«Η πόλη ξυπνάει από τον λήθαργο»

Το συγκινητικό κείμενο ενός αγνού φίλου της Παναχαϊκής που κοινοποίησε η ΠΑΕ στο Facebook.

[googlead][/googlead]

Την κατάθεση ψυχής ενός αγνού φίλου της Παναχαϊκής κοινοποίησε μέσω Facebook η ΠΑΕ.

«Ένα εξαιρετικό κείμενο από έναν αγνό Παναχαϊκιώτη… Ο Γιάννης Ζαπάντης εδώ και πολλά χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα. Η αγάπη για την λατρεμένη ομάδα των παιδικών του χρόνων, δεν ξεθώριασε ποτέ… Ούτε στα «πέτρινα» χρόνια… Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια κατάθεση ψυχής για την ομάδα της καρδιάς του (μας)… Επιλέξαμε να το δημοσιεύσουμε γιατί μέσα σε τόσες λίγες λέξεις (σκέψεις), λέει τόσα πολλά!» έγραψε η ΠΑΕ προλογίζοντας το ακόλουθο κείμενο που συντάχθηκε, μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ (10/12).

«Τα ξημερώματα της Κυριακής συνέβη κάτι που "ξύπνησε" την πόλη από το λήθαργο ετών. Κάτι που κράτησε την πόλη ξάγρυπνη, με ένα αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας πως υπάρχουν μικρές χαρές που σπάζουν τη μονοτονία και διασκεδάζουν τις εντυπώσεις από τη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε.

Μία ολόκληρη πόλη εκδήλωσε τη χαρά της και μαζί της οι απανταχού φίλοι της Παναχαϊκής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Γιατί η αγαπημένη μας ομάδα επέστρεψε στο προσκήνιο. Γιατί οι κόποι και οι καρποί μίας οργανωμένης προσπάθειας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

Και δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες οπαδοί που υποδέχθηκαν την ομάδα κατά την είσοδο της στην πόλη και την άφιξη της στο γήπεδο το βράδυ της επιστροφής. Το σημαντικότερο είναι ότι η Παναχαϊκή επέστρεψε στο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Στα στόματα των Πατρινών, στις καθημερινές συζητήσεις τους ως μέρος της επικαιρότητας, ως αναγκαίο θέμα σχολιασμού για το οποίο πρέπει να έχουν άποψη.

Μαζί τους έστρεψαν το ενδιαφέρον τους και τα Πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης που αναζητούν τη συνταγή της επιτυχίας και ακτινογραφούν τα αποδυτήρια, τις προσωπικότητες των παικτών και των πρωταγωνιστών, τη Σκεπαστή μέχρι και τις τσέπες των επιχειρηματιών της Συμμαχίας για να διαγνώσουν τη διαφορετικότητα και εναλλακτικότητα του συγκεκριμένου αθλητικού εγχειρήματος.

Το συγκινητικότερο όλων όμως είναι, πως επέστρεψε η πληγωμένη υπερηφάνεια στους οπαδούς και φίλους της ομάδας που έμειναν κοντά της στα δύσκολα. Στα πολύ δύσκολα μάλιστα. (Μεταξύ αυτών και ο γιός μου, όντας σε σχολείο της Αθήνας ήταν υποχρεωμένος να δέχεται τα πειράγματα για την ανυποληψία που η ομάδα του είχε περιέλθει από τα κακώς κείμενα του πρόσφατου αλλά και του παλαιότερου παρελθόντος). Η Πανάχα συνεπώς επέστρεψε και μαζί της επέστρεψε η αγάπη των Πατρινών και όχι μόνο οπαδών της γι' αυτήν.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της ευθύνης του εγχειρήματος από την Παναχαϊκή Συμμαχία, το ζητούμενο ήταν να ξυπνήσει η αγάπη και το ενδιαφέρον των φίλων της ομάδας από το λήθαργο ετών. Να επιστρέψει η Πάτρα στην ομάδα της αλλά και να κερδίσει το ενδιαφέρον και την εκτίμηση νέων φιλάθλων ανά την Ελλάδα. Όπως γινόταν παλιά και η Παναχαϊκή ενέτασσε φίλους από όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την Κυριακή τα ξημερώματα διαπιστώθηκε με τον πιο τρανό τρόπο πως ο βραχυπρόθεσμος αυτός στόχος επιτεύχθηκε. Ο στόχος αυτός που στην αρχή της νέας πορείας έμοιαζε με κακοτράχαλο δύσβατο βουνό ξαφνικά εμφανίζεται πλέον ως εύφορος κάμπος έτοιμος να ανταμείψει τον καλλιεργητή του.

Πολλοί από τους παίκτες μας ενδεχομένως ξαφνιάστηκαν από τις εικόνες που αντίκρισαν μπαίνοντας στην πόλη κατά την επιστροφή τους από την Κρήτη. Ενδεχομένως θα εκπλαγούν όταν θα ενημερωθούν πως μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι θα χουν φύγει τα περισσότερα - αν όχι εξαντληθεί - μαγικά χαρτάκια του αγώνα της Κυριακής.

Καταστάσεις που δεν έχουν συμβεί μέχρι σήμερα στην καριέρα των περισσοτέρων παικτών. Θέλει συνεπώς τεράστια προσοχή, αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία η διαχείριση της επόμενης μέρας. Των επόμενων βημάτων. Από την πλευρά της ομάδας που θα πρέπει να επιδείξει νηφαλιότητα στη διαχείριση της έκρηξης ενθουσιασμού, απομακρύνοντας το άγχος που δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις λαϊκής φρενίτιδας. Αλλά και από την πλευρά του κόσμου που είναι μαθημένος να ενθουσιάζεται αλλά και να απογοητεύεται εύκολα.

Ασπίδα αισιοδοξίας για την ψύχραιμη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και την αποφυγή χαστουκιών που θα μπορούσαν να προέλθουν από την κακή διαχείριση επιτυχημένων αποτελεσμάτων, αποτελεί η παρουσία του Κατσουράνη, η μέχρι σήμερα πορεία του Οφρυδόπουλου αλλά και η σοβαρή και επαγγελματική συμπεριφορά των υπολοίπων αθλητικών και διοικητικών στελεχών της ομάδας.

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Και δεν εννοώ τη κατάκτηση της ανόδου στη Super League. Η πορεία προς το όνειρο έχει ήδη ξεκινήσει. Εμείς οι ρομαντικοί, οι παλιοσειρές που μεγαλώσαμε με τον Δαβουρλή και τους άλλους παιχταράδες έχουμε κάθε λόγο να σκεφτόμαστε κούπες και ταξίδια στην Ευρώπη με την αγαπημένη μας ομάδα....(to be continued)».

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep