πλάτες του Δήμου έκανε μήνυση στην ΠΑΕ Καλλιθέα υποστηρίζοντας πως έπρεπε εκείνη να καλύπτει το μίσθωμα για το προπονητικό κέντρο.

Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα υπάρχει και η αίσθηση πως το γήπεδο στις Τζιτζιφιές που χρησιμοποιούσαν όλες οι ομάδες της περιοχής θα πάψει να υπάρχει, αφού στα σχέδια της αναμόρφωσης της περιοχής τη θέση του έχουν πάρει γήπεδα τένις και είναι σημαντικό να μην χαθεί ακόμη ένας χώρος άθλησης.

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή (28/11), υποστήριξε πως όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βάζει πολλά αξεπέραστα εμπόδια στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, επειδή δεν έχει την δυνατότητα να δουλέψει σωστά στις προπονήσεις και φυσικά επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης υπάρχει η αίσθηση πως παίζει εκτός έδρας σε όλα τα ματς. Παράλληλα υπάρχει και η οικονομική ζημία, αφού δεν μπορεί να έχει έσοδα από διαφημίσεις και από εισιτήρια διαρκείας χωρίς γήπεδο.

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης, υποστήριξε πως όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί βάζει αξεπέραστα εμπόδια στην ομάδα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, επειδή δεν έχει την δυνατότητα να δουλέψει σωστά στις προπονήσεις δεν μπορεί να έχει έσοδα από διαφημίσεις και από εισιτήρια διαρκείας χωρίς γήπεδο.

Παράλληλα θέλησε να δώσει με ρεαλισμό την υπάρχουσα κατάσταση και τόνισε στον Δήμαρχο της Καλλιθέας Δημήτριο Κάρναβο - που υπήρξε στο παρελθόν και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα - πως αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα και η ομάδα συνεχίσει να έχει αγωνιστικά προβλήματα θα την επηρεάσουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και υπάρχει το σενάριο όταν είναι έτοιμο το γήπεδο να χρησιμεύσει τελικά για τη... βοσκή ζώων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος απάντησε στα περισσότερα ζητήματα ως πολιτικός παρότι η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό είναι αρκετά σημαντική και γνωρίζει τα προβλήματα και από την «απέναντι» θέση. Για το θέμα της μήνυσης προς την Καλλιθέα απάντησε πως θα παραβρεθεί στο Δικαστήριο ως μάρτυρας αφού ξέρει πως το δίκαιο είναι με την πλευρά της ΠΑΕ και θα πει αυτά που γνωρίζει, αλλά απέφυγε να απαντήσει για το ενδεχόμενο απόσυρσης της μήνυσης.

Last modified onΣάββατο, 29 Νοέμβριος 2014 14:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep