Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μικρό θαύμα η πορεία της Παναχαϊκής»

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης μίλησε για την επιστροφή του στην Παναχαϊκή, την πορεία της ομάδας και για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Ο Λεωνίδας Κυβελίδης χαρακτήρισε μικρό θαύμα της πορεία που έχει διαγράψει η Παναχαϊκή στο Πρωτάθλημα. Ο επιθετικός της πελοποννησιακής ομάδας, ο οποίος επέστρεψε στις τάξεις της προ ημερών και της χάρισε τη νίκη στο παιχνίδι απέναντι στην Επισκοπή, μίλησε στον «Σπορ FM Πάτρας» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής της ομάδας στην Αγυιά, έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή Δημήτρη Σπανού, ενώ στάθηκε και στον κόσμο.

Αρχικά, ο Κυβελίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ανήκει και πάλι στους Αχαιούς: «Ο κόσμος ξέρει ότι αγαπάω πάρα πολύ την ομάδα, την πόλη. Οι αναμνήσεις μου από τα παλιά ήταν οι καλύτερες δυνατές και πάντα ήθελα να επιστρέψω. Αυτό έγινε την κατάλληλη στιγμή, αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Ήταν κάτι που το ήθελα πραγματικά, μέσα από την ψυχή μου. Οι συνθήκες προς το πρόσωπό μου ήταν καλύτερες από τις άλλες φορές».

Και πρόσθεσε: «Δεν πίστευα ότι η ομάδα με το ρόστερ που είχε, θα βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Είναι ευχάριστη έκπληξη. Πέρα από αυτό, πληροφορήθηκα ότι το κλίμα είναι πολύ καλό σε όλους τους τομείς. Έτσι, έκρινα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να γυρίσω και να βοηθήσω και εγώ με την εμπειρία μου τα νεαρά παιδιά. Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση και πολύ καλό κλίμα. Η Παναχαϊκή είναι πάνω από όλα ομάδα είτε χάνει είτε κερδίζει. Όλοι είναι δίπλα στον καθένα. Έτσι είναι οι καλές ομάδες, ο ένας βοηθάει τον άλλον».

Στη συνέχεια ο Κυβελίδης μίλησε:

Για το αν η Παναχαϊκή είναι κοντά στα πλέι οφ: «Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η συμμετοχή μας στα πλέι οφ εξαρτάται -σε μεγάλο ποσοστό- καθαρά από εμάς. Είμαστε επτά βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο και τον πέμπτο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και με βάση τις δυνατότητές μας δεν νομίζω πως θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πρέπει να βλέπουμε τη βαθμολογία αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να διεκδικούμε ό,τι μας αναλογεί σε κάθε αγώνα».

Για το γκολ που πέτυχε με την Επισκοπή, ανήμερα των γενεθλίων του: «Αυτό που χάρηκα, είναι ότι στην επιστροφή μου, η ομάδα κέρδισε με δικό μου γκολ. Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά λόγω της αγάπης μου για την ομάδα. Παρόλα αυτά είναι τρεις βαθμοί και τίποτα άλλο. Έτσι πρέπει να κοιτάμε τα παιχνίδια. Τα Χανιά έχασαν, η Ερμιονίδα είχε ρεπό και έτσι η διαφορά μεγάλωσε. Αυτό ήταν μεγάλο κίνητρο για εμάς».

Για τον κόσμο που τον χειροκρότησε όταν έγινε αλλαγή: «Γνωρίζω την αγάπη που έχει ο κόσμος αλλά και εγώ προς τον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής αποθεώνεται, παίρνει δύναμη. Ελπίζω να στηρίξουν την ομάδα και στη συνέχεια, όπως και τώρα. Είναι μεγάλη δύναμη για εμάς και μακάρι κι εμείς να συνεχίσουμε έτσι για να τους ευχαριστήσουμε».

Για τη σχέση κόσμου - διοίκησης: «Έχω ζήσει την κατάσταση και την ξέρω. Αυτό που πιστεύω είναι πως ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο για την Παναχαϊκή. Δεν υπάρχουν πρόσωπα. Αν το θελήσει ο κόσμος, θα γυρίσει μόνο για την Παναχαϊκή και ξέρει πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Έχω ζήσει παλαιότερα καταστάσεις με πολύ κόσμο. Με αυτόν τον κόσμο η ομάδα δύσκολα έχανε. Με τις εμφανίσεις μας αυτό ελπίζω να συμβεί και στο μέλλον. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα ενισχύσει και πάλι την ομάδα όπως παλιά».

Για το αν υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία σε σύγκριση με την εποχή που ήταν και πάλι στην Παναχαϊκή: «Όπως ξέρετε, έχω οικογένεια. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους γύρισα, δεν είναι μόνο αγωνιστικοί. Αυτό που βλέπω σε σχέση με τις άλλες φορές είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία στα αποδυτήρια και αισιοδοξία. Αυτό είναι βασικό για κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το αν προτιμάει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο ή την Αγυιά: «Νομίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να γυρίσει στην Αγυιά. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στα δύο γήπεδα. Όπως λένε και οι οπαδοί 'εδώ είναι Αγυιά', είναι μία καυτή έδρα. Ακόμη και κόσμο να μην έχει, όσοι και να μαζευτούν, την κάνουν καυτή έδρα. Μακάρι να γυρίσουμε εκεί, το θέλω πολύ. Εκεί έζησα τις μεγαλύτερες στιγμές και εκεί ο κόσμος έχει συνηθίσει την ομάδα να αγωνίζεται».

Για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Σπανό και τις διαφορές σε σύγκριση με την πρώτη θητεία του στην ομάδα με τον ίδιο προπονητή: «Όσο περνά ο καιρός κάθε άνθρωπος, είτε προπονητής είτε ποδοσφαιριστής, ωριμάζει και μαθαίνει καινούργια πράγματα. Ο κ. Σπανός είναι πολύ αγαπητός, ψάχνει την τελειότητα, δουλεύει πάρα πολύ σε όλους τους τομείς. Αυτό βλέπω και τώρα. Ακόμα συνεχίζει το καλό έργο. Τότε, στην πρώτη θητεία μου, είχαμε αρχίσει τη χρονιά με μοναδικό στόχο την άνοδο, ήταν άλλες οι συνθήκες. Τώρα ανέλαβε μία ομάδα πιο νεανική με αρχικό στόχο την παραμονή. Όμως, με τη δουλειά του και με το σύνολο που έχει η Παναχαϊκή, κατάφερε να φτάσει εδώ που έφτασε. Και αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η κατηγορία είναι πολύ δύσκολη. Είναι ένα μικρό θαύμα, να μην κρυβόμαστε. Δεν το περίμενα ούτε εγώ επειδή το ρόστερ είναι νεανικό. Βλέπω όμως ότι υπάρχει ενθουσιασμός και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ματς με την Ερμιονίδα και το αν είναι ντέρμπι: «Για την Παναχαϊκή, αυτά τα παιχνίδια δεν είναι ντέρμπι. Αν το δούμε βαθμολογικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι ντέρμπι αλλά σε σχέση με τις ομάδες, αυτός ο χαρακτηρισμός δεν υπάρχει. Πάντως, επειδή έχω παίξει για το Κύπελλο στην έδρα της Ερμιονίδας, είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι μικρό γήπεδο. Το παιχνίδι θα κριθεί στις μονομαχίες. Ο αντίπαλος διαθέτει πολύ ψηλούς παίκτες και βασίζεται στην έδρα. Για μένα, είναι κομβικό σημείο αφού αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι θετικό ουσιαστικά απομακρυνόμαστε από τους διώκτες μας. Αν δεν μας νικήσει η Ερμιονίδα, θα είναι δύσκολο να μας φτάσει στη συνέχεια. Τώρα κάθε παιχνίδι που φεύγει, δεν ξανάρχεται. Όλες οι ομάδες, και η δική μας, θα αντιμετωπίζει τους αγώνες με μεγαλύτερη προσοχή. Πρώτος στόχος για εμάς είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Οι αντίπαλοι μάς ξέρουν πλέον και θα μας αντιμετωπίζουν πιο δυνατά».

Last modified onΤρίτη, 10 Φεβρουάριος 2015 12:47

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep