«Αντίθετοι με τις ακραίες απόψεις»

Ο Ηλίας Κυριακίδης μίλησε για την Παναχαϊκή και για το ματς που ακολουθεί με τον Άρη.

[googlead][/googlead]

Για την εφετινή ομάδα της Παναχαϊκής που απαρτίζεται μόνο από Έλληνες, για το προσεχές παιχνίδι με τον Άρη και για τον ξεσηκωμό που υπάρχει για το ματς αυτό τοποθετήθηκε στον ARENA FM 89.4 ο Ηλίας Κυριακίδης. Ο συνεργάτης του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στη τεχνική ηγεσία των Αχαιών υποστήριξε ότι στην ομάδα τους «δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο».

Για το ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών για να ασχοληθεί με την προπονητική:
“Ήταν απόλυτα συνειδητή η απόφαση μου. Υπήρχε η άποψη όταν ξεκινούσε η προσπάθεια στην Παναχαΐκή, ότι εκτός από τους παίκτες θα …χτιστούν και οι προπονητές. Αυτό έγινε και με τον κ. Οφρυδόπουλο. Για να σου δοθεί, φυσικά εμπιστοσύνη, θα πρέπει να την προσφέρεις παράλληλα. Είχε τονιστεί στους παίκτες από την περσινή χρονιά, ότι θα τους δοθεί χρόνος και χώρος να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους στην Football League. Στηρίχθηκαν οι παίκτες που ανέβασαν την ομάδα αγωνιστικά. Μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι έχει επιστρέψει κοντά μας ο κόσμος μετά από πολλά χρόνια”.

Για το ότι η Παναχαΐκή δεν έχει ούτε ένα ξένο παίκτη:
“Είμαστε σε αντίθεση με όλες τις ακραίες απόψεις. Ότι μια ομάδα πρέπει να έχει μόνο έμπειρους παίκτες, ότι πρέπει να έχει μόνο Έλληνες ή ότι θα πρέπει να έχει ποδοσφαιριστές που να γνωρίζουν καλά την Football League. Για εμάς δεν υπάρχει μόνο το άσπρο και το μαύρο. Θέλαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη σε παιδιά που προέρχονται από την Πάτρα και είναι νεαρής ηλικίας. Αν στο μέλλον δούμε ότι υπάρχουν ξένοι, που θα είναι πολύ καλύτεροι και θα κάνουν την διαφορά, θα το εξετάσουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει μια βάση και περιμένουμε να δούμε αν θα λειτουργήσει το πλάνο μας”.

Για το παιχνίδι με τον Άρη:
“Ακόμα και στην παρουσίαση που θα γίνει πριν το παιχνίδι , θα δώσουμε στους παίκτες του Άρη τον ίδιο χρόνο με τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό για να μην αγχωθεί κανείς από τους παίκτες μας. Ο Άρης έχει τον απόλυτο σεβασμό μας. Έχει κάνει ένα καταπληκτικό σερί, είναι πρώτος στην βαθμολογία, διαθέτει πολύ καλές μονάδες και γίνεται καλή δουλειά από το προπονητικό τιμ. Εμείς πρέπει να είμαστε πιστοί στο δικό μας πλάνο, ότι κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και δίνει τρεις βαθμούς, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο”.

Για τον ξεσηκωμό που υπάρχει στην Πάτρα:
“Εμείς και οι παίκτες προσεγγίζουμε το παιχνίδι με χαμηλούς τόνους. Είναι υπέροχος ο ξεσηκωμός που γίνεται, γιατί εμάς ως πρωταγωνιστές άμεσους και εσάς τους δημοσιογράφους ως έμμεσους, μας βαραίνει μια μεγάλη ευθύνη. Δεν θα γίνει πρωτάθλημα στη Superleague και όλο το ενδιαφέρον θα είναι σε αυτό το παιχνίδι. Θα είναι υπέροχο να είναι γεμάτο το γήπεδο και οι παίκτες του Άρη και της Παναχαϊκής να έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Να δείξουμε όλοι ότι αγαπάμε αυτήν την ευθύνη”.

Για το ότι δεν λέγεται δημόσια από επίσημα χείλη ότι στόχος είναι η άνοδος:
“Γενικά δεν μιλάμε πολύ. Μόνο στις συνεντεύξεις Τύπου. Κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Αν το κάνουμε αυτό, τότε θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Στην αρχή της χρονιάς ο κ. Κατσουράνης είχε πει ότι στόχος μας είναι να αποκτήσουμε νέα νοοτροπία”.

Για την άποψη του για τον Αρη:
“Ο Άρης έχει μέταλλο πρωταθλητή. Μπορεί το παιχνίδι να μην πηγαίνει όπως το έχουν προγραμματίσει, αλλά θα κερδίσει. Μπορεί να χάνει βαθμούς από ομάδα που δεν το περιμένεις, αλλά καταφέρνει και το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και κερδίζει την επόμενη αγωνιστική. Αυτό δείχνει ομάδα με προσωπικότητα. Έχει καλούς παίκτες και προπονητικό τημ. Γι αυτό είναι πρώτος στη βαθμολογία”.

Last modified onΠαρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 17:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep