Μισό, μισό το 2018

Στα δύο άκρα ζει ο Πλατανιάς μέσα στο 2018 με πολλές διακυμάνσεις και μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και για την ύπαρξη του και την φυσική του συνέχεια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Στα δύο άκρα ζει ο Πλατανιάς μέσα στο 2018 με πολλές διακυμάνσεις και μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και για την ύπαρξη του και την φυσική του συνέχεια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ο Πλατανιάς ζει μέσα στην ίδια χρονιά την απόλυτη αντίθεση και γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα για τις ομάδες που υποβιβάζονται τα τελευταία χρόνια.   

Τις δικές του ιδιαίτερες αντιθέσεις βίωσε μέσα στο 2018 η ομάδα του Πλατανιά, αφού στο πρώτο μισό έκανε την χειρότερη χρονιά της σύγχρονης επαγγελματικής ιστορίας του και με άκρως απογοητευτική πορεία που τον έφερε ουσιαστικά από πολύ νωρίς σε τροχιά μη αναστρέψιμου υποβιβασμού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένιωθε το φάσμα της αποτυχίας. Άλλωστε, είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία και την ανάδειξή του με την μορφή του «ασανσέρ» και κατάφερε να μείνει μόνο μια χρονιά στην Football League. Μοιάζει «εξωπραγματικό» το ότι αυτή είναι μόλις η δεύτερη του σεζόν στην κατηγορία, ενώ έχει περισσότερες παρουσίες στην Super League.

Ο τρόπος με τον οποίο υποβιβάστηκε ο Πλατανιάς και η «λευκή πετσέτα» που πέταξε ήταν χαρακτηριστικό δείγμα της ελεύθερης πτώσης που έχουν βιώσει οι ομάδες που ανέβηκαν με γρήγορα βήματα. Κατάφερε, όμως, με σωστή τακτική, καλές κινήσεις και αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες να εκμεταλλευτεί το περίεργο φετινό πρωτάθλημα της Football League και να βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας με ελπίδες να αποτελέσει το αουτσάιντερ για την άνοδο στην Super League. 

Ακόμη και το ότι έχει καταφέρει να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα που είχαν ομάδες, όπως η Καλλονή για παράδειγμα, είναι επιτυχία και μπορεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια αν μπορέσει να λύσει και τα θέματα με τις προσφυγές από το παρελθόν που μπορεί να φέρουν την ομάδα των Χανίων ακόμη και στο φάσμα της αποβολής από το πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα, πάντως, έχει φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις και δείχνει να μην φεύγει από αυτή την γραμμή, ακόμη και αν φτάνει στα όρια με την ενεργοποίηση και την τελευταία υπόθεση με τον Ουντόζι να έχει φτάσει στις τρεις ημέρες από την προθεσμία για το δικαίωμα αίτησης για την αφαίρεση βαθμών από τον ποδοσφαιριστή. 

Μεγαλύτερη σημασία σε αυτή την προσπάθεια, όπως τόνισε και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Τάτσης, είναι πως παίρνουν ρόλο στην ομάδα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες και τις ομάδες Νέων του Πλατανιά που ίσως σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν χαθεί ανάμεσα στον δανεισμό και τις μικρότερες κατηγορίες για να «ψηθούν». Μένει λοιπόν να φανεί πού θα οδηγήσει αυτή η περιπέτεια του Πλατανιά μέσα στο 2019 και πού θα τον βρει το τέλος της φετινής σεζόν ώστε να μετρήσει τότε τα ουσιαστικά του κέρδη.

Last modified onΔευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2018 16:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep