Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Την Παναχαϊκή που ονειρευόμαστε»

Ο Γιώργος Κόλτζος τόνισε ότι ο κόσμος θα δει σύντομα την Παναχαϊκή που ονειρεύεται.

Ο τεχνικός διευθυντής της πατρινής ΠΑΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το κυριακάτικο (29/9) παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, έκανε κάλεσμα στον κόσμο, τόνισε ότι η Παναχαϊκή χρειάζεται να αποκτήσει ομοιογένεια και πως θα είναι έτοιμη αρχής γενομένη από το αυριανό (29/9) παιχνίδι.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο του πόστο, την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αλέξης Κούγιας, το γηπεδικό και τη χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Κόλτζος στον «Κόσμο»:

Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση να αναλάβετε τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ Παναχαϊκή;

«Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους και δεν δυσκολεύτηκα να αποδεχθώ την πρόταση.   Έχει πολλές υποχρεώσεις , πολλές ευθύνες, τεράστια ιστορία, γνωρίζω τι σημαίνει Παναχαϊκή αφού την αντιμετώπισα ως ποδοσφαιριστής και η θέση της αξίζει να είναι ψηλότερα. Είναι μια πρόκληση για μένα αφού φέτος είναι μια μεγάλη ευκαιρία η Παναχαϊκή να βρεθεί εκεί που της αξίζει. Σκληρή δουλειά από όλους, ο καθένας στο δικό του κομμάτι και βοήθεια στους παίκτες να πραγματοποιήσουν τον στόχο για την φετινή σεζόν».

Πόσο διαφορετικές είναι οι υποχρεώσεις σας ως τεχνικός διευθυντής από ότι ως ποδοσφαιριστής;

«Οι υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες ως τεχνικός διευθυντής αφού ασχολείσαι όλη την μέρα με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Προσπαθείς να επιλύσεις τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται, να δημιουργείς πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο ώστε οι παίκτες να είναι απερίσκεπτοι χωρίς εσωτερικά προβλήματα, ενώ ως ποδοσφαιριστής όλοι ασχολούνται μαζί σου, και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι πολύ λιγότερες».

Τι έχει αλλάξει με τον ερχομό σας στην Παναχαϊκή;

«Όπως όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας, έτσι τα αντιμετωπίζουνε και εμείς, κυρίως το γηπεδικό και η έλλειψη βοηθητικών χώρων αλλά σίγουρα το γεγονός ότι οι παίκτες όλο αυτό το διάστημα που είναι στην ομάδα τα αντιμετώπισαν σε μικρότερο βαθμό είναι κάτι πολύ καλό για μένα. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος μας φροντίζει να λύνει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με εμένα και το τιμ των συνεργατών ώστε όλοι μαζί να λύνουμε το πρόβλημα και να έχουμε τους παίκτες σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση».

Η Παναχαϊκή είχε μεταπτώσεις στην απόδοση της. Μέτρια στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια και στο παιχνίδι κυπέλλου, εξαιρετική στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είναι φυσιολογικές στο διάστημα της προετοιμασίας;

«Όλοι ξέρουν ότι έχουμε κάνει 16 καινούργιες μεταγραφές, έχουμε καινούργιο προπονητή, αγωνιζόμαστε σε νέο γήπεδο οπότε το θέμα της ομοιογένειας είναι σοβαρό και δύσκολο. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες για να γνωρίσουμε όλα τα παιδιά στα φιλικά παιχνίδια, να γνωρίζουμε τις πραγματικές τους δυνατότητες και ουσιαστικά το δέσιμο και ο βασικός κορμός εμφανίστηκαν στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι λογικό να μην έχει αποκτήσει ομοιογένεια, αλλά πιστεύω ότι αρχής γενομένης από την επόμενη Κυριακή θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι για να γνωρίσουμε μια ομάδα όπως ακριβώς την θέλουμε και την ονειρευόμαστε».

Φοβάστε ότι η θέση που κατέχετε είναι ηλεκτρική όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν;  

«Σε καμία περίπτωση. ‘Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου όπως έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους παίκτες της ομάδας. Γνωρίζω ότι όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και εγώ δεν έχω πρόβλημα να κριθώ από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε την ομοιογένεια που χρειάζεται η ομάδα και θεωρώ ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία να γίνει η Παναχαϊκή μια μεγάλη οικογένεια που θα μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο της Παναχαϊκής στο γήπεδο και με την βοήθεια του πολύ πιο εύκολα να πετύχουμε τον φετινό μας στόχο».

Θεωρείτε ότι η Παναχαϊκή στο Στάδιο ανεβάζει επίπεδο; Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι το γήπεδο της Αγυιάς είναι πιο καυτή έδρα;

«Το γήπεδο της Αγυιάς είναι πιο ποδοσφαιρικό. Απλά θεωρώ για να έχεις υψηλούς στόχους, καλύτερη και ποιοτικότερη εικόνα θα πρέπει σταδιακά να αλλάζεις τις συνθήκες. Το Στάδιο είναι στολίδι για την Πάτρα και την Πελοπόννησο, στο χέρι το δικό μας είναι και στα πόδια των ποδοσφαιριστών να κάνουν το Παμπελοποννησιακό πιο δυνατή έδρα από την Αγυιά».

Η Παναχαϊκή θα είναι 100% για την πρεμιέρα με τον Αστέρα Μαγούλας;

«Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν θα είναι απόλυτα έτοιμη για την πρεμιέρα. Αυτό που κοιτάζουμε είναι κάθε παιχνίδια ξεχωριστά, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας, μια ομάδα που την είδαμε στο παιχνίδι κυπέλλου με την Επισκοπή και είναι σκληρή και δυνατή. Αυτό που γνωρίζουμε και έχουμε μεταδώσει στους παίκτες είναι ότι δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι, αλλά αντίθετα αυτό της πρεμιέρας θα είναι από τα πιο δύσκολα. Αυτό που κοιτάζουμε είναι να έχουμε προετοιμάσει τους παίκτες για το άγχος της πρεμιέρας και πως θα το διαχειριστούμε ώστε να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και να μπούμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Ο κόσμος είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Παναχαϊκή, Πιστεύετε ότι φέτος θα επιστρέψει στο γήπεδο;  

«Εγώ είμαι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου στα φιλικά παιχνίδια παρότι, εκτός του Παναθηναϊκού, δεν παίξαμε με μεγάλους αντιπάλους. Γνωρίζω ότι τον κόσμο τον φέρνουν οι νίκες και η καλή απόδοση της ομάδας. Ο κόσμος ακούει για μια νέα προσπάθεια στην Παναχαϊκή, αλλά αυτό που περιμένει πιο πολύ είναι να κερδίζει η ομάδα. Εγώ υπόσχομαι μια ομάδα μαχητική που θα δίνει το 100% των δυνάμεων της μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με αυτές τις προϋποθέσεις να φέρουμε τον κόσμο που διψάει να δει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.»

Στην προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη σε εσάς. Θεωρείται ότι αυξάνονται οι υποχρεώσεις σας;

«Ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε. Ενάμιση μήνα που βρίσκομαι στην Πάτρα είμαι σε μια μεγάλη προσπάθεια για να φέρουμε την Παναχαϊκή εκεί που της αξίζει. Είναι σημαντικό ότι μου έχει δώσει πολλές αρμοδιότητες και εύχομαι και ελπίζω να δικαιώσω την επιλογή που έχει κάνει».

Τα προηγούμενα χρόνια σε 1−2 άτυχα αποτελέσματα υπήρχαν τριγμοί στην ομάδα. Πιστεύετε ότι φέτος αν συμβεί αυτό θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση;

«Αυτό το έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο, ο οποίος γνωρίζει τι ακριβώς είχε συμβεί, αυτή η τακτική δεν βοήθησε την ομάδα πραγματοποιώντας συχνές αλλαγές προπονητών και ο ίδιος το εξεδήλωσε με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια που γίνεται και θα δείξει μεγάλη εμπιστοσύνη και στο τεχνικό επιτελείο και στους παίκτες της ομάδας».

Ποιο είναι το προσωπικό σας στοίχημα;

«Αυτό που ονειρεύομαι είναι να κάνουμε μια ομάδα που θα την ζηλεύουν πάρα πολύ, μια ομάδα ένα σύγχρονο μοντέλο ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος με διάφορες κινήσεις και ειδικά με το αθλητικό κέντρο στοχεύει σε υψηλούς στόχους τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα μπορέσει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα στηρίζεται στις ακαδημίες της και στο ντόπιο στοιχείο της περιοχής. Φέτος παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία η Παναχαϊκή να βρεθεί στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Για να συμβεί αυτό πρέπει όσοι βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα, ποδοσφαιριστές, προπονητικό επιτελείο, διοίκηση και κόσμος να συνεργαστούμε για την μεγάλη πρόκληση που παρουσιάζεται για την μεγάλη Παναχαϊκή».

πηγή: dete.gr

Last modified onΣάββατο, 28 Σεπτέμβριος 2013 16:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep