«Καθαρή ερμηνεία των κανονισμών»

Ο νομικός εκπρόσωπος του Άρη, Πάρης Ατλαμάζογλου, μιλά για την επερχόμενη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου

Σε… αναμμένα κάρβουνα συνεχίζονται να κάθονται οι άνθρωποι του Άρη, μετά και την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο και εν αναμονή της απόφασης. Ο νομικός εκπρόσωπος των «κιτρινόμαυρων», Πάρης Ατλαμαζογλου, μίλησε στον «Arena FM 89,4», τονίζοντας πως οι ελπίδες του Άρη για δικαίωση είναι πάρα πολλές, αν υπάρξει καθαρή ερμηνεία των κανονισμών.

Αναλυτικά:

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δικαστές είναι δικαστές στον Άρειο Πάγο. Γνωρίζου ντα πράγματα και κρίνουν με βάση τα όσα λέει ο νόμος. Ακούω ότι πιθανόν να δεχθούν παρεμβάσεις αλλά το αποκλείω. Οι ερωτήσεις που έκαναν ήταν πολύ εύστοχες. Κάποια στιγμή χαριτολογώντας ρώτησαν είστε από την ίδια πόλη και μαλώνετε;»

«Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τα επιχειρήματα τους. Τα περισσότερα ερωτήματα ήταν προς τον κύριο Παπαθανασάκη που είπε ότι ως Ηρακλής οφείλουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ!. Στην συνέχεια ρωτήθηκαν αν έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης και η απάντηση τους ήταν αρνητική».

«Το αντικείμενο του δικαστηρίου ήταν η προσβολή της απόφασης της Σούπερ Λιγκ, αλλά από την αρχή το θέμα επικεντρώθηκε στα οικονομικά του Ηρακλή. Δε θέλουν να αδικήσουν μια ομάδα με την απόφαση τους, όμως νομικά υπάρχει απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ. Η απόφαση του 2015 έχει ισχύ. Το γεγονός πως δεν μπήκε στην προκήρυξη του 2016-17 δεν σημαίνει πως δεν έχει ισχύ.Ο Ηρακλής δεν πήρε αδειοδότηση γιατί δεν κρίνεται βιώσιμος σαν εταιρία».

«Ρωτήθηκε επίμονα από τους δικαστές ο Παπαθανασάκης για το ποια είναι τα χρέη του Ηρακλή σήμερα. Επέμεναν σε αυτό. Η οικονομική πραγματικότητα επηρεάζει τις ομάδες. Δεν μπορούν να το παραβλέπουν».

«Η άποψη του Άρη είναι ξεκάθαρη. Έχουμε τον αγωνιστικό υποβιβασμό του  Λεβαδειακού και της Βέροιας και την διοικητική κύρωση στον Ηρακλή. Ο Άρη ζητάει τον υποβιβασμό του Λεβαδειακού για αγωνιστικούς λόγους και τη διοικητική ποινή του Ηρακλή, λόγω έλλειψης άδειας, που οφείλεται σε οικονομικά αίτια».

«Το θέμα είναι καθαρά ερμηνείας των κανονισμών και της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής. Οι ελπίδες του Άρη είναι πάρα πολλές. Πουθενά δεν έχω παρατηρήσει όταν μια ομάδα υποβιβάζεται για λόγους αδείας να αντικαθιστάται από μια που υποβιβάστηκε αγωνιστικά. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικό νομικό υπόβαθρο. Ο τυχόν υποβιβασμός του Ηρακλή οφείλεται σε διοικητική κύρωση. Δε νομίζω ότι θέλουν να ρίξουν τον Ηρακλή. Το ερώτημα είναι ο Ηρακλής πως βοηθάει τον εαυτό του; Γιατί εγώ γενικότερα έχω την εντύπωση ότι δε βοηθάει τον εαυτό του, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια των νομικών που τον εκπροσώπησαν»

«Το πλάνο βιωσιμότητας του Άρη κατατέθηκε στην επιτροπή Αδειοδότησης. Από ότι γνωρίζω, ο φάκελος του είναι πλήρης. Ο Άρης θα πάρει αδειοδότηση. Ότι πράξαμε το κάναμε με βάση το συμφέρον της ομάδας. Δεν στραφήκαμε κατά του Ηρακλή. Σε νομικό επίπεδο ναι, είμαστε απέναντι. Όμως δεν φταίει ο Άρης για την κατάσταση του Ηρακλή».

«Δεν πιστεύω ότι θα βγει απόφαση τη Δευτέρα. Την Δευτέρα θα συνεδριάσουν, όμως θα πρέπει να υπάρξει απόφαση κατά πλειοψηφία. Πιστεύω, όμως, πως το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, θα έχουν αποφανθεί».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 12:34

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep