«Τυχερός στην Παναχαϊκή»

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μίλησε για τις ιδανικές συνθήκες δουλειάς στην ομάδα της Πάτρας και τους στόχους της.

[googlead][/googlead]

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος για την μέχρι τώρα συνεργασία του με την ομάδα της Παναχαϊκής. Ο τεχνικός των «Αχαιών» φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3» και έκανε ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στον σύλλογο, αλλά μίλησε και για την φετινή σεζόν. Στα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του ο προπονητής της Παναχαϊκής αναφέρθηκε:

Στις συνθήκες εργασίας στον σύλλογο:
«Είμαι τυχερός γιατί δουλεύω σε μία μεγάλη ομάδα, για την ακρίβεια δουλεύουμε σε ένα υγιές περιβάλλον, γιατί έχω και συνεργάτες. Υπάρχει σταθερή διοίκηση, ένας άνθρωπος που οργάνωσε την ομάδα. Είμαι τυχερός με αυτούς που συνεργάζομαι, διοίκηση, προσωπικό. Όλοι συμβάλουν τα μέγιστα».

Στην πρώτη επαφή με τον Κώστα Κατσουράνη και στην περσινή σεζόν:
«Με τον Κώστα (σ.σ. Κατσουράνης) δεν γνωριζόμασταν προσωπικά, τον γνώριζα ως παίκτη για αυτά που πέτυχε. Κάποια στιγμή μου έγινε ένα τηλέφωνο αν ενδιαφέρομαι να δουλέψω στην Παναχαϊκή και φυσικά απάντησα θετικά. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα. Φόβος και άγχος πέρσι δεν υπήρχε, επειδή μπήκα στο χώρο μου και ένιωθα καλά. Αυτό πρέπει να το περάσεις και στους παίκτες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αντιμετωπίζουμε το γεγονός και όχι τις υποθέσεις. Θα χαρούμε τη νίκη, θα αντιμετωπίζουμε την ήττα σαν μία καλή ευκαιρία για να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Στην καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League:
«Η Β’ Εθνική λειτουργεί κάπως έτσι εδώ και χρόνια. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Πολλές ομάδες έπεσαν εκτός προγραμματισμού. Αν υπάρχει κάτι το οποίο είναι συνηθισμένο, ζεις με αυτό. Και η αλήθεια είναι ότι ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Κάναμε την «πυθία» τόσο καιρό για να μάθουμε την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Χάθηκε χρόνος, αλλά προσπαθήσαμε να το μετατρέψουμε ως πλεονέκτημα να διορθώσουμε πράγματα και τυχόν αγωνιστικές ατέλειες. Κοιτάμε το θετικό και αφήνουμε το αρνητικό. Ας ελπίσουμε να σταματήσει αυτό κάποια στιγμή και να αρχίζει το πρωτάθλημα κανονικά στην ώρα του».

Στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας του:
«Ταυτότητα σημαίνει να έχουμε κάποιες αρχές μέσα στο παιχνίδι μας. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες εκτός γηπέδου και μετά μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έχει κανόνες και αρχές. Πρέπει να αλλάξουμε ως άνθρωποι πρώτα και μετά αυτό να περάσει και εντός γηπέδου. Ταυτότητα σημαίνει πως να ξεκινάει το παιχνίδι της ομάδας, η ανάπτυξη της, λύσεις για τους παίκτες μέσα στο γήπεδο, να υπάρχει κατεύθυνση, πώς θα πρεσάρεις κλπ… Όλοι οι παίκτες μας θα έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι. Αυτό μας ενδιαφέρει. Η αμυντική λειτουργία σημαίνει κάνω άμυνα για να σκοράρω, να κλέψω την μπάλα και να σκοράρω. Θέλουμε λύσεις από όλους τους παίκτες μας. Φαίνεται πολλές φορές σαν ρίσκο στον κόσμο να παίζεται η μπάλα από τον γκολκίπερ. Θέλουμε μεγάλες μπαλιές από το τέρμα ή ορθολογική ανάπτυξη από την άμυνα προς την επίθεση;»

[googlead][/googlead]

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep