Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μόνος μου δεν αντέχω άλλο…»

Ο Νίκος Σαλευρής δεν πουλάει και ζητάει ενίσχυση του ΔΣ της ΠΑΕ Καλλιθέα.

Ο μεγαλομέτοχος της αθηναϊκής ομάδας στην ανοικτή συγκέντρωση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης (19/06) στο Ελ Πάσο έκανε απολογισμό των τελευταίων ετών και στάθηκε στο πρόβλημα του γηπέδου που αντιμετωπίζουν πλέο οι «κυανόλευκοι». Υπογράμμισε, πάντως, ότι δεν πουλάει σε ανθρώπους, τις προθέσεις των οποίων δεν γνωρίζει και ζήτησε στήριξη, γιατί μόνος δεν μπορεί.

Στην ομιλία του ο Σαλευρής είπε:

«1. Το καλοκαίρι του 2009 μετά την καταστροφική περίοδο που διένυσε η ομάδα μας με τους αδερφούς Μπιτούνη, που οδήγησαν την Καλλιθέα στον υποβιβασμό και στο χείλος της διάλυσης, αποφάσισα να αναλάβω και πάλι την τύχη της ομάδας της πόλης μας χωρίς να έχω υπολογίσει το βάρος που θα σήκωνα και το μέγεθος της καταστροφής. Παρόλα αυτά όμως η Καλλιθέα κατάφερε την αμέσως επόμενη χρονιά να σταθεί στα πόδια της, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην Γ΄ Εθνική και προβιβάστηκε και πάλι στην Β Εθνική Κατηγορία.

Την περίοδο 2010-2011, η Καλλιθέα τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις, έχοντας ακόμα την βαριά «κληρονομιά» των δικαστηρίων και των ανεξόφλητων υποχρεώσεων της περιόδου των αδερφών Μπιτούνη, αντικρίζοντας βαθμολογικά τον υποβιβασμό. Χάρη, όμως στις δικιές μου ενέργειες και της διοίκησης της ομάδας μας, ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, με αποτέλεσμα η Καλλιθέα να παραμείνει στην κατηγορία.

Πέρυσι η ομάδα μας, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που είχε κληρονομήσει και έχοντας σε μεγάλο βαθμό εξυγιανθεί, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία, που την οδήγησε στα play-off και κυριολεκτικά μία ανάσα από την άνοδο στην Super League.

Φέτος η Καλλιθέα πραγματοποίησε μια καλή πορεία σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν κατάφερε να προσεγγίσει τις θέσεις που οδηγούσαν απευθείας στην άνοδο ή στην διαδικασία των play-off. Τερμάτισε στην μέση της βαθμολογίας, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις στην απόδοσή της, αλλά με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό ομάδων και το μαραθώνιο πρωτάθλημα των 42 αγωνιστικών, είναι λογικό ο στόχος της ανόδου να γίνει πολύ δυσκολότερος, από την στιγμή που οι διεκδικητές ήταν πολύ περισσότεροι.

2. Όσον αφορά το Πλάνο της Νέας Χρονιάς. Η ομάδα μας διαθέτει ήδη ένα βασικό κορμό από 18 ποδοσφαιριστές, ύστερα και από τις ανανεώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Αυτή τη στιγμή είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στον Νότιο Όμιλο, που ξεκινάει με αυτή την γερή βάση και με σαφή προοπτική να πρωταγωνιστήσει στο προσεχές πρωτάθλημα.

3. Η Καλλιθέα, όμως έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα που είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδώ και 10 περίπου μήνες δεν διαθέτει το Βοηθητικό γήπεδο της Βάρης και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο χωρίς την φυσική της έδρα το Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας «Γρηγόρης Λαμπράκης», λόγω έργων που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν. Ουσιαστικά δηλαδή βρίσκεται χωρίς γήπεδο να προπονείται και θα βρεθεί χωρίς γήπεδο να αγωνιστεί, γεγονός που μαθηματικά οδηγεί στην διάλυση του συλλόγου, αφού δεν θα μπορεί σωστά να λειτουργήσει.

Όσον αφορά το βοηθητικό, η ομάδα μας μέχρι το 2003 (πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004), διατηρούσε χώρο στην περιοχή της παραλίας Τζιτζιφιών, ως βοηθητικό γήπεδο, για τις προπονήσεις της. Η έκταση της παραλίας Τζιτζιφιών όμως παραχωρήθηκε για την κατασκευή Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προπονήσεων της ομάδας μας, προχώρησε στην μίσθωση έκτασης στην περιοχή της Βάρης, με την διαβεβαίωση και υπόσχεση ότι η ομάδα μας θα παραμείνει εκεί -για όσο χρειαστεί- μέχρι να πραγματοποιηθούν νέα έργα στην περιοχή της παραλίας Τζιτζιφιών και παραχωρηθεί εκ νέου γήπεδο που θα χρησιμοποιεί η ομάδα μας ως βοηθητικό.

Ξαφνικά όμως το Σεπτέμβριο του 2012, ενημερωθήκαμε ότι σταματά η μίσθωση και έτσι η ομάδα μας έμεινε χωρίς βοηθητικό. Να σημειώσουμε ότι στο βοηθητικό γήπεδο της Βάρης δαπανήθηκαν περίπου 500.000 €, προκειμένου η έκταση αυτή να διαμορφωθεί σε πρότυπο αθλητικό κέντρο με γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, αποδυτήρια, ιατρείο, αίθουσα φυσιοθεραπευτή, αίθουσα υδρομασάζ, γραφεία, αποθηκευτικούς χώρους κ.λ.π., δαπάνη την οποία επωμίστηκα αποκλειστικά εγώ.

Όσον αφορά το Δημοτικό Στάδιο, ενημερωθήκαμε ότι έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για την πραγματοποίηση έργων που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την υπάρχουσα αθλητική εγκατάσταση, όπως έργα αντιστήριξης, ανακατασκευής χλοοτάπητα, αλλαγή ταρτάν κλπ.
Επανειλημμένα σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα μας και με επιστολές, αλλά και σε συναντήσεις πρότεινε να πραγματοποιηθεί η έναρξη των έργων με την λήξη των επίσημων υποχρεώσεων της, ούτως ώστε να υπάρχει ένα διάστημα περίπου τεσσάρων με πέντε μηνών, δηλαδή από Ιούνιο έως και Οκτώβριο, για την υλοποίηση των έργων, όπου και η ομάδα παράλληλα δεν θα στερηθεί την έδρα της για ολόκληρη σεζόν.
Ο προγραμματισμός όμως και ο σχεδιασμός των έργων, οδηγούν στο να στερηθεί η ομάδα μας την φυσική της έδρα, μιας και τα έργα δρομολογείται να ξεκινήσουν περίπου τον Νοέμβριο 2013.

Η πρότασή μας είναι το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν τα έργα που αφορούν τον χλοοτάπητα και εν συνεχεία σταδιακά και σε συνάρτηση με τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας μας να πραγματοποιηθούν και τα υπόλοιπα έργα.

Στην προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο, μετά και την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, η Football League θα αποτελείται από δύο ομίλους και η Καλλιθέα θα αγωνίζεται σε ένα όμιλο με 14 ομάδες, όπου θα διεξαχθούν 26 αγωνιστικές αντί 42 που είχαμε φέτος, δηλαδή μικρότερης διάρκειας πρωτάθλημα. Αυτό δίνει μια διπλή ευκαιρία.

Πρώτον είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτεί η ομάδα μας την έδρα της και να «παλέψει» για να διεκδικήσει την άνοδο στην Super League. Και δεύτερον θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα έργα σταδιακά. Χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις η ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αγάπη και την στήριξη στην ομάδα που εκπροσωπεί την πόλη μας, διαφορετικά θα είναι σαν να συναινούν στην διάλυσή της.

4. Αρκετές φορές κατά το παρελθόν είπα ότι παραιτούμαι και φεύγω.

Σε όλο αυτό το διάστημα είχα και έχω προτάσεις για να δώσω την ομάδα. Μετά, όμως από την περιπέτεια την οποία πέρασε η Καλλιθέα με τους αδερφούς Μπιτούνη δεν μπορώ να την δώσω σε ανθρώπους όταν δεν ξέρω ότι θα διασφαλίσουν το μέλλον της και δεν γνωρίζω τους σκοπούς και τις προθέσεις τους. ΜΟΝΟΣ μου όμως δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώΖητάμε νέοι άνθρωποι να πλαισιώσουν την ομάδα, να έρθουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, να μας βοηθήσουν, να μας στηρίξουν και όλοι ΜΑΖΙ να την πάμε μπροστά και να την αναδείξουμε».

Last modified onΤετάρτη, 19 Ιούνιος 2013 21:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep