«Ο στόχος συμβαδίζει με τη δίψα»

Ο Παύλος Μυροφορίδης μίλησε για το πλάνο που έχει στον Άρη και πώς θα φέρει ξανά τον κόσμο στο γήπεδο.

Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός διευθυντής του Άρη έδωσε την Τετάρτη (05/07) ο Παύλος Μυροφορίδης. Αναφέρθηκρ στο πλάνο του, δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά πού ήρθε και σημείωσε:

«Η επόμενη μέρα είναι μια: Η επάνοδος στη Super League. Το πλάνο είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που μέσα στο γήπεδο θα επαναφέρει το πάθος μέσα από το γήπεδο. Για να κερδίσεις πρέπει να παλέψεις. Και θεωρώ ότι φέτος θα τα καταφέρουμε αυτό. Στο γήπεδο αυτό έχουν υπάρξει μεγάλες στιγμές. Ο δικός μου στόχος είναι στο γήπεδο να μπουν 15000-20000 άτομα και να αναρωτιούνται «γιατί ήρθαμε να δούμε αυτό το ματς».

Αναλυτικά ο Μυροφορίδης είπε:

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση της συνέντευξης Τύπου. Απλά θεώρησα ότι πρέπει να έχω κάτι για να πω στον κόσμο. Θεωρώ ότι έχω βρει τον τρόπο για το πώς πρέπει να πάει από δω και πέρα η ομάδα. Ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια ταλαιπωρείται, είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει. Απαιτούνται ουσιώδεις πράξεις. Το ότι έγιναν λάθη τα προηγούμενα χρόνια, είναι κάτι που φάνηκε. Σίγουρα κανείς δεν ήθελε να κάνει λάθος και όλοι αυτοί που δούλεψαν ήθελαν να πετύχουν.

Το ότι υπάρχει μια γενική αμφισβήτηση είναι δεδομένο. Το πώς θα βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε την κατάσταση από δω και πέρα, είναι κάτι που ξέρω καλά. Δεν θα γίνουν όλα σε μια μέρα. Τον τρόπο θα τον βρούμε όπως πρέπει. Εγώ είμαι πιο πρακτικός άνθρωπος.

Ξέρω πού ήρθα. Ξέρω τις δυσκολίες. Να ξέρετε κι εσείς τι έχω στο μυαλό μου. Δεν θέλω να φτάσω στο φεγγάρι. Θέλω να πατάω στα πόδια μου και να λύνω ένα πρόβλημα κάθε μέρα. Θεωρώ αδιανόητο αυτό που έχω δει στο Ρύσιο. Είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομο.

Ο Άρης αυτή τη στιγμή δεν εκμεταλλεύεται το αθλητικό του κέντρο. Υπάρχει έγκριση της διοίκησης για να αλλάξει το Ρύσιο. Εγώ δεν κάνω αβάντα σε κανένα. Συνεννοούμαι με τον Καρυπίδη. Δεν θα απαιτήσω την στήριξη κανενός. Η ομάδα θα κερδίσει την στήριξη παίζοντας.

Η ουσία δεν είναι να πούμε 5-10 ονόματα. Στο μυαλό όλων όσων θα συνεργαστούν φέτος με τον Άρη, πρέπει να είναι ότι 5-6 χρόνια πριν κανείς μας δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε έξω από το γήπεδο. Λάθη θα κάνουμε όλοι. Μόνο πεθαμένος δεν κάνεις λάθη. Το πρόβλημα θα είναι αν κάνεις το λάθος από δόλο. Το να ξεκινήσουμε να λέμε ονόματα απλά για βγει μια είδηση, σίγουρα εξυπηρετεί επικοινωνιακά αλλά κάνει κακό. Σέβομαι την δουλειά των δημοσιογράφων, αλλά θέλω να είμαι σωστός απέναντι σας.

Η επόμενη μέρα είναι μια: Η επάνοδος στην Super League. Το πλάνο είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που μέσα στο γήπεδο θα επαναφέρει το πάθος μέσα από το γήπεδο. Για να κερδίσεις πρέπει να παλέψεις. Και θεωρώ ότι φέτος θα τα καταφέρουμε αυτό. Στο γήπεδο αυτό έχουν υπάρξει μεγάλες στιγμές. Ο δικός μου στόχος είναι στο γήπεδο να μπουν 15000-20000 άτομα και να αναρωτιούνται «γιατί ήρθαμε να δούμε αυτό το ματς».

Ο στόχος μας είναι να συμβαδίζουμε με την δίψα τους. Η φιλοσοφία μου είναι συγκεκριμένη και απλή. Έχω ένα στόχο μέσα στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται να απαιτείς από 25 άτομα να είναι οικογένεια. Αλλά αυτό που απαιτώ είναι να είναι ομάδα. Ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε. Τα μέτωπα είναι πολλά. Δέχομαι την κριτική και δέχομαι τα πάντα αρκεί να μπορέσω να πετύχω τον στόχο μου. Που θα τον πετύχω.

Για το θέμα προπονητή και την προετοιμασία:

«Θα κλείσει το Σαββατοκύριακο. Είναι εύκολο να πάρουμε 15 παίκτες. Αλλά πρώτα πρέπει να αξιολογήσουμε το υπάρχον ρόστερ και επάνω στις αδυναμίες τους να προσθέσουμε νέους παίκτες. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει 24/7 και οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες. Θέλουμε να δει ο κόσμος ότι έχουμε μια καλή βάση. Θέλουμε τον κόσμο να τον φέρουμε σε εμάς και να μην ξαναφύγει. Ο στόχος μου είναι να έρθουν και να κοιτιούνται μεταξύ τους και να απορούν από αυτό που είδαν τα τελευταία χρόνια».

Για τον σχεδιασμό:

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα σχεδιάζεται με τον τρόπο που πρέπει για να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Η ομάδα που θα σχεδιαστεί θα ανταπεξέλθει σε δυο κατηγορίες. Αυτό που θα φανεί στο γήπεδο, είναι κάτι που θα μας κάνει να πιστεύουμε σε αυτό. Το έχω ήδη στο μυαλό μου. Για να είμαι ειλικρινής, αν αυτή η ομάδα που θα σχεδιαστεί, θα είναι ικανή να βγει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά στη Super League, θα σας πω ότι θα το παλέψει. Δεν θα πω ότι «πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα».

Μπορείς να πάρεις ένα βίντεο και να δείξεις τι έχει κάνει ο Άρης πριν 5 χρόνια. Αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να τους μεταδόσεις το πάθος. Πρέπει να δείχνουμε σε όλους να καταλαβαίνουν πού ήρθαν. 20 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβουν που ήρθαν. Πρώτα απ' όλα πρέπει να έχει κουράγιο κάποιος να σε αδικήσει. Του δίνεις το δικαίωμα. Θα σε αδικήσει μια-δυο. Εγώ θεωρώ ότι δεν θα με αδικήσει κανένας. Δεν θα περιμένουμε την βοήθεια από το Θεό».

Για το συμπέρασμά του από τον περσινό Άρη:

«Εγώ σαν αντίπαλος του Άρη έναν χρόνο δεν τον φοβήθηκα. Είχε μακράν το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Δεν μου είχε βγάλει τον φόβο. Το σημαντικότερο είναι η πίστη που θα βγάλει ο αντίπαλος ότι τον τρομάζεις. Δεν μπορείς να γλυτώσεις ότι κάποια παιδιά θα παίξουν αντίπαλοι στον Άρη για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή τους και θέλουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση. Απλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένος καλύτερα. Και θα πηγαίνουμε σε κάθε γήπεδο να το δείχνουμε αυτό».

Για τη σχέση του με τον Καρυπίδη:

«Οι εγγυήσεις που πήρα, είναι οι εγγυήσεις για την επόμενη μέρα. Δεν θα ερχόμουν σε μια ομάδα που θα αντιμετώπιζε κάθε μέρα και ένα νέο πρόβλημα. Ο κ. Καρυπίδης λύνει γρήγορα τα προβλήματα. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα βάλουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Βλέπω έναν άνθρωπο που θέλει να πετύχει. Και πέρυσι ήθελε να πετύχει. Ο Άρης πέρυσι δεν ανέβηκε, γιατί νόμιζε πως με το όνομά του και μόνο θα ανέβει κατηγορία. Η Β’ Εθνική δεν είναι έτσι. Εγώ βάζω «εμπόδια» στον κ. Καρυπίδη, αλλά είναι πάντα δίπλα μου. Δεν θέλει να γλιτώσει κάτι προς συμφέρον του».

Για το μπάτζετ:

«Το μπάτζετ θα χαμηλώσει την επόμενη σεζόν. Το εύκολο θα ήταν να απαιτήσω 25 παίκτες. Εγώ στις ομάδες μου θέλω να δίνω κίνητρο να παίζουν μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας με μεγάλο μισθό. Είναι εις βάρος όλων μας αυτό. Δεν ήρθα για δημόσιες σχέσεις, ήρθα για να πετύχω. Θα δώσω στον κόσμο τον τρόπο να το καταλάβει. Θα το δείξω στον κόσμο. Με την αλήθεια προχωράς, αλλά με το ψέμα επιβιώνεις για λίγο. Αυτό μέσα μου δεν αλλάζει και ίσως στεναχωρήσουμε κόσμο».

Αυτό που έχω στο μυαλό μου με αυτό που υπάρχει, είναι το ένα στον ουρανό και το άλλο στη Γη. Πρέπει να αξιολογήσουμε τα καλά στοιχεία του ρόστερ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αυτοί οι παίκτες δεν πέτυχαν αυτό που έπρεπε. Θα πάμε σε ποδοσφαιριστές που θα υπηρετούν και θα εξυπηρετούν την ομάδα. Δεν εννοώ ότι θα παίζουμε ξύλο στο γήπεδο, επειδή κυνηγάμε να κάνουμε ομάδα με πάθος. Είναι σημαντικό να βάλεις στο μυαλό ενός παίκτη ότι στο τέλος της ημέρας θα είναι περήφανη η οικογένειά του. Αν δεν γίνει αυτό, κάτι κάνει λάθος.

Όταν πήγα να παίξω ένα παιχνίδι στη Καλλονή και κέρδιζα 0-4, βλέποντας την Καλλονή έλεγα ότι είναι αδύναμη. Το πώς τα «παιδάκια» της Καλλονής έβγαζαν πάθος με τον Άρη, ήταν κάτι που το προκαλούσε και ο Άρης. Θεωρείτε ότι ο Άρης δεν ανέβηκε κατηγορία εξαιτίας σφυριγμάτων; Μικραίνουμε τον Άρη αν το λέμε αυτό. Δεν θα το κάνω αυτό. Οι αντίπαλοι οι δικοί μου είναι ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο. Αν έχουν στο μυαλό τους ότι είναι κάπου αλλού, θα τους εκπλήξει η εικόνα στο γήπεδο».

Για το θέμα προπονητή:

«Για να τα λέμε όπως όλα είναι, δεν υπάρχει διαφωνία στο θέμα του προπονητή με τον κ. Καρυπίδη. Πρέπει να διαφωνούμε κάθε μέρα με τον πρόεδρο και τους συνεργάτες για να πετύχουμε. Ο αρχικός γνώμονας είναι να περιμένουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο για να δούμε σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Όταν είσαι ο Άρης, λειτουργείς με γνώμονα την υψηλότερη κατηγορία».

Για τον Διούδη:

«Ο Διούδης είναι κατ' εμέ ο καλύτερος παίκτης του Άρη την προηγούμενη χρονιά. Όταν ο τερματοφύλακας είναι ο καλύτερός σου παίκτης στη Β’ Εθνική, κάπου έχεις πρόβλημα. Αν ο Άρης είναι στη Α’ Εθνική δεν υπάρχει θέμα Διούδη. Αν η ομάδα είναι στην Β’ Εθνική, δεν ξέρουμε. Δεν υπάρχει κάτι «χειροπιαστό». Το μπάτζετ θα μειωθεί. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάλα. Μπορεί και πάλι να είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που ήταν. Δεν θα το ξεφτυλίσουμε».

Για τα δημοσιεύματα σχετικά με φερόμενους στόχους που έκλεισαν αλλού:

«Ο κανόνας μας είναι να εμπνεύσουμε, να μην κοροϊδέψουμε και να είμαστε ρεαλιστές. Πρέπει να γίνουμε και πιο πονηροί. Βγαίνει ένα δημοσίευμα για ένα παίκτη, την επόμενη μέρα κλείνει αλλού και τα δημοσιεύματα γράφουν «Έχασε ο Άρης έναν παίκτη». Τρέλα για παίκτη δεν θα κάνουμε ποτέ. Ο Άρης όποιον παίκτη θέλει να πάρει, θα τον πάρει. Ο κ. Καρυπίδης και τους παίκτες θα πάρει και το Ρύσιο θα φτιάξει. Δεν θα πάρω 35 παίκτες για να αναθρέψω το «εγώ» μου. Είναι εις βάρος όλων».

Για τον Νίκιτς:

«Ο Νίκιτς, είναι ένας παίκτης που δεν είχε ο Άρης πέρυσι. Οι παίκτες θα πρέπει να βάζουν και το κεφάλι τους στις διεκδικήσεις. Γιατί στο τέλος της ημέρας θα έχουμε πάρει το πρωτάθλημα».

Πηγή: allaboutaris.com

Last modified onΤετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 12:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep