Υπόμνημα ως Πέμπτη η Παναχαϊκή

«Πάσχει η απόφαση της ΕΕΑ», υποστήριξε η Παναχαϊκή στην απολογία της. Όλο το ρεπορτάζ στο flnews.

Την Παρασκευή (01/04) το... ταχύτερο θα ανακοινώσει ο αθλητικός δικαστής την απόφασή του σε ό,τι αφορά στην ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής της Παναχαϊκής. Οι «κοκκινόμαυροι» απολογήθηκαν την Πέμπτη (29/03) το πρωί και το flnews, το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία σας παρουσιάζει το πλήρες ρεπορτάζ...

Εκ μέρους της ομάδας της Πάτρας παραβρέθηκε στη διαδικασία ο παράγοντας της ΠΑΕ, Ποτής Τσιριμπής και ο νομικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Καρπετόπουλος. Χωρίς ποτέ να υποστηρίξει ότι η εγγυητική έχει καλυφθεί, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, σημείωσε ότι η απόφαση της ΕΕΑ πάσχει και ζήτησε την απαλλαγή της ΠΑΕ. Μεταξύ άλλων ο Καρπετόπουλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flnews ανέφερε:

«Αντικείμενο της διώξης είναι η βάση της προηγούμενης. Ο νόμος 2725/1999 του άρθρου 77Α προβλέπει σε περίπτωση ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής μίας ΠΑΕ μία συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται στον πειθαρχικό κώδικα της ομοσπονδίας με συγκεκριμένο πλαίσιο ποινής. Πρέπει να σταλεί ένα πόρισμα ελέγχου. Η απόφαση της ΕΕΑ πάσχει, γιατί δεν χαρακτηρίζει την παράβαση. Αυτό, όμως είναι αντικείμενο της έφεσης.

Συντάσσεται, λοιπόν, ένα πόρισμα ελέγχου που χαρακτηρίζει την παράβαση και με βάση αυτό επιβάλλεται μία ποινή. Το παράρτημα Α' προβλέπει ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει πιστοποιητικό λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής, η ποινή είναι πρόστιμο. Με την επιφύλαξη άλλων ποινών που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κωδικα».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή των Αχαιών, ο Καρπετόπουλος είπε:

«Η συμμετοχή της Παναχαϊκής στα παιχνίδια για τα οποία καλούμαστε, όπως ξέρετε, από τη στιγμή που ο αγώνας ορίζεται, είναι υποχρεωτική. Δεν μπορεί μία ομάδα να αρνηθεί να συμμετάσχει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Δεν απαγορευέται σε οποιαδήποτε ομάδα να συμμετέχει χωρίς το πιστοποιητικό συμμετοχής, εφόσον η παράβαση είναι αυτή. Δηλαδή για μη κατάθεση εγγυητικής. Θεωρούμε ότι πρέπει να απαλλαγούμε.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ομοσπονδίας στο άρθρο 65 που προβλέπει τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν, αυτές επιβάλλονται μόνο για τις παραβάσεις των κανονισμών που προβλέπονται από το καταστατικό και τους κανονισμούς της ελληνικής ομοσπονδίας. Εν προκειμένω δεν υπάρχει καμία παράβαση. Η παράβαση που εγκαλούμαστε έχει ήδη αντιμετωπιστεί πειθαρχικά, έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο, κατά συνέπεια υπάρχει ταυτότητα αντικειμένου. Για τον λόγο αυτό ζητούμε την απαλλαγή μας».

Ο Πρωτοδίκης, Αντώνιος - Ελευθέριος Βόμβας έδωσε προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος έως την Πέμπτη (31/03, 14:00), οπότε στην καλύτερη περίπτωση η απόφαση θα παρθεί την Παρασκευή (01/04).

*Σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί στο σημερινό φύλλο της και η εφημερίδα «Live Sport».

Last modified onΠαρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 13:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep