Διασυρμός Ηρακλή

Ήττα ντροπής από τον Ατρόμητο γνώρισε ο Ηρακλής με 6-1 και προβλημάτισε με τα αμυντικά λάθη του.

Τα πολλά του κενά στην άμυνα και τα λάθη του Αμπάρη πλήρωσε ο Ηρακλής, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα 6-1 από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο. Οι Περιστεριώτες ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γηραιό να πελαγοδρομεί στην άμυνα, ενώ επιθετικά απείλησε μόνο στο τέλος του πρώτου μέρους. Για τον Ατρόμητο αυτό το παιχνίδι ήταν η καλύτερη… πρόβα, εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ηρακλής είχε να δεχτεί έξι γκολ σε ένα παιχνίδι 15 χρόνια. Ήταν 13/4/2003 όταν η ΑΕΚ είχε επικρατήσει του Γηραιού με σκορ 6-1. Εντός έδρας ανεξαρτήτως διοργάνωσης είναι η πρώτη φορά που οι Θεσσαλονικείς διασύρονται με τόσα πολλά τέρματα.

Μετά από ένα αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Ατρόμητος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα. Στο 10’ από εκτέλεση κόρνερ, ο Κωτσόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Αμπάρη και πέτυχε το 0-1. Οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 27’, όταν σκόραρε ο Καρασαλίδης με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία, γιατί ο Κωτσόπουλος ήταν οφσάιντ. Ο τραυματισμός και η αλλαγή του Βασιλακάκη μπέρδεψαν στη συνέχεια τον Ατρόμητο.

Ο Ηρακλής μετά το ημίωρο ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε αρκετές φορές με σουτ την εστία του Μέγιερι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Ατρόμητο, δυσκολεύοντας το έργο του Ηρακλή. Στο 47’ ο Αμπάρης δεν πήγε γρήγορα στη μπάλα, σε σουτ του Κουλούρη και ο Κωτσόπουλος με προβολή πέτυχε το 0-2. Στο 59’ ο Ενσικουλού έκανε τη συρτή σέντρα και ο Κουλούρης πέτυχε το 0-3. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Γαρουφαλιάς στο 64’ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και ο Ενσικουλού πέτυχε το 0-4.

Η άμυνα του Ηρακλή δεν μπορούσε να σταματήσει καμία επιθετική πρωτοβουλία των Περιστεριωτών και στο 74’ σκόρερ χρίστηκε και ο Μανούσος, μετά από μπαλιά του Ενσικουλού, για το 0-5. Το μόνο που κατάφερε ο Ηρακλής ήταν να μειώσει το 85’ με κεφαλιά του Χασομέρη σε 1-5. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+3’, ο Κωτσόπουλος πέτυχε με κεφαλιά το τρίτο προσωπικό του γκολ και το έκτο της ομάδας του. Με το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί του Ηρακλή αποδοκίμασαν τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη για την πολύ κακή εμφάνιση.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΓΚΟΛ: 85’ Χασομέρης - 10’, 47’, 90+3’ Κωτσόπουλος, 59’ Κουλούρης, 64’ Ενσικουλού, 74’ Μανούσος

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αμπάρης, Κουκόλης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης (66’ Πασάς), Χιντζίδης, Στάμου (51’ Κλέιτον), Καλτσάς, Μενδρινός, Τάι, Γεωργίου, Ρόβας (62’ Χασομέρης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς (72’ Στρουγγής), Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Βασιλακάκης (22' Ενσικουλού), Μάντσον (66’ Μανούσος), Γαρουφαλιάς, Ούμπιδες, Κωτσόπουλος, Κουλούρης.

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σινιοράκης (Χανίων), Δημόπουλος (Φλώρινας)

Last modified onΤετάρτη, 31 Οκτώβριος 2018 19:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep