Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Κύπελλο «Β' Εθνικής» από το 1974

Το πρωτοσέλιδων της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα" μετά την έναρξη της σεζόν 1974-75, όπου ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι αναμετρήσεις νοκ άουτ ανάμεσα στις ομάδες της Β' Εθνικής. Το πρωτοσέλιδων της εφημερίδας "Αθλητικά Νέα" μετά την έναρξη της σεζόν 1974-75, όπου ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι αναμετρήσεις νοκ άουτ ανάμεσα στις ομάδες της Β' Εθνικής.

Το μακρινό 1974 έκαναν την εμφάνιση τους για πρώτη φορά τα νοκ άουτ ματς κυπέλλου ανάμεσα στις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας για τον Α’ γύρο της διοργάνωσης.

Για όγδοη σεζόν το πρώτο πιάτο του κυπέλλου Ελλάδος περιλαμβάνει αναμετρήσεις ανάμεσα στις ομάδες της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Αυτή η διαδικασία έκανε επίσημα την εμφάνιση της τη σεζόν 1974-75. Τον Σεπτέμβριο του 1974 ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του κυπέλλου που στον Α’ γύρο της διοργάνωσης δεν συμμετείχαν ομάδες της Α’ Εθνικής. Η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να «ξεκαθαρίσει» το τοπίο ανάμεσα στις 60 ομάδες των τριών ομίλων της Β’ Εθνικής και όσες πάρουν την πρόκριση να συνεχίσουν στην δεύτερη φάση του κυπέλλου για να αντιμετωπίσουν τους «μεγάλους».

Αυτή η απόφαση είχε επιβεβαιώσει τις «δοκιμές» της ομοσπονδίας για το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδος που είχαν γίνει τις δύο προηγούμενες σεζόν. Η ΕΠΟ έψαχνε τον τρόπο να μειώσει τις αγωνιστικές ημερομηνίες για τις ομάδες της Α’ Εθνικής και παράλληλα να μην υποχρεώσει σε παραπάνω ταξίδια τους συλλόγους της Β’ Εθνικής. Για αυτό το λόγο οι ομάδες των τριών ομίλων της Β’ Εθνικής χωρίστηκαν σε ζευγάρια μεταξύ τους και οι ομάδες του Βορείου ομίλου έπαιξαν μεταξύ τους, όπως και εκείνες του Κεντρικού και του Νοτίου ομίλου.

Αυτό το σύστημα είχε δοκιμαστεί στις δύο προηγούμενες σεζόν σε πειραματική μορφή, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται στου γύρους του κυπέλλου Ελλάδος. Στις διοργανώσεις της ΕΠΟ έχει περάσει σαν προκριματικός γύρος πριν από την είσοδο στον Α’ Γύρο, όπου συμμετείχαν και οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Η σεζόν 1974-75 ήταν η πρώτη που οι ομάδες της Α’ Εθνικής μπήκαν από την τρίτη φάση της διοργάνωσης, αφού στους δύο πρώτους υπήρξε «ξεκαθάρισμα» των 60 ομάδων της Β’ Εθνικής.

Last modified onΤετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 00:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep