Η παράδοση είναι με τα Χανιά

Τα παιχνίδια ανάμεσα στα Χανιά και τον Παναιγιάλειο στην Κρήτη έχουν συνήθως πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους. Τα παιχνίδια ανάμεσα στα Χανιά και τον Παναιγιάλειο στην Κρήτη έχουν συνήθως πρωταγωνιστές τους γηπεδούχους.

Ο Παναιγιάλειος μόλις πέρσι κατάφερε να πάρει ισοπαλία μετά από πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς με τα Χανιά για την δεύτερη κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Η περσινή ισοπαλία της ομάδας του Αιγίου στα Χανιά έδωσε τέλος σε μια από τις πιο αρνητικές παραδόσεις που είχε ο Παναιγιάλειος με πέντε ήττες σε πέντε αγώνες για την Β’ Εθνική. Σε επίπεδο Γ’ Εθνικής έχει πάλι αρνητική παράδοση, αλλά με λίγο καλύτερη συγκομιδή, αφού σε πέντε ματς μετρά τρεις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη.

Λείπουν τα πολλά ιστορικά στοιχεία των αγώνων της 7ης αγωνιστικής, όχι όμως σε σημείο να πει κάποιος ότι και… εκλείπουν, καθώς σε τρεις πόλεις (δύο στον νότιο όμιλο και μία στον βόρειο) μάς «ταξιδεύουν» με σιγουριά στο παρελθόν.

Στον Πύργο, ένα ντέρμπυ όπως αυτό της Δυτικής Πελοποννήσου δεν μας «επιτρέπει» την διεξαγωγή προγνωστικών, αφού εκτός των «σαλονιών» της Α’ Εθνικής, στις υπόλοιπες κατηγορίες ο Πανηλειακός δεν υπερέχει των Αχαιών γειτόνων του. Αντιθέτως, στα Χανιά, δύσκολα μπορούμε να ξαναβρούμε σε γενικό επίπεδο παράδοση τόσο ευνοϊκή για τον γηπεδούχο όσο αυτή των Χανίων επί του Παναιγιαλείου.

Μόλις πέρυσι οι Αιγιώτες κατόρθωσαν να αποσπάσουν την πρώτη τους ισοπαλία στην Β’ Εθνική ύστερα από 5 συνεχείς ήττες. Αν μάλιστα αθροίσετε τα συνολικά τέρματα με εκείνα των αγώνων της Γ’ Εθνικής, τότε η υπεροχή του ΑΟΧ γίνεται καταφανής. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι Κρήτες μετρούν από μία νίκη με 6-2 (!) σε Β’ και Γ’, ενώ έχει προηγηθεί και ένα 5-2 την περίοδο 1984/85 στην «νεαρή» τότε Γ’ κατηγορία.

Τέλος, στην Λαμία, σε επίπεδο Β’ Εθνικής επικρατεί ισορροπία… εκκρεμούς με τα τέρματα να είναι ισάριθμα με τους αγώνες (μόλις 6!) με τις δύο ομάδες να μοιράζονται νίκες και ισοπαλίες. Τελευταία αναμέτρηση της Λαμίας με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν το 2008 για την Γ’, όχι όμως με τον επαγγελματία αλλά με τον… ερασιτέχνη, αφού η ομάδα του Βόλου είχε συγχωνευθεί με την Κασσάνδρα, με αποτέλεσμα 3-3.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Α’ ΕΘΝΙΚΗ (3-3-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 9-5)

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (1-1-2, ΤΕΡΜΑΤΑ 3-5)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (0-1-1, ΤΕΡΜΑΤΑ 0-2)

ΧΑΝΙΑ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (5-1-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 14-5)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (3-1-1, ΤΕΡΜΑΤΑ 13-6)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (0-1-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 0-0)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (1-0-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 1-0)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (1-1-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 5-3)

ΛΑΜΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (2-2-2, ΤΕΡΜΑΤΑ 3-3)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (4-3-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 16-5)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΝΑΓ.ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

Β’ ΕΘΝΙΚΗ (0-0-1, ΤΕΡΜΑΤΑ 0-1)

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ (0-1-0, ΤΕΡΜΑΤΑ 1-1)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep