Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Στόχος μια νέα Παναχαϊκή»

Χρήστος Λούβαρης και Γιώργος Κούτσης δήλωσαν ότι δεν εγκαταλείπουν τη μάχη για άνοδο και αναφέρθηκαν στους τρεις στόχους της ομάδας από εδώ και στο εξής.

Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι; Η κατασκευή προπονητικού κέντρου στην Εγλυκάδα, η οργάνωση της ΠΑΕ σε επαγγελματικά πρότυπα και η εξάντληση των πιθανοτήτων για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Το λόγο στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (31/1) πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Χρήστος Λούβαρης, που δήλωσε: «Οι στόχοι της ομάδας από εδώ και πέρα είναι τρεις. Για την άνοδο θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Η κατασκευή προπονητικού κέντρου είναι ο μεγάλος στόχος και μαζί η οργάνωση της ομάδας σε νέες βάσεις. Αν πετύχουμε και τους τρεις στόχους, θα είμαστε ευτυχισμένοι. Εκλεισε ο κύκλος της ομάδας που είχε φτιαχτεί για τη Γ’ Εθνική και οδήγησε την Παναχαϊκή στη Β’ Εθνική. Και ξεκινάει από τώρα το χτίσιμο μιας καινούργιας Παναχαϊκής. Όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν, υπήρξαν ορισμένοι παίκτες που ζήτησαν να φύγουν για ομάδες Γ’ ή Δ’ Εθνικής, ακόμα και με λιγότερα χρήματα.


Στη συνέχεια, υπήρξαν κάποιοι παίκτες που αποκτήσαμε και ζήτησαν να λυθεί η συνεργασία μας. Και είδατε ότι πήγαν σε ανταγωνιστική ομάδα. Δεν νοείται να έχουμε στην ομάδα μας παίκτες που το μυαλό τους είναι αλλού και που δεν ταυτίζουν το δικό τους συμφέρον με το συμφέρον της Παναχαϊκής. Κάποιοι, συνεπώς, ήρθαν στην ομάδα για να μας κάνουν ζημιά, να μας διαλύσουν και κάποιοι άλλοι δεν είχαν το μυαλό τους στην ομάδα. Ξεκινάμε πλέον το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, με παίκτες που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι και με παίκτες που αποκτήθηκαν τώρα. Η ομάδα έχει πλέον έναν νέο κορμό και θα φτιαχτεί απ’ την αρχή, βασιζόμενη σε παίκτες που θα επιδιώκουν την προσωπική τους καταξίωση μέσα από την Παναχαϊκή. Το μεγάλο όραμά μας είναι το αθλητικό κέντρο της ομάδας στην Εγλυκάδα. Και η υπόθεση προχωράει με πολύ γοργό ρυθμό. Το Παμπελοποννησιακό είναι μονόδρομος για την Παναχαϊκή. Κι αυτό γιατί μόνο το Παμπελοποννησιακό μπορεί να αδειοδοτηθεί για αγώνες Σούπερ Λίγκας. Το γήπεδο της Παναχαϊκής δεν γίνεται, έτσι όπως είναι τώρα, γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις.».

 

Ακολούθησε ο Γιώργος Κούτσης, ο οποίος ανέφερε: «Ο μεγάλος στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός στην οργάνωση. Είναι λάθος αυτό που κάνουν πολλοί στην Ελλάδα πρώτα να κυνηγάνε τον στόχο και μετά την οργάνωση. Πρώτα λοιπόν θα οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Και απευθύνω ένα μήνυμα προς όλους εδώ στην Πάτρα: Αγαπήστε την Παναχαϊκή, όχι το αποτέλεσμα. Αγαπήστε την ομάδα και μετά θα έρθουν όλα. Και όσοι αγαπάνε την ομάδα, να την αγαπήσουν περισσότερο. Ευχαριστώ θερμά όσους έρχονται στο γήπεδο και τους καλώ να πείσουν και τους φίλους τους που δεν έρχονται στο γήπεδο, να έρθουν κι αυτοί. Και τότε θα ‘ρθουν και τα καλά αποτελέσματα, θα ‘ρθουν και όλα. Προτεραιότητά μας είναι το προπονητικό κέντρο, για να δουλέψουμε όπως οι μεγάλες ομάδες. Είναι προτιμότερο αυτό παρά να δαπανούσαμε λεφτά για παίκτες, να μην πετυχαίναμε το στόχο και στο τέλος να ξεκινάγαμε πάλι απ’ την αρχή. Χρειάζεται, συνεπώς, ένα σφουγγάρι και αυτό κάνουμε. Παίρνουμε το σφουγγάρι, τα σβήνουμε όλα και ξεκινάμε από την αρχή όπως πρέπει και όπως κάνουν οι ομάδες σε όλο τον πλανήτη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εχουμε πλέον ίσως το πιο νεανικό ρόστερ στην κατηγορία, με παίκτες που γυαλίζει το μάτι τους και που θέλουν να εξελιχθούν μέσα από την Παναχαϊκή.


Ας μην κρυβόμαστε. Ετσι όπως είναι η κατάσταση, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν η ομάδα πάρει το εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα. Εμείς θα προσπαθήσουμε, δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Εφυγαν κάποια παιδιά που είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά κρίναμε ότι έχουν κάνει τον κύκλο τους. Είναι πολύ βασικό να θέλει κάποιος να παίζει στην Παναχαϊκή, να είναι ευχαριστημένος που είναι στην Παναχαϊκή. Δεν θέλαμε παίκτες που δεν τους αρέσει να είναι στην ομάδα. Αυτοί που έφυγαν δεν νομίζω ότι έπαιζαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Τι να τον κάνω, λοιπόν, έναν παίκτη που είναι πολύ καλός αλλά περπατάει;».

Last modified onΠέμπτη, 31 Ιανουάριος 2013 18:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep