Προσύμφωνο με Γερμανούς

Ο Γιάννης Νιώπας δίνει το μάνατζμεντ του Αιγινιακού σε fund του εξωτερικού. Ήδη υπογεγραμμένο προσύμφωνο.

Πριν ακόμα προλάβει να «ναυαγήσει» το εγχείρημα της σύμπραξης με τον Πιερικό ο Αιγινιακός δημοσιοποιησε πως βρήκε λύση για την επόμενη σεζόν. Όπως ανέδειξε η εφημερίδα «Arena Press», γερμανικό fund βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της βόρειας Πιερίας, προκειμένου να αναλάβει το μάνατζμεντ και να αποτελέσει τον συμπαίκτη του Γιάννη Νιώπα.

Το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει ήδη προσύμφωνο και μεσολαβητής είναι ο Θωμάς Σβαρνόπουλος, ο οποίος είχε κάνει τις επαφές για την είσοδο του Ντίτερ Μίλερ στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Βέβαια, το συγκεκριμένο fund δεν έχει καμία σχέση με αυτό στη θεσσαλική ομάδα. Ο Σβαρνόπουλος, μάλιστα, θα έχει ενεργό ρόλο στην ΠΑΕ.

Στόχος των Γερμανών είναι να έρθουν ποδοσφαιριστές από τη Γερμανία και την Αφρική με μεταπωλητική αξία, να πάρουν συμμετοχές και ακολούθως να πάρουν μεταγραφή σε μεγαλύτερα κλαμπ. Αρχικά θα πάρουν το μάνατζμεντ και ο Νιώπας θα παραχωρήσει ένα ποσοστό των μετοχών, όμως ο ίδιος θα μείνει και θα «τρέξει» το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5:

Για τη συμφωνία:

«Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, το βλέπουμε όλοι μας. Τραβήξαμε τα πάνδεινα φέτος για να σώσουμε την ομάδα. Θεωρώ ότι κάτι έπρεπε να γίνει και να γίνει σχετικά γρήγορα στον Αιγινιακό. Μιλούσαμε με αρκετό κόσμο εδώ και καιρό και χθες μαζί με τους συνεργάτες μου, που τους είχα μαζί μου στο ραντεβού στην Αθήνα, πήραμε μια απόφαση που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τον τόπο μας, την ποδοσφαιρική Πιερία και τον Αιγινιακό».

Για την ταυτότητα του fund:

«Πρόκειται για fund του εξωτερικού που επενδύει σε επαγγελματικές ομάδες στην Ευρώπη. Βάζει στις ομάδες να παίζουν πιτσιρικάδες, παίρνοντας κάποιες συμμετοχές και όποιοι έχουν τις δυνατότητες να προωθούνται σε μεγάλες ομάδες. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τη μεγάλη μου αγάπη, τον ΠΑΟΚ».

Για τον λόγο που δεν προχωρά η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά πράγματα στο κεφάλι του και θεωρώ ότι ίσως κάποιες άλλες προτεραιότητες. Δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ. Ξέρετε ότι είμαι βαμμένος ΠΑΟΚτσής, όμως, μερικές φορές μια συμφωνία δεν μπορεί να τελεσφορήσει. Και δεν ξέρω, αλήθεια, τον λόγο που δεν τελεσφόρησε. Ήμασταν εντάξει στη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, και ο ΠΑΟΚ το ίδιο στο ακέραιο. Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες και την νέα χρονιά, απλά δεν θα είμαι, πλέον, ο ΠΑΟΚ Β’».

Για τους σκοπούς του fund:

«Είναι fund που τους ενδιαφέρει να παίρνουν ομάδες, να αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ και να συνεργάζονται με τις εκάστοτε διοικήσεις. Έχουν πολλούς δικούς τους νεαρούς κλεισμένους ως 23 ετών, τους οποίους θέλουν να αναδείξουν. Και ο καλύτερος τρόπος ανάδειξης είναι με συμμετοχές στα ανδρικά πρωταθλήματα. Ένας παίκτης που έχει παίξει στο Παγκόσμιο με την U19 της χώρας του, αν δεν βρει ομάδα την επόμενη χρονιά, δεν ανεβαίνει η ποδοσφαιρική του αξία.

Ο Πατράλης για παράδειγμα που είχαμε εμείς, ήρθε από την Κ19 του ΠΑΟΚ παιδάκι και φεύγει γίγαντας. Πιστεύω ότι θα τον δούμε ψηλά. Φέτος πήρε 34 συμμετοχές σε ένα δύσκολο ανδρικό πρωτάθλημα, δεν έχασε την ψυχραιμία του και όσο περνούσαν τα ματς βλέπαμε ένα πραγματικό μηχανάκι να κόβει και να μοιράζει μπάλες».

Για το αν θα παραμείνει στον Αιγινιακό:

«Νιώπας θα υπάρχει πάντα, γιατί αμέσως μετά τα παιδιά μου αγαπάω την ομάδα μου. Θα υπάρχω, αλλά θα είναι και κάποιος άλλος που θα έχει, αν όχι και πάνω από εμένα, τον τελευταίο λόγο».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 14:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep