Στα 250 ματς Ρόκας και Τόλιος

Ο Θανάσης Τόλιος και Στάθης Ρόκας συμπλήρωσαν 250 ματς. Ο Θανάσης Τόλιος και Στάθης Ρόκας συμπλήρωσαν 250 ματς.

250 φορές «γνέθει» η… Ρόκα του Τόλιου πλέον μετά τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής, αφού οι δύο ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν τα 250 ματς στις επαγγελματικές κατηγορίες ο πρώτος και μόνο στην Football League o δεύτερος.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Δυόμισι και πλέον χρόνια χρειάστηκε για να ξαναχαρεί σε επίπεδο Β’ Εθνικής ο Αγροτικός Αστέρας, μετά το 2-1 μέσα στην Λάρισα επί του Τυρνάβου. Τελευταία νικηφόρα «απόδραση» των Θεσσαλονικέων ήταν από την Άμφισσα στις 25/4/2012, όταν επικρατούσαν με 1-0 του Φωκικού.

160 αγώνες πρωταθλήματος (όλους με τον Φωκικό) συμπλήρωσε ο Νεκτάριος Σκαρίμπας, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στην ήττα των στερεοελλαδιτών από την Ζάκυνθο.
170 οι νίκες του Απόλλωνα Σμύρνης στην Β’ μετά το 2-0 επί των Τραχώνων.
20 οι νίκες του Αιγινιακού (συμπεριλαμβανομένων και των περυσινών πλέυ-οφφ) και 60 συνολικά τα υπέρ της μακεδονικής ομάδας τέρματα σε 45 αγώνες.
310 οι νίκες της Αναγέννησης Καρδίτσας μετά το 1-0 επί του Εθνικού Σερρών, την ίδια ώρα όπου οι φιλοξενούμενοι δέχονταν το 60ό τους τέρμα στην κατηγορία.
«Χαράς ευαγγέλια» για την Ερμιονίδα η νίκη της επί της Επισκοπής στο Κρανίδι, όχι μόνο γιατί ήταν ιστορικής σημασίας για την νεοφώτιστη ομάδα, αλλά και για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη ομάδας από τον νομό της στην Β’ Εθνική ύστερα από 16,5 και πλέον χρόνια (τελευταίο… αργολικό «τρίποντο» το εντός έδρας 1-0 του Παναργειακού επί της Νίκης Βόλου στις 22/3/1998)!

Πριν από… 37 περιόδους (από το 1977/78) χρονολογείται το τελευταίο τέρμα της Λάρισας σε βολιώτικο έδαφος για την Β’ Εθνική, όταν οι «βυσσινί» έπαιρναν 1-1 από τον Ολυμπιακό. Ήδη οι «ερυρθόλευκοι» της Μαγνησίας συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες με αντίπαλο την ΑΕΛ και τέσσερις συνεχόμενους χωρίς να έχουν δεχθεί τέρμα από τους Λαρισαίους σε όλες τις διοργανώσεις.

Το πρώτο τους τέρμα στην κατηγορία πέτυχαν οι Όλιβερ Πέεβ (Αγροτικός Αστήρ), Εμρά Τσεμπεσί (Φωστήρ), Θανάσης Πατινιώτης (Παναχαϊκή), Νίκος Τζημογιάννης (Παναιγιάλειος) και Ούγκο Μασάδο (Καλλιθέα). Κάπως σαν… πρωτάρης πρέπει να αισθάνθηκε και ο Μίλιτς του Αγροτικού, αφού βρήκε δίχτυα ύστερα από 8 μήνες (πέτυχε το ένα από τα δύο τέρματα του Βατανιακού στην νίκη του επί της Αναγέννησης Γιανντσών με 2-1 στις 9/3/2014).

Τις εκατό συμμετοχές στην Β’ «έπιασε» ο μέσος της Καλλιθέας, Γιώργος Κατσικογιάννης και σχετικά γρήγορα θα προσθέταμε, αφού η πρώτη του ήταν στις 7/2/2010, όταν με την φανέλλα του ΟΦΗ πανηγύριζε το 3-0 επί της Καλαμάτας στο «Θ.Βαρδινογιάννης».

250 τα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τον Στάθη Ρόκα του Ολυμπιακού Βόλου, στην παρθενική του συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα. Το πρώτο του χρονολογείται μια δωδεακετία περίπου πίσω, όταν ο 30χρονος μέσος από την Μαγούλα Αττικής έπαιρνε 14 λεπτά συμμετοχής στο τέλος του αγώνα Ατρόμητος-Καλαμάτα 1-1 στις 13/4/2003, αγωνιζόμενος με τα χρώματα των γηπεδούχων. Στον Ολυμπιακό Βόλου έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν, ενώ από μια φορά αγωνίστηκε και στους Ιωνικό, Βύζαντα, Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Φέτος είναι η 5η του χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
250 αγώνες (αλλά μονάχα στην Β’) συμπλήρωσε και ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού, Θανάσης Τόλιος, για τον οποίο έχουμε αναφερθεί και σε παλαιότερες στήλες. Η πρώτη του συμμετοχή καταγράφεται στις 14/9/1997 στο Εδεσσαϊκός-Πανσερραϊκός 3-1 και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση των πολυσυμμετεχόντων στην κατηγορία. Πρώτος είναι ο Πουρτουλίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και δεύτερος ο Σωκράτης Μπουντούρης του ΑΣΑ.
Μόνο δύο παίκτες, οι Παρασκευάς Παλιάτσιος του Πιερικού και ο Γιώργος Κιοσσές της Ερμιονίδας πρωτοεμφανίστηκαν στην Β’ Εθνική.

Last modified onΤρίτη, 11 Νοέμβριος 2014 17:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep