Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Μακρής: «Η μεγαλύτερη ληστεία»

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής σε συνέντευξή του στη «Match» Αχαΐας φώτισε σκοτεινά σημεία της θητείας του.

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας μίλησε για τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ, εκτόξευσε βέλη προς τον Γερόλυμο και τον Κούγια, ενώ αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα και το πέρασμα των Σταθάκη, Γεωργάτου από τους Αχαιούς. Οι καταγγελίες πολλές, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να υποσχεθεί ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει...

Μεταξύ άλλων ο Μακρής ανέφερε:

Για τις σκέψεις που συνοδεύουν τη θητεία του:

«Από την Παναχαϊκή έφυγα πικραμένος. Δυστυχώς δεν βρήκα ικανούς συνεργάτες. Ο λόγος που δεν έρχομαι στην Πάτρα προκειμένου να τους σφίξω το χέρι, είναι ότι δεν μου αρέσει η σημερινή διοίκηση της Παναχαϊκής. Ευχαριστώ αυτό τον κόσμο και να ξέρουν πως ο Κώστας Μακρής θα είναι πάντα στρατιώτης για την ομάδα που αγάπησε και αγαπά».

Για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης:

«Κατάλαβα ότι η ληστεία που έγινε, από τους τελευταίους που ήταν στην ομάδα ήταν η τελευταία και μεγαλύτερη. Ο Γερόλυμος με τα πλοκάμια του. Θα έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορεί στην Πάτρα. Τέτοιο φίδι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχε στην Πάτρα. Με αυτό το άτομο δεν έχω τελειώσει. Θα μπουν ορκωτοί λογιστές να δουν που πήγαν οι 800.000 που του έδωσα τους τελευταίους 4-5 μήνες. Θα πρέπει να τον πάω ως εκεί γιατί ένας Μακρής δεν δέχεται τέτοιες προσβολές από τέτοια ανθρωπάκια». 

Για την απόφαση συνεργασίας με τον Κούγια:

«Δεν τον ήξερα. Νόμισα ότι ήταν η καλύτερη λύση. Έλεγα δικηγόρος είναι, δεν θα μας κλέβουν τουλάχιστον. Είχαμε συμφωνήσει στο ποσό των 500.000, αλλά μου αφαίρεσε τις 65.000 του Δημητρόπουλου. Αφαίρεσε συνολικά 270.000 και μου έβαλε στο λογαριασμό 230.000 ευρώ, ποσό το οποίο μέσα σε δυο εβδομάδες επεστράφη στην Παναχαϊκή για να μου φέρει παίκτες από τη Λαμία. Κοιτούσε με διάφορους τρόπους πώς θα έπαιρνε την ομάδα. Τελικά έφυγα από την Παναχαϊκή, κάναμε συμφωνητικό για 500.000, ποσό το οποίο πήρα τμηματικά σε 4 χρόνια. Ξόδεψα πολλά σε δικηγόρους. Εύχομαι στο Θεό να μη μου ξαναφέρει μπροστά μου, το είδος αυτό του ανθρώπου. Προτιμώ να πίνω καφέ με τον Αχιλλέα Μπέο, γιατί μπροστά σε κάτι άλλους είναι κατηχητικό της Κυριακής».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει:

«Ολα αυτά τα λεφτά που αποδεδειγμένα έβαζα στην ομάδα, χανόντουσαν. Στο Ελατοχώρι όπου είχε γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, ο κ. Γερόλυμος μας είχε χρεώσει 35.000 ευρώ στο ξενοδοχείο, εκ των οποίων οι 15.000 ευρώ ήταν προσωπικά των τεσσάρων και των οικογενειών τους, Βανταράκη, Γερόλυμου, Χριστακόπουλου και Τσάμη».

Για την οικονομική κατάσταση που άφησε πίσω του:

«Τα χρέη που βρέθηκαν μετά, ήταν 15% του Μακρή και 85% του Μουτζουρούλια, όπως απάντησε γραπτώς ο Χριστακόπουλος στον Κούγια. Τώρα, βγαίνει ο κ. Κούγιας και εκσφενδονίζει κατηγορίες. Υπάρχει γραπτή απάντηση του κ. Χριστακόπουλου ότι από τα χρέη των 800.000 αναλογούσαν σε ποσοστό 85% Μουτζουρούλια και 15% Μακρή. Μετά, ο κ. Κούγιας έβγαινε και έλεγε πως τον κορόιδεψε ένας αγράμματος. Δεν είναι ντροπή να κοροϊδέψει ένας αγράμματος την μεγαλύτερη μεγαλοφυΐα της Ελλάδος; Θα έπρεπε να μου απονεμηθεί χρυσό μετάλλιο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που εγώ ο αγράμματος, κατάφερα να κοροϊδέψω μια ευφυΐα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του:

«Όταν μια μέρα η Παναχαϊκή μείνει «ορφανή», ο Κώστας Μακρής θα είναι παρών γιατί την αγαπάει. Με ενδιαφέρει η Πάτρα. Ο κόσμος της Πάτρας που με αγάπησε. Ξέρω ότι αν έρθει ο Μακρής, πάλι 10.000 κόσμου θα βάζουν φωτιά».

Για τον Πέτρο Σταθάκη:

«Ο Σταθάκης είχε καλό όνομα που πήγαζε από τη δύναμή του να δίνει ψυχολογία στους παίκτες και να τους τονώνει εν όψει των αγώνων. Μαζί μου ήταν 3 μήνες. Γιατί τον κρατάς ενάμιση χρόνο, τον κάνεις και συνέταιρο και μετά λες ότι τον κληρονόμησα από τον Μακρή; Εσύ τον έκανες και συνέταιρο και τον έφερες και δεύτερη φορά. Τόσο καιρό δεν ήθελα να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να κάνω κακό στην αγαπημένη μου ομάδα. Αν με προκαλέσουν, θα παραθέσω συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό και θα δώσω στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που ενοχοποιούν πολλούς. Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις υποθέσεις θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν».

 

Για τον Γρηγόρη Γεωργάτο:

«Του απέδωσα 400.000 ευρώ για την πλήρη διαχείριση της ομάδας και την διενέργεια πληρωμών και γενικότερα για την τακτοποίηση όλων των τρεχουσών υποχρεώσεων της Παναχαϊκής . Αυτός όχι απλά δεν τα αξιοποίησε εκεί που έπρεπε, αντίθετα τα πήρε στο σπίτι του. Όλα δε τα έσοδα, από εισιτήρια, διαφημίσεις που ανέρχονταν σε 270.000 ευρώ δεν φάνηκαν πουθενά και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που κατέληξαν».

 

Media

Last modified onΔευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012 19:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep