Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δύναμή μας το σύνολο»

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments
Ο Μιχάλης Ζιώγας μίλησε για τη δύναμη του συνόλου της φετινής ΑΕΛ και το ομαδικό της πνεύμα. Ο Μιχάλης Ζιώγας μίλησε για τη δύναμη του συνόλου της φετινής ΑΕΛ και το ομαδικό της πνεύμα.

Ο Μιχάλης Ζιώγας μίλησε στους δημοσιογράφους στην προετοιμασία της ΑΕΛ στην Σαμαρίνα και τόνισε πως η δύναμη της φετινής Λάρισας θα είναι το σύνολο.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στο κομμάτι της τακτικής διότι τα παιδιά δεν έχουν πολλές εμπειρίες και παραστάσεις. Κάθε μέρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά, εδικά αφού δουλεύουμε σε δύο συστήματα, το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Σαφώς δεν είναι πολύ εύκολο, χρειάζεται υπομονή».

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Ζιώγας, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρίσκονται με την αποστολή της ομάδας της Λάρισας στην Σαμαρίνα και μίλησε για ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο. Τόνισε πως η ομάδα θα ενισχυθεί με τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές και ίσως ο ένας από αυτούς βρίσκεται στην διάθεση του εντός 48 ωρών.

Οι εντυπώσεις από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας;

«Το πιο σημαντικό και ευχάριστο για εμάς είναι πως δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός. Το ζητούμενο είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και έχει σημασία να μην χάνει κανείς προπονήσεις και εμείς λύσεις».

Που οφείλεται αυτό;

«Προσπαθούμε για τρεις προσθήκες ακόμη. Να ενισχυθεί η ομάδα ίσως ακόμη και στις επόμενες 48 ώρες. Εχουμε στο μυαλό μας άλλες δύο επιλογές. Εκεί που πρέπει να ρίξουμε το βάρος τώρα είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Στα στόπερ είμαστε λίγο ελλείπεις και ίσως έναν επιθετικό ακόμη»

«Είναι σημαντικό πως είναι νέα όλα τα παιδιά. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 22 χρόνια και κάτι. Δεν έχουν βάρος από προετοιμασίες και παλαιότερους τραυματισμούς. Αυτό μας βοηθά».

Ο Σκούπρας έχει δοκιμαστεί σε θέση στόπερ στις περισσότερες προπονήσεις και στα διπλά. Είναι αυτή η σκέψη σας;

«Δουλεύει μαζί μου τέσσερα χρόνια. Είναι αμυντικός και δεν παίζει μόνο στα πλάγια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλη θέση, όπως πολλοί ποδοσφαιριστές».

Υπάρχει αρκετή δουλειά και στην τακτική εκτός από τον τομέα της φυσικής κατάστασης;

«Θα έλεγα πως επειδή έχουμε νέα παιδιά, σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο κομμάτι της τακτικής διότι τα παιδιά δεν έχουν πολλές εμπειρίες και παραστάσεις. Κάθε μέρα χρειάζεται περισσότερη δουλειά, εδικά αφού δουλεύουμε σε δύο συστήματα, το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Σαφώς δεν είναι πολύ εύκολο, χρειάζεται υπομονή. Θα πρέπει να τα στηρίξουμε όλα τα παιδιά και μέσα από την δουλειά θα βγει το αποτέλεσμα».

Δύο εβδομάδες προετοιμασίας και δεν υπάρχει φιλικό παιχνίδι.

«Είναι μια ομάδα με νέα παιδιά, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα στηρίζεται στην πολύ καλή φυσική κατάσταση. Που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα βάζουν τον εαυτό τους στη διάθεση της ομάδας. Ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για την ομάδα θα είναι το σύνθημα μας»

«Πάντοτε κάποιο φιλικό σπάει τη μονοτονία των προπονήσεων. Όταν φτιάχνεις μια νέα ομάδα χρειάζεται στο κομμάτι της προετοιμασίας αρκετή δουλειά στο πρώτο στάδιο για να μπορέσεις να δέσεις και μετά σιγά, σιγά στη δεύτερη φάση να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα φιλικά».

Που είναι ο πήχης της ΑΕΛ;

«Είναι πολύ νωρίς για να τοποθετηθεί. Είναι μια ομάδα με νέα παιδιά, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα στηρίζεται στην πολύ καλή φυσική κατάσταση. Που όλοι οι ποδοσφαιριστές θα βάζουν τον εαυτό τους στη διάθεση της ομάδας. Ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για την ομάδα θα είναι το σύνθημα μας».

Η πίεση του κόσμου;

«Σαφέστατα είναι άλλο η προπόνηση και άλλο τα παιχνίδια. Γνωρίζω πολύ καλά την πίεση που υπάρχει και γνωρίζω πως η ΑΕΛ είναι μια από τις ομάδες που δέχονται την περισσότερη πίεση στην Ελλάδα. Θα πρέπει να δούμε και στα φιλικά παιχνίδια την αντίδραση, διότι άλλο είναι η προπόνηση, άλλο το φιλικό παιχνίδι και άλλο το επίσημο. Πιστεύω πως ο κόσμος θα δει μια ανταγωνιστική ομάδα, τα παιδιά θα δείχνουν την διάθεση, το πείσμα και το πάθος. Αυτό θα βγαίνει από το αγωνιστικό κίνητρο των παιδιών που θα είναι πάνω από όλα, πάνω και από το οικονομικό».

«Το δίλημμα ήταν να ξεκινήσουμε με εύκολο αντίπαλο, ή να μπούμε αμέσως στα δύσκολα φιλικά. Δεν με φοβίζει αυτό, αλλά το πώς θα αντιδράσουμε στην αλλαγή των συνθηκών. Κατεβαίνουμε στις 7 Αυγούστου από το υψόμετρο των 1.500 μέτρων που είμαστε τώρα στην Λάρισα και μετά από δύο μέρες έχουμε ένα δύσκολο φιλικό»

Πρώτο φιλικό είναι στις 9 Αυγούστου με Βέροια. Θα είναι δύσκολο ένα τόσο δυνατό φιλικό ματς;

«Το δίλημμα ήταν να ξεκινήσουμε με εύκολο αντίπαλο, ή να μπούμε αμέσως στα δύσκολα με ομάδες που έχουν αρχίσει νωρίτερα, που έχουν παίξει τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια και το πρωτάθλημα τους θα είναι πιο κοντά στην έναρξη. Δεν με φοβίζει αυτό, αλλά το πώς θα αντιδράσουμε στην αλλαγή των συνθηκών. Κατεβαίνουμε στις 7 Αυγούστου από το υψόμετρο των 1.500 μέτρων που είμαστε τώρα στην Λάρισα και μετά από δύο μέρες έχουμε ένα δύσκολο φιλικό».

Θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές;

«Προσπαθούμε για τρεις προσθήκες ακόμη. Να ενισχυθεί η ομάδα ίσως ακόμη και στις επόμενες 48 ώρες. Εχουμε στο μυαλό μας άλλες δύο επιλογές. Εκεί που πρέπει να ρίξουμε το βάρος τώρα είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Στα στόπερ είμαστε λίγο ελλείπεις και ίσως έναν επιθετικό ακόμη».

Εχετε σχεδόν όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Είναι σημαντικό;

«Εγινε μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τη διοίκηση για να έχουμε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές. Θέλαμε να έχουμε πλήρες το ρόστερ εδώ για να δουλέψουμε διότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σύνολο».

Last modified onΤετάρτη, 01 Αύγουστος 2012 16:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep