«Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν»

«Ασπίδα» στους παίκτες της Σπάρτης ύψωσε ο Μάρκος Στεφανίδης.

[googlead][/googlead]

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η νίκη της Σπάρτης με 2-0 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας και αυτό γιατί οι δηλώσεις του Μάρκου Στεφανίδη κινήθηκαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του. Ο τεχνικός των Λακώνων έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, διότι στηρίζουν την ομάδα παρά τα όσα βιωνουν. Σε ό, τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, υποστήριξε πως οι Λάκωνες ήταν πιστοί στο πλάνο.

Αναλυτικά ο Μάρκος Στεφανίδης δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση. Το είχα πει και πριν 17-20 ημέρες και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε, πως αυτό που μας απασχολεί είναι το αποτέλεσμα, οι τρεις βαθμοί.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που ήμουν εδώ με την ομάδα στα επίσημα δεν καταφέραμε να καρπωθούμε κάτι περισσότερο που ίσως δικαιούμασταν. Βρεθήκαμε από τα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ και αυτό είναι λίγο δύσκολο και για όποιον έχει παίξει και ποδόσφαιρο, να το διαχειριστούν οι ποδοσφαιριστές. Αλλά παρόλα αυτά το παλέψαμε και στις Σέρρες και αν μας έδινε και το πέναλτι ο διαιτητής να ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα πάνω.

Κάνω αυτή την αναφορά γιατί δεν είχα μιλήσει πολύ την προηγούμενη βδομάδα. Σήμερα τα παιδιά μπήκαν όπως πρέπει να μπαίνει η ομάδα κάθε φορά. Συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα και τον τρόπο που αγωνίστηκαν. Ήταν πιστοί στο πλάνο. Όπως είχαν δουλέψει όλη την εβδομάδα. Προσπάθησα να τους εμφυσήσω κάτι, το οποίο δεν είχαν παίξει καμία άλλη φορά, έναν άλλον σχηματισμό. Ήξερα μέσα μου ότι τον φοβόντουσαν. Ήταν επιθετικός. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, το τόλμησαν, αλλάξαμε μία και δύο φορές τον σχηματισμό μας, γιατί ο αντίπαλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Πήραμε κάποια πράγματα, εκτός από τους τρεις βαθμούς. Το βλέπω και προπονητικά.

Παρουσιάσαμε μία πολύ συμπαγή ομάδα με όρεξη, ο κάθε ποδοσφαιριστής έβγαλε το ταλέντο του. Μπορούσε το σκορ να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, είδα δύο καταπληκτικές αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιες επεμβάσεις. Αν ήταν σε παιχνίδι Super League, θα την έδειχνε το youtube.

Βγάλαμε transition, πολύ μεγαλύτερο. Είμαστε ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα και θέλω να ευχηθώ στην αντίπαλη ομάδα καλή πορεία. Είναι λίγο οξύμωρο και εμείς και δυο τρεις ομάδες σκοπός είναι να σωθούμε. Στα αθλητικά πλαίσια εύχομαι ό,τι καλύτερο. Και να προσπαθήσουμε να έχει συνέχεια και να μην είναι μία αναλαμπή.

Να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στήριξε και πραγματικά υπήρχε ένας παλμός και βοήθησε πολύ τους ποδοσφαιριστές. Και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα παιδιά ακούνε πολλά πράγματα. Είναι επηρεασμένα και στενοχωρημένα, ο κόσμος δεν ξέρει τι περνάμε σε κάθε προπόνηση, έρχεται και βλέπει μία παράσταση κάθε Κυριακή. Οι παίκτες, όμως ματώνουν κάθε εβδομάδα, ακούνε και διάφορα πράγματα και ο καθένας τα ερμηνεύει διαφορετικά. Θα πρέπει να στηρίξουν και να σταματήσει αυτό και να δούμε το ποδόσφαιρο ως ποδόσφαιρο. Φεύγουν από έναν τόπο και έρχονται σε έναν ξένο τόπο για να προσφέρουν. Δεν γίνεται αυτό να βγαίνει κάθε φορά, προσπαθούν κάθε φορά και αξίζουν το σεβασμό όλων.

Και επειδή αυτή την εβδομάδα υπήρξε ένα μεταίχμιο σε ό,τι αφορά στην πορεία της θα ευχαριστήσω για τρίτη φορά τα παιδιά , γιατί στηρίζουν την ομάδα. Έστω και σε αυτή τη δύσκολη καμπή με τα οικονομικά προβλήματα που γνωρίζετε όλοι, και θα τους δώσω και πάλι συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντέδρασαν για κάποια πράγματα και τους έθεσα επί τάπητος. Πήραν μία απόφαση και την υποστήριξαν και μπήκαν όλοι σήμερα και έκαναν αυτό που τους είπα. Οι 18-20 που θα μείνουν στην ομάδα να μπαίνουν μία γροθιά όλοι και να παίρνουν τους βαθμούς. Ελπίζω να έχουμε συνέχεια και σε όλα τα παιχνίδια με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοιο πάθος».

Για τα όσα είπε ο Ζουλιώτης, σχολίασε:

«Μιλά η ψυχή του ποδοσφαιριστή, αυτή το αισθάνθηκε, που είναι ταλαιπωρημένη, ποδόσφαιρο ελληνικό ώρα μηδέν. Και σαν εμάς, υπάρχουν και άλλες ομάδες. Χωρίς ούτε να το πω ποδοσφαιρικά και να… γλύφω τον εργοδότη μου, να βγουν κάποιοι άνθρωποι να βοηθήσουν. Στον κύριο Νικόλαρο έχει πέσει τεράστιο βάρος, δεν θα κάνω τον συνήγορό του. Να βγουν κάποιοι που θέλουν, να στηρίξουν την ομάδα και να τη βοηθήσουν. Έχουμε και ένα παιχνίδι εκτός. Το λέω ευθέως. Κάποιο παιδί, γεννούσε η γυναίκα του, δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, δεν μπορούσε να είναι μαζί μας. Τι να κάνει; 

Υπάρχουν προβλήματα που μπορεί να έχει ο καθένας που δεν τα εξωτερικεύει. Να τελειώσει η χρονιά, να είναι η ομάδα στη Football League και η νέα χρονιά να ξεκινήσει με άλλες δομές και άλλες βάσεις. Γιατί θεωρώ ότι η Football League, έτσι όπως πάει φέτος, δεν ξέρω αν θα υπάρχει καν».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΚυριακή, 15 Απρίλιος 2018 23:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep