«Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»

Οι Μπακαλάρος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης μίλησαν για το χτίσιμο της Παναχαϊκής με... ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Τα θεμέλια για την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, εκεί όπου αν φτάσει, θα μείνει για πάντα βάζει η Παναχαϊκή όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (30/08). Ο πρόεδρος, Κώστας Μπακαλάρος, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Αποστολόπουλος και ο τεχνικός διευθυντής, Κώστας Κατσουράνης αναφέρθηκαν στο πλάνο τους, τους στόχους και το χτίσιμο των «κοκκινόμαυρων».

Ενδεικτική του σκεπτικού των ανθρώπων της ΠΑΕ η δήλωση Κατσουράνη ότι: «Θα φτιάξουμε γερές βάσεις με την νοοτροπία και την ταυτότητα που θέλουμε και θα πάρουμε αργά ή γρήγορα αυτό που μας αξίζει. Όταν έρθει η άνοδος να είστε σίγουροι, ότι θα μείνουμε για πάντα στην μεγάλη κατηγορία». Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν, όπως τα μετέφερε η ιστοσελίδα «sportfmpatras.gr:

Γιώργος Αποστολόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος):

«Στόχος μας είναι η οργάνωση και η δημιουργία μίας υγιούς Π.Α.Ε. που θα βασίζεται πάνω σε ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές προδιαγραφές και θα λειτουργεί βάσει του οράματος των Συμμάχων. Θα δουλέψουμε πολύ για να πλησιάσουμε την λειτουργία ευρωπαϊκών ομάδων. Θέλουμε στήριξη από όλους, ΜΜΕ, φιλάθλους, κυρίως στις δυσκολίες για να πετύχουμε το σκοπό μας».

Κώστας Μπακαλάρος (Πρόεδρος ΠΑΕ Παναχαϊκή):

«Ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα. Όλοι ξέρουμε ότι την περσινή χρονιά δημιουργήθηκε ένα νέο δεδομένο με ανθρώπους της πόλης μας που αποφάσισαν να πάρουν τα ηνία της Παναχαϊκής. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο αγαπώντας την πόλη και την ομάδα. Όλοι αυτοί ζουν και δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, αλλά αγκάλιασαν την προσπάθεια και άνθρωποι εκτός Πάτρας. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς, γιατί φαίνεται ότι οι προσπάθειές μας έχουν προοπτικές. Τους θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Η Παναχαϊκή είναι η σημαία της πόλης. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Χρειαζόμαστε όλο τον κόσμο στο πλευρό μας.

Αφήσαμε το «εγώ» και κοιτάμε το εμείς και λειτουργούμε για λογαριασμό της Παναχαϊκής και της πόλης. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε από αρκετούς ανθρώπους. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάμε μπροστά, θέλουμε να λειτουργήσουμε με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οι στόχοι μας σιγά-σιγά θα μεγαλώνουν. Δεν θέλουμε από την μία στιγμή στην άλλη να πετύχουμε τα πάντα. Η Παναχαϊκή είναι η πόλη. Μπορεί να πάει μπροστά αρκεί να έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Θέλουμε να κάνουμε την Παναχαϊκή ξανά μεγάλη. Όλη η Πάτρα μαζί μπορεί να το κάνει αυτό.

Όσον αφορά τα διαρκείας έχουμε εισιτήρια για όλα τα βαλάντια. Θέλουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Παιδιά, γυναίκες, άνδρες. Έχουμε την τύχη να έχουμε δίπλα μας τον πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Κατσουράνη. Έχω εκπλαγεί πραγματικά από το όραμα που έχει και τον τρόπο που λειτουργεί. Ο Κώστας έχει καλούς συνεργάτες και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι ευκαιρία όλοι μας να χαρούμε μία μεγάλη Παναχαϊκή».

Κώστας Κατσουράνης (Τεχνικός Διευθυντής):

«Ευχαριστώ όλους όσοι είστε εδώ σήμερα. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σαν ΠΑΕ και θέλουμε την στήριξη όλης της πόλης. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Έχουμε μία καλή συνεργασία με τους διοικούντες. Ξεκινάμε κάτι καινούργιο και ότι θα πούμε σηματοδοτεί κάτι νέο. Η Παναχαϊκή είναι στο -10 βάσει των όσων θέλουμε να πετύχουμε. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και αρκετά από αυτά που πρέπει να γίνουν είναι εκτός γηπέδου. Ο κόσμος δεν έχει γνώση για πολλά, γιατί δεν είναι το αντικείμενό του και για αυτό λέει αρκετές φορές πράγματα που δεν στέκουν.

Θέλουμε καλούς ανθρώπους μέσα στην ομάδα όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, που να συνεργάζονται μεταξύ τους, δεν είναι εύκολο, αλλά αν αφήσουμε έξω το «εγώ» μας μπορούμε να το πετύχουμε. Η Ελλάδα δεν έχει φτάσει σε σημείο τέτοιο. Σαν μία παρέα προχωράμε όλοι για να κάνουμε κάτι καλό και να αφήσουμε πίσω στην πόλη μία μεγάλη Παναχαϊκή. Από την μία μέρα στην άλλη, δεν γίνεται αυτό. Εμείς δεν ήρθαμε να εξαφανίσουμε την ομάδα από τον χάρτη. Το αντίθετο, χρειάζονται πολλά βήματα και πολλές λεπτομέρειες στις οποίες εμείς στο ποδόσφαιρο στεκόμαστε. Με καλό προγραμματισμό, με το εμείς πάνω από το εγώ και δουλεύοντας για το καλό της ομάδας θα φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Να φτιάξουμε δηλαδή, μία ομάδα με καλό όνομα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε πίσω, γιατί παραλάβαμε μία ομάδα υπό του μηδενός.

Οι στόχοι μας είναι πρώτα απ’όλα να φτιάξουμε παίκτες και να έχουμε αγωνιστική ταυτότητα. Τι θα ζητάμε μέσα από κάθε παιχνίδι. Για αυτό πήραμε νεαρούς παίκτες για να μπούμε στο μυαλό τους και να τους μπολιάσουμε την νοοτροπία που θέλουμε. Σιγά σιγά θα τους κάνουμε από παιδιά άντρες, αυτό θέλουμε και οι στόχοι της ομάδας θα έρθουν στην πορεία ανάλογα με το τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Η Παναχαϊκή θα κυνηγήσει τα ψηλά, θα έχουμε ομάδα που θα μας συζητάνε στην Ελλάδα. Αυτό πιστεύω εγώ. Θα κάνουμε ό,τι δεν κάνουν οι άλλοι, θα δώσουμε χώρο σε νέα παιδιά. Θα φτιάξουμε γερές βάσεις με την νοοτροπία και την ταυτότητα που θέλουμε και θα πάρουμε αργά ή γρήγορα αυτό που μας αξίζει. Όταν έρθει η άνοδος να είστε σίγουροι, ότι θα μείνουμε για πάντα στην μεγάλη κατηγορία.

Ο κόσμος ήταν κοντά στην ομάδα πέρυσι και φέτος περιμένω το ίδιο, νομίζω όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνουμε, η Παναχαϊκή για να μην κρυβόμαστε, δεν ήταν η συμπάθεια των Πατρινών αυτό θα το αλλάξουμε, πρέπει να γίνει η σημαία μας η ομάδα όπως είπε και ο πρόεδρος. Ή τώρα ή ποτέ! Αυτή είναι η άποψή μου η προσωπική. Το όραμά μας είναι να βγούμε στην Ευρώπη, να τροφοδοτούμε με παίκτες όλες τις ομάδες και να είμαστε ψηλά στην Α’ Εθνική.

Σε λίγα χρόνια η ικανοποίηση των μετόχων δεν θα μετριέται σε χρήμα. Σε 5-10 χρόνια θα έχουν αφήσει το στίγμα τους. Θέλουμε χρόνο, πίστη και καμία έξοδο από τον σχεδιασμό μας, μην αλλάζουμε κάθε χρόνο πλάνο. Δεν μας νοιάζει το αποτέλεσμα, στον αθλητισμό υπάρχει νίκη και ήττα. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που προσπαθούν να δώσουν όραμα στην πόλη. Η Παναχαϊκή πρέπει να έχει υγεία και να βγάζει νέους παίκτες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέα συνέντευξη τύπου όπου θα μιλήσουμε για τις ακαδημίες και την Κ-20».

Παρακάτω ακολουθούν συμπληρωματικές τοποθετήσεις που προήλθαν έπειτα από ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Κώστας Μπακαλάρος για ερασιτεχνική και κόσμο:

«Ευχαριστούμε την ΠΓΕ που βοηθάει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Καλά τα λέει ο Κώστας για τους μετόχους, αλλά εμείς παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε χρήματα, αλλά αυτό που δίνει ο κόσμος δεν μετριέται. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και όλα θα πάνε καλά σας το εγγυώμαι».

Κώστας Κατσουράνης σε ερώτηση για το προπονητικό:

«Μεγάλη ομάδα γίνεσαι όταν έχεις γήπεδο, προπονητικό και κόσμο. Και τα τρία είναι αναγκαία. Όταν γίνουν αυτά που πρέπει θα μιλήσουμε ανοιχτά. Δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την στιγμή. Κάποια πράγματα μένουν μέσα στην οικογένεια της ομάδας. Δεν μπορούμε να τα λέμε όλα. Όταν πρέπει θα μιλήσουμε».

Κώστας Κατσουράνης για τα εισιτήρια διαρκείας:

«90 ευρώ που έχει το μικρότερο σε τιμή διαρκείας στοιχίζει για 22 ματς 4 ευρώ περίπου. Πόσο να το βάλουμε δηλαδή; Στην Πάτρα λένε ό,τι θέλουν. Και σε όλο τον κόσμο δηλαδή ο καθένας λέει αυτό που θέλει».

Γιώργος Αποστολόπουλος για ηλεκτρονικό εισιτήριο-διαρκείας:

«Ξεκινήσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο έχει κάποιο κόστος, αλλά το κάναμε για να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί, ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, αλλά το κάθε εισιτήριο διαρκείας έχει περίπου 40 % παρακράτηση. Υπάρχει πρόβλεψη για αποπληρωμή σε έξι δόσεις με πιστωτική κάρτα για όποιον θέλει, η καμπάνια για τα διαρκείας καθυστέρησε, επειδή όλο το σύστημα είναι ηλεκτρονικό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε την καμπάνια, όταν θα είμαστε 100% έτοιμοι».

Κώστας Κατσουράνης για μεταγραφές:

«Οι μεταγραφές ήταν επιλογή μας, δεν μέτρησε το οικονομικό και το μπάτζετ. Εγώ και ο προπονητής αποφασίσαμε να έχουμε ρόστερ με νέα παιδιά. Από πέρυσι το είχαμε αποφασίσει».

Κώστας Αποστολόπουλος για την ΠΑΕ:

«Ενημερώνουμε την ΕΠΟ για κάθε μας ενέργεια, υπάρχει μία επαφή με την ομοσπονδία για θέματα της ΠΑΕ».

Ερώτηση προς Κατσουράνη: Πέρυσι όπου αγωνιζόταν εκτός έδρας η Παναχαϊκή την σέβονταν όλοι οι αντίπαλοι. Φέτος τα πράγματα ίσως είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την προστασία της ομάδας;

«Και ο Πύργος είναι ομάδα Γ’ Εθνικής, έπρεπε να μας στρώσουν χαλί και εκεί όπως έγινε πέρυσι σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια μας, αλλά έγινε το αντίθετο. Θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει, έτσι ώστε να είναι η ομάδα προστατευμένη σε όλα τα εκτός. Οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και γενικά όσοι είναι κοντά στην αποστολή».

Κώστας Κατσουράνης για Συμμάχους και αγωνιστικό:

«Αυτοί οι άνθρωποι βάλανε λεφτά και στην Αγυιά. Ένα χρόνο τώρα, έχουν κάνει πολλά, φτιάξανε το βοηθητικό στο Παμπελοποννησιακό. Στην Αγυιά είχαμε γήπεδο χαλί πέρυσι και αυτό επειδή δεν το πάταγε κανείς. Βάλανε λεφτά, ξεκινάμε το 9Χ9 στην Αγυιά. Κάνουν έργα, όχι μόνο λόγια. Κάνουν έργα για την Παναχαϊκή. Προσπαθούν να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες. Στις άλλες ομάδες δεν γίνονται αυτά. Μόνο Α’ Εθνική και ούτε, ρωτήστε τα παιδιά της ομάδας. Αυτά που κάνουμε είναι τα αυτονόητα. Η νοοτροπία στην Ελλάδα είναι ότι ο παίκτης πρέπει να είναι σκλάβος. Εμείς θέλουμε τον παίκτη να είναι βασιλιάς. Κάνουμε πράγματα για να πάμε μπροστά. Τα παιδιά πρέπει να τα σεβόμαστε. Έτσι πρέπει να γίνεται και στις ακαδημίες και παντού. Θέλουμε να παρέχουμε τα πάντα.

Κάναμε μία ωραία φιέστα στο τέλος όπως θυμάστε. Μπράβο στους Συμμάχους που από 14 γίνανε 20, πάει να πει ότι κάτι καλό γίνεται. Εγώ θέλω ομάδα με ταυτότητα πάνω απ’όλα στο παιχνίδι της και μετά τις νίκες. Αν παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, θα δούμε ποιος θα ανέβει. Η λογική λέει ότι δε θα είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, γιατί θέλουμε να χτίσουμε. Δεν γίνεται και να θες να χτίσεις και να είσαι και ο καλύτερος, αναγκαστικά κάτι θα χάνεις. Αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εγώ πάντως λέω, ότι δεν αποκλείω την άνοδο, ίσως έχουμε με ένα «σμπάρο, δύο τρυγόνια…».

Πηγή: sportfmpatras.gr

[googlead][/googlead]

 

Last modified onΤετάρτη, 30 Αύγουστος 2017 15:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep