«Τον πέρασε για… φίλαθλο»

Τι υποστήριξε ο ΟΦΗ για το επεισόδιο των υπεύθυνων ασφαλείας στον αγώνα με τον Άρη.

Στον αθλητικό δικαστή βρέθηκε την Πέμπτη (01/06) ο ΟΦΗ, προκειμένου να απολογηθεί για όσα έγιναν στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη. Οι Κρητικοί εκτός από τη ρίψη δύο καπνογόνων κατηγορήθηκαν, όπως και οι Κίτρινοι, για το επεισόδιο που είχαν πριν τη σέντρα οι υπεύθυνοι ασφαλείας των δύο ομάδων, ο Γιάννης Φασομυτάκης και ο Γιώργος Μαγκούνης. Το FL News έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Η ομάδα του Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο, Δημήτρη Βαγιάκο και το μέλος του ερασιτέχνη, Αντώνη Βλαχιώτη. Σύμφωνα με τον δεύτερο, οι οπαδοί του Άρη πιθανότατα μπήκαν στο γήπεδο με προσκλήσεις που πήραν από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και παρακολούθησαν το ματς από μία γωνία στη θύρα 6. Όσο για ο επεισόδιο των δύο υπεύθυνων ασφαλείας; «Οι δύο υπεύθυνοι ασφαλείας απλά… αλληλοσπρώχτηκαν. Από ό,τι μου είπε ο Φασομυτάκης, νόμιζε ότι ήταν δικός μας φίλαθλος και τον έσπρωξε, γιατί πήγαινε προς τη μεριά των οπαδών του Άρη».

Η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου ρώτησε: «Και αν ήταν φίλαθλος έπρεπε να τον σπρώξει; Εικάζουμε ότι πήγαινε για να δημιουργήσει επεισόδια; Ήταν ανησυχητική η παρουσία του για κάποιο επεισόδιο; Ρωτάμε ποιος είσαι. Είναι αντίδραση να τον σπρώξουμε;».

Ο Βλαχιώτης υποστήριξε ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΟΦΗ έτρεξε να προλάβει τυχόν επεισόδιο, γιατί είδε τον αντίστοιχο του Άρη να πηγαίνει προς τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, έπειτα από ερώτηση του δικηγόρου του Άρη, Παναγιώτη Μπιλίρη, σημείωσε πως κανείς εκ των δύο δεν είχε διαπίστευση, οπότε γι’ αυτό έγινε η παρεξήγηση. Όταν, πάντως, έγινε η καταγραφή των πρακτικών, ανέφερε πως τον πέρασε για οπαδό του Άρη και όχι της γηπεδούχου.

Ο Βαγιάκος από την πλευρά του σημείωσε πως η Αστυνομία δεν ανέφερε κάτι στην έκθεσή της, ενώ η ΔΕΑΒ έγραψε σε αυτή ότι αποχώρησαν συνετά από τον αγωνιστικό χώρο όταν αποβλήθηκαν. Τότε, η Μπόζνου εξέφρασε την απορία: «Δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας; Εδώ εγώ θυμάμαι τα ονόματα. Θέλετε να μου πείτε ότι ο ένας δεν γνώριζε τον άλλον;», με τον Βλαχιώτη να απαντά: «Του χρόνου μπορεί να γνωριζόμαστε…».

Δύο ρίψεις καπνογόνων

Ο ΟΦΗ απολογήθηκε και για ρίψεις δύο καπνογόνων στο ίδιο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Βλαχιώτη: «Πετάχτηκε ένα σβηστό και ένα ακόμα που άναψε στο γκολ, το πέρασαν από τα κάγκελα και το έσβησαν με το λάστιχο». «Άρα συνομολογείτε τη ρίψη», απάντησε η Μπόζνου και συμπλήρωσε: «Δεν είναι ρίψη αν το ρίξεις κάτω;». Σημειώθηκε, τέλος, από την πλευρά των «μελανόλευκων» πως έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 02:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep