«Αιγύπτιοι οι χρηματοδότες»

Ο άλλοτε παίκτης του Παναιγιάλειου και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος θα προσχωρήσει στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Ο άλλοτε παίκτης του Παναιγιάλειου και πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος θα προσχωρήσει στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ

Οι μετοχές του Αντώνη Ρέλλα (48,5%) μεταβιβάζονται σε επενδυτικό όμιλο και προσχωρούν στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ οι Δήμος Κασκαντίρης, Σπύρος Λάμπρου και Σταματής Συρίγος, όπως αποκάλυψε στο «Ράδιο Αίγιο» ο διαμεσολαβητής Γιώργος Γκάμαρης.

[googlead][/googlead]

Λίγο πριν «πνιγεί»  Παναιγιάλειος η σανίδα σωτηρίας βρέθηκε στην... Αίγυπτο (όπως και στην περίπτωση του Εργοτέλη με τον Μάγκετ Σαμί)! Η ΠΑΕ γυρίζει διοικητική σελίδα με το 48,5% των μετοχών να μεταβιβάζεται σε επενδυτικό όμιλο Αιγύπτιων, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Αίγιο» ο διαμεσολαβητής Γιώργος Γκάμαρης.

Ο άνθρωπος που είχε ασχοληθεί παραγοντικά με τον Πανηλειακό επιβεβαίωσε το ρόλο του Νίκου Χριστοδουλόπουλου για τη μετάβαση στη νέα εποχή (όπως είχε ενημερώσει το FL News) και αποκάλυψε ότι στο νέο ΔΣ θα προσχωρήσουν ο Σπύρος Λάμπρου (πρώην πρόεδρος της Χαλκίδας και του Χαϊδαρίου και παράγοντας στην Παναχαϊκή), ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Δήμος Κασκαντίρης (στον οποίο επίσης αναφέρθηκε το FL News) και ο Σταμάτης Συρίγος (πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ και ποδοσφαιριστής του Παναιγιάλειου τη σεζόν 2001-02 με 27 συμμετοχές και 1 γκολ σε Β' Εθνική και κύπελλο).

Επίσης, ο Γκάμαρης κατονόμασε τον έναν εκ των δύο Αιγύπτιων χρηματοδοτών, τον Αλι Μοχάμεντ Αμπντούν, προανήγγειλε αποπληρωμή των παικτών, συζήτηση με τον κόουτς Παναγιώτη Γκουτσίδη για να ακούσουν τις απόψεις και το πλάνο του και ανάπτυξη του συλλόγου σε όλους τους τομείς.

Χαρακτήρισε δε κομβικό το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ το Σάββατο 13/1 (15:00), γιατί αν δεν επιτευχθεί η παραμονή στη Football League «...δεν θα μπορούμε να συζητάμε για μεταβίβαση μετοχών».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Γιώργου Γκάμαρη:

-Για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον των Αιγύπτιων:

«Ο λόγος είναι καθαρά επιχειρηματικός. Η εμπλοκή μας είναι καθαρά επιχειρηματική. Πριν από 6 μήνες προσεγγίσαμε την περιοχή για επενδύσεις. Οι Αιγύπτιοι ασχολούνται με το real estate. Μας ζήτησαν τότε να εμπλακούμε και στην ΠΑΕ, αλλά δεν θέλαμε να μπλέξουμε τους επενδυτές σε περιπέτειες. Ειδικά τώρα με την κρίση, γιατί τα πάντα καταρρέουν διπλα μας. Οι Αιγύπτιοι έχουν πολύ μεγάλο βεληνεκές και δεν θέλαμε να χαλάσει το κομμάτι της ανάπτυξης με μια ποδοσφαιρικη ομαδα. Θα μπορούσαν μετά να αναστείλουν τις επενδύσεις. Κάνουμε μεγάλες επενδύσεις στο Νομό.

Τώρα μπήκαμε εσπευσμένα στην ομάδα, γιατί έχει σοβαρό πρόβλημα. Εμείς θέλαμε πιο ομαλά, αλλά μετά το Γενάρη δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Ο κύριος Ρέλλας είναι οριστικά εκτός. Έχει ζητήσει ο ίδιος να αποχωρήσει. Έχει κουραστεί. Το αγωνιστικό δεν μπορεί να περιμένει. Η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό. Γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία να μπούμε τώρα μπροστά. Δε μπορούμε να συζητάμε για μεταβίβαση μετοχών αν πέσει η ομάδα σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Επρεπε να γίνει γρήγορα η διαδικασία για να μην κολλήσουμε στη γραφειοκρατία. Μας ζητήθηκε να μπούμε μπροστά για να μη διαλυθεί η ομάδα που χαροπαλεύει. Έχουμε κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Δεν επιλέξαμε τυχαία να μπούμε τώρα. Η μεταβίβαση θα γινόταν στο τέλος του μήνα, αλλά τότε τελειώνουν οι μεταγραφες, τελειώνουν τα πάντα. Και τώρα προέχει το αγωνιστικό. Το διοικητικό είναι σε δεύτερη μοίρα. Θέλουμε βέβαια μία ισχυρή διοίκηση που θα προσταυτεύσει την ομάδα από τα πάντα».

-Για το τι να περιμένει ο κόσμος:

«Είναι μία αλλαγή σελίδας στον Παναγιιάλειο. Θα δείτε πράγματα τελείως διαφορετικά από αυτά που έχετε δει στον Παναιγιάλειο, αλλά και στο ελληνικο ποδόσφαιρο».

-Για τις μετοχές:

«Είναι οριστικό. Το 48,5% που είχε ο κύριος Ρέλλας μεταβιβάζεται στην κατοχή του επενδυτικού ομίλου».

-Για τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν:

«Έχει μαζευτεί διοικητικό επιτελείο από τεχνοκράτες, από ανθρώπους που έχουν διατελέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου και ξέρουν από σωστό προγραμματισμό. Ο βασικός μέτοχος του African group είναι ο Αιγύπτιος Αλί Μοχάμεντ Αμπντούν. Δραστηριοποιείται στη διαφήμιση, το real estate και τα ξενοδοχεία. Υπάρχει κι άλλος Αιγύπτιος χρηματοδότης. Οι άνθρωποι έχουν κάνει μελέτες επί έξι μήνες. Έχουν προχωρήσει σε επαφές, σε συναντήσεις για επενδύσεις γενικότερα στο Νομό.

Από κει πέρα σίγουροι στο νέο ΔΣ είναι οι Δήμος Κασκαντίρης, Σπύρος Λάμπρου και Σταμάτης Συρίγος. Ο Κασκαντίρης είναι αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών. Είχε την adidas και ήταν χρόνια προμηθευτής των εθνικών ομάδων. Ο Λάμπρου ήταν πρόεδρος στη Χαλκίδα, στο Χαϊδάρι, παράγοντας στην Παναχαϊκή. Έχει παίξει στην Παναχαϊκή και νομίζω και στον Παναιγιάλειο.

Ο Σταμάτης Συρίγος είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ. Είναι καθηγητής στο κολλέγιο Sports Management. Αυτοί έχουν κατοχυρώσει θέση στο νέο ΔΣ. Εγώ δεν συμμετέχω, επειδή δεν μου το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ταξιδεύω σε Αίγυπτο, Σουδάν, Ντουμπάι. Η εταιρεία μου όμως θα στηρίξει διαφημιστικά τη νέα προσπάθεια. Πέρα από το διαφημιστικό ασχολούμαι με το Sport management και το marketing. Οι βασικοί χρηματοδότες, πάντως, είναι οι δύο Αιγύπτιοι επιχειρηματίες. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς είμαστε εγγυητές σταθερότητας της ομάδας».

-Για τις πρώτες κινήσεις:

«Χθες είχαμε συνάντηση στο Αίγιο. Σήμερα το απόγευμα υπάρχει συγκέντρωση στην Αθήνα για να καταλήξουμε σε θέσεις και ρόλους».

-Για τον έτερο μεγαλομέτοχο Νίκο Κυριαζόπουλο;

«Έχει γίνει μία πρόταση στον κύριο Κυριαζόπουλο. Τον θέλουμε στην ομάδα. Κανείς δεν περισσεύει. Ειδικά όσοι έχουν προσφέρει και στηρίξει την ομάδα. Δεν ήρθαμε να διώξουμε, να διαλύσουμε, αλλά να βελτιώσουμε. Όλοι είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά. Όλο το Αίγιο πρέπει να παλέψει να σώσουμε την κατηγορία. Ξεκινάμε σαν πολυμετοχικότητα και όταν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να πάρει την πλειοψηψία των μετοχών το επενδυτικό γκρουπ».

-Για τον ρόλο του Νίκου Χριστοδουλόπουλου:

«Ήταν ο πρώτος που έκανε προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας. Είναι ο εγγυητής της συμφωνίας. Χρειάζονται σοβαροί άνθρωποι. Και ο πρίγκιπας του Κατάρ πήγε στη Ζάκυνθο και τον κορόιδεψαν. Οι επενδυτές, βέβαια, την έχουν μελετήσει την ομάδα. Μην κοροϊδευόμαστε. Έρχονται να βάλουν χρήματα».

-Για τον Παναγιώτη Γκουτσίδη:

«Είναι ανήκουστα και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας όσα λένε για απομάκρυνση του Γκουτσίδη από τη θέση του προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Έχουμε δει κάποια πράγματα, αλλά μπαίνουμε σε μία ομάδα που έχει τεχνικό. Πρέπει να συζητήσουμε με τον προπονητή, να μας εξηγήσει τις προθέσεις και το πλάνο του. Θέλουμε να μας πει τι χρειάζεται η ομάδα και να αξιολογήσουμε το υπάρχον υλικό. Θα φέρουμε και τεχνικό διευθυντή από την Αθήνα».

-Για τις οφειλές προς τους παίκτες:

«Θα τακτοποιηθεί το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα. Όλα θα επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Μετά θα ξεκαθαρίσει το ρόστερ, θα βγει προϋπολογισμός, το νέο μπατζετ».

-Για τη μεταβίβαση:

«Είναι οριστικό. Εκλεισε το θέμα 48,5% των μετοχών. Δεν έχουν μπει, βέβαια, ορκωτοί λογιστές στην ΠΑΕ. Πέντε πάνω, πέντε κάτω το χρέος είναι διαχειρίσιμο. Δεν έχει την εικόνα άλλων ΠΑΕ ο Παναιγιάλειος».

-Για το πότε θα παρουσιαστούν οι Αιγύπτιοι:

«Θα γίνει και παρουσίαση των Αιγύπτιων και παρουσίαση του πλάνου. Δεν θέλουμε να λέμε κουβέντες, αλλά να δείχνουμε πράξεις. Είμαστε και ποδοσφαιρικοί και θέλουμε να μιλάμε στο γήπεδο».

-Για τους παίκτες και το πλάνο κατασκευής προπονητικού κέντρου:

«Θέλουμε παίκτες να ματώνουν στο γήπεδο, να ματώνουν τη φανέλα. Δεν θέλουμε μισθοφόρους. Πρέπει να οργανώσουμε τις ακαδημίες και να αποκτήσουμε εντοπιότητα. Θέλουμε παίκτες από το Αίγιο. Τη σημερινή εποχή δεν στήνονται διαφορετικά οι ομάδες. Πρέπει να στηρίζονται σε εντοπιότητα και να αποκτούν 3-4 ξένους.

Υπάρχει και πλάνο για προπονητικό κέντρο. Ο κύριος Χουντάκης με τον κύριο Φυλακούρη είναι κατασκευαστές γηπέδων. Θα μας βοηθήσουν. Υπάρχει πλάνο ανάπτυξης. Οι ομάδες, πάντως, πρέπει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες. Οι πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται. Δεν γίνεται να ματώνει ένας και όταν αποχωρεί να διαλύονται όλα. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην Κ19. Θα υπάρχει παρουσίαση του πλάνου της νέας κατάστασης. Αλλάζει σελίδα η ομάδα. Ολα θα λειτουργούν επαγγελματικά».

-Για τον κόσμο:

«Θέλουμε να είμαστε και κοντά στην τοπική συμφωνία. Ο Παναιγιάλειος ανήκει στον κόσμο του. Δεν ανήκει στους επενδυτές. Ο Παναιγιάλειος είναι εκεί, παραμένει. Εμείς σεβόμενοι την ιστορία θα προσφέρουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά».

-Για το ματς με τον ΟΦΗ:

«Είναι κομβικό παιχνίδι. Πρέπει όλος ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα».

-Για τον ερασιτέχνη:

«Δεν έχουμε ενημερωθεί 100%. Θα μιλήσουμε με πράξεις. Θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Θα υπάρχει ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες προτεραιότητες. Το αγωνιστικό προέχει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018 20:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep