Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Παναχαϊκή και Πάτρα είναι το ίδιο»

Ο νέος πρόεδρος της Παναχαϊκής Χρήστος Λούβαρης τόνισε πως πρεπει η Παναχαϊκή να ξαναγίνει ένα με την κοινωνία της Πάτρας. Ο νέος πρόεδρος της Παναχαϊκής Χρήστος Λούβαρης τόνισε πως πρεπει η Παναχαϊκή να ξαναγίνει ένα με την κοινωνία της Πάτρας.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Χρήστος Λούβαρης είπε πως ο βασικός του στόχος είναι να επιστρέψει το δέσιμο της ομάδας με την κοινωνία της Πάτρας.

«Δεν θα έκανε ποτέ έναν πρόεδρο γλάστρα. Του αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, του αρέσει να κοντράρεται. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχω έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση μαζί του».

Στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος πρόεδρος της Παναχαϊκής Χρήστος Λούβαρης μίλησε στο opionpareihbala.gr για τους στόχους του, την έκπληξη της ανάληψης της θέσης του προέδρου και το όνειρο του. Να δει την ομάδα με τα Κοκκινόμαυρα να έχει βασικό ρόλο στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.

Πως βρεθήκατε στη θέση του προέδρου;

«Για εμένα ήταν έκπληξη. Σε συζητήσεις που είχα με τον Αλέξη Κούγια δεν μου είχε πει πως σκέφτεται εμένα για τη θέση του προέδρου. Γνώριζα απλά πως θα είμαι στο συμβούλιο. Προέκυψε στην συνέντευξη Τύπου, όπου βρισκόμουν σε διπλανό γραφείο και με εξέπληξε και εμένα. Είναι κάτι που με γεμίζει με ευθύνες διότι η Παναχαϊκή είναι στις καρδιές μας πρώτη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά την θέλουμε και στην Ευρώπη».

«Θέλω την Παναχαϊκή που γνώρισα. Αυτή που φορούσε τα κοκκινόμαυρα του δάσκαλου, του Σπύρου Βουλγαράκη στην Α’ Εθνική. Μακάρι η δική μου γενιά να ζήσει αυτό που έζησε η προηγούμενη και να δει την ομάδα στην Ευρώπη».

Τι αρμοδιότητες σας έχει δώσει ο κύριος Κούγιας;

«Στα τρία χρόνια που γνωρίζω τον κύριο Κούγια θεωρώ πως δεν θα έκανε ποτέ έναν πρόεδρο γλάστρα. Του αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, όπως και εκείνος και φυσικά του αρέσει να κοντράρεται. Σε αυτά τα τρία χρόνια έχω έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση μαζί του, όχι τόσο ώστε να χαλάσει η σχέση μας, αλλά σε τέτοιο επίπεδο που δικαιολογεί μια «οικογένεια». Οι οικογένειες μαλώνουν και εμείς επειδή είναι η «οικογένεια» μας η Παναχαϊκή το έχουμε κάνει. Οι αρμοδιότητες είναι εν λευκώ και το μόνο θέμα είναι το οικονομικό, όπου μου είπε πως αν χρειαστούν χρήματα για τη λειτουργία της ομάδας να τον πάρω τηλέφωνο».

Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί;

«Διαφορετικά ήθελα να ξεκινήσω και αλλιώς θα γίνει τελικά. Το θέμα του γηπέδου, που είναι λυμένο για όλες τις ομάδες, δυστυχώς για εμάς είναι σε εκκρεμότητα. Αυτό είναι αναγκαστικά το πρώτο που πρέπει να λύσουμε».

«Το να γεμίσει το μεγαλύτερο στάδιο της Πελοποννήσου με οπαδούς της μεγαλύτερης ομάδας στην Πελοπόννησο σε ένα ευρωπαϊκό ματς είναι το μεγάλο μου όνειρο».

Σε τι κατάσταση είναι το θέμα;

«Εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας στον Δήμο για το Παμπελοπονησιακό και περιμένουμε τις αντιπροτάσεις τους. Μαθαίνω πως έχουν αντιμετωπίσει θετικά το θέμα και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Το δεύτερο θέμα για εσάς;

«Το προπονητικό κέντρο είναι ακόμη ένα θέμα. Δυστυχώς η ομάδα κάνει κάποια χιλιόμετρα για να φτάσει στο γήπεδο της Λακκόπετρας για να κάνει τις προπονήσεις της. Προσπαθούμε το αθλητικό κέντρο που ετοιμάζουμε στην περιοχή της Εγλυκάδας να είναι σε δύο μήνες έτοιμο. Να υπάρχει το «σπίτι» μας εκεί, να έχουμε τα πράγματα μας και να γίνονται οι προπονήσεις της πρώτης ομάδας και των Νέων εκεί».

Ποιο είναι αυτό που θα θέλατε να ξεκινήσετε;

«Τα οργανωτικά της Παναχαϊκής είναι το σημαντικότερο και κυρίως η Παναχαϊκή να μπει πάλι στην κοινωνία της Πάτρας. Να γίνει ένα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ήταν απομακρυσμένη και για εμένα που Πάτρα και Παναχαϊκή είναι μια έννοια ήταν άσχημο να βλέπω πως δεν συμβαίνει αυτό. Δεν ζητάμε να μας βοηθήσουν, ούτε να πάρουμε χρήματα από επιχειρηματίες της πόλης. Συνεργασία και στήριξη της ομάδας με όλους τους τρόπους έχουμε στο μυαλό μας, μαζί με τους συνεργάτες μας που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες».

«Η Παναχαϊκή να μπει πάλι στην κοινωνία της Πάτρας. Να γίνει ένα με τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ήταν απομακρυσμένη και για εμένα που Πάτρα και Παναχαϊκή είναι μια έννοια».

 

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

«Δεν θέλω να κάνω κάλεσμα στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Ξέρω πως αν δει πως κάτι λειτουργεί και λειτουργεί σωστά θα έρθει μόνος του γιατί αγαπά την Παναχαϊκή».

Για το θέμα του προπονητή και τα όσα έγιναν με τον Γιάννη Παπακώστα;

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Αυτό δημιουργήθηκε από μια ημέρα που έλλειψε από την προπόνηση για προσωπικούς λόγους και δεν υπήρξε κάτι άλλο από εκεί και πέρα».

Οι στόχοι της Παναχαϊκής;

«Θέλω την Παναχαϊκή που γνώρισα. Αυτή που φορούσε τα κοκκινόμαυρα του δάσκαλου, του Σπύρου Βουλγαράκη στην Α’ Εθνική και να έχει καλές εμφανίσεις στην κατηγορία. Μακάρι η δική μου γενιά να ζήσει αυτό που έζησε η προηγούμενη και να δει την ομάδα στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι η Παναχαϊκή στην Α’ Εθνική».

Και στην Ευρώπη;

«Το να γεμίσει το μεγαλύτερο στάδιο της Πελοποννήσου με οπαδούς της μεγαλύτερης ομάδας στην Πελοπόννησο σε ένα ευρωπαϊκό ματς είναι το μεγάλο μου όνειρο».

Last modified onΠαρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2012 19:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep