«Ανεξίτηλες οι στιγμές»

Βραβεύεται στον ετήσιο χορό του ΑΣ Αναγέννηση η «θρυλική ομάδα» του 1993.

[googlead][/googlead]

Ο ετήσιος χορός του ΑΣ Αναγέννηση έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου (17/02) και η βράβευση της «θρυλικής ομάδας» του 1993 ξυπνά μνήμες στη θεσσαλική ομάδα...Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Νέος Αγών» και ο δημοσιογράφος, Θεοδόσης Κατσάρας:

«Με αφορμή την βράβευση της «θρυλικής ομάδας» του ‘93 που θα λάβει χώρα στον ετήσιο χορό του ΑΣ Αναγέννηση το Σάββατο το βράδυ, είναι λογικό να ξεπηδήσουν πάλι μνήμες και να σε πιάσει η γλυκιά νοσταλγία! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Πέραν των άλλων για όσους το έχουν λατρέψει είναι και... σταθμοί της ζωής του!

Τι να πρωτοθυμηθούμε, λοιπόν, από τα όσα ζήσαμε εκείνη τη χρονιά! Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις! Πώς να περιγράψεις τα όσα συνεβησαν τότε όχι μόνο εντός γηπέδου αλλά και εκτός...

Μία Καρδίτσα κι όπου αλλού στον κόσμο υπήρχαν Καρδιτσιώτες, στο πόδι! Μια παρέα χιλιάδων ανθρώπων στο ρυθμό μιας ομάδας! Μιας ομάδας που καλλιέργησε την προσδοκία της υπέρβασης, που μοίρασε... όνειρα, που «ζωγράφισε» όμορφα τις Κυριακές μας!

Ναι, αυτές τις Κυριακές που μας... έκλεψαν μαζί με πολλά άλλα (σημαντικότερα) σ’ αυτή την ευλογημένη, μαγική αλλά τόσο περίεργη χώρα... Μας τις «ξάφρισαν» αγαπητοί μου και τις Κυριακές! Η ανοργανωσιά, η αναξιοπιστία, η ακόρεστη διάθεση για εκμετάλλευση, κέρδος και εξουσία, η τυφλή βία, το ακατανόητο μίσος και πολλά άλλα είναι η αιτία που οι Κυριακές μας... «ξέβαψαν»...

Ας μείνουμε όμως σε κείνη την... πυραυλοκίνητη ομάδα που μας ανάγκασε όχι να πάμε κάθε βδομάδα τρεις ώρες πριν την έναρξη των αγώνων στο γήπεδο, αλλά να πάρουμε... «σβάρνα» όλες τις πόλεις της Ελλάδας! Απο το Ρέθυμνο μέχρι την Καβάλα κι απο τα Γιάννινα μέχρι την Καλαμάτα...

Εκείνη η απίστευτη ομάδα κατάφερε το μοναδικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου (και του αθλητισμού) της Καρδίτσας: Να φέρει τον περισσότερο κόσμο απο ποτέ στο γήπεδο! Δεν κατάφερε την άνοδο! Δεν μπόρεσε να «σβήσει» τον «προαιώνιο καημο» αφού την έφαγαν στη... στροφή!

Κι όχι μόνο οι άλλοι, οι απ’ εξω που είχαν και ίδιον όφελος (Καβάλα, Ιωνικός, Εθνικός που ανέβηκαν) αλλά και η μεμψιμοιρία της περιοχής μας! Που αντί να ενωθεί και να δώσει στο σύλλογο λίγη ώθηση (τόσο δά χρειαζόταν ακόμη για να τα καταφέρει), μιζέριαζε και αποδομούσε ό,τι κινούνταν... Ό,τι συμβαίνει πάντα!

Η ελληνική πραγματικότητα... Ας μη μείνουμε όμως σ’ αυτό. Ο πανδαμάτωρ χρόνος (που λέμε και σε άλλες περιπτώσεις) κι εδώ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Διευθέτησε τα πάντα! Ο καημός της ανόδου στην Α’ Εθνική παρέμεινε άσβεστος, αλλά ποιος απ’ όλους όσοι έζησαν εκείνα τα μαγικά απογεύματα μπορεί να ξεχάσει;

Είναι ανεξίτηλες οι στιγμές! Σημάδεψαν όσους τις έζησαν και απο τον αγωνιστικό χώρο και απο την διοίκηση αλλά και απο την εξέδρα... Για πάντα! Κι αυτό είναι που αξίζει...».

Θεοδόσης Κατσάρας

Πηγή: Εφημερίδα «Νέος Αγών»

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 17 Φεβρουάριος 2018 15:44

1 comment

  • ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
    ΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ Κυριακή, 18 Φεβρουάριος 2018 10:37 Comment Link

    Μαγικές και συνάμα ανεπανάληπτες στιγμές απο την αρμαδα του Γιώργου Παράσχου!Συγκλονιστικα ολα τα Κυριακατικα απογευματα σε καναν να νιωθεις δεος γι αυτη την ομαδα και περηφανος αλλα και τυχερος που εισαι φιλαθλος και οπαδος της!Και με εναν Πρόεδρο τον κ. Κώστα Ζαρρα να δίνει και τα ρέστα του για το όνειρο της ανόδου!!!Ας ευχηθουμε τα καλυτερα για την ιστορική ομάδα της πολης της Καρδίτσας την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ κι ας ενωθουμε όλοι όσοι αγαπάμε το συλλογο για να τη δουμε και στην Α Εθνική σύντομα!!!Γιατί το αξίζει πραγματικα και το προστάζει η ίδια η ιστορία της αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος της πολης της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ αλλα και ενος ολοκληρου Νομου που διψα για μπαλλα και διακρισεις!!!ΦΟΡΤΣΑ ΑΣΑ!!!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep